USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus Bakan Manturov: Özellikle Türkiye'ye yapılan sevkiyatlar yüzde 36 arttı

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Manturov, 2023 yılında bazı dost ülkelere kaynak dışı enerji dışı ihracat çift haneli büyümeye ulaştığını kaydederek, "Özellikle Türkiye'ye yapılan sevkiyatlar yüzde 36 arttı" dedi

Rus Bakan Manturov: Özellikle Türkiye'ye yapılan sevkiyatlar yüzde 36 arttı
26-12-2023 20:38
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, 2023 yılında bazı dost ülkelere kaynak dışı enerji dışı ihracat çift haneli büyümeye ulaştığını kaydederek, "Özellikle Türkiye'ye yapılan sevkiyatlar yüzde 36 arttı" diye örnek verdi.

Resmi Ria Novosti haber ajansına konuşan Manturov, "Uzun vadeli tercihimiz sadece Doğu'ya değil, genel olarak dost devletlere yönelmektir. Bu yıl kaynak dışı, enerji dışı ihracatın yapısı onların lehine önemli ölçüde değişti." dedi.

Manturov, "Bazı ülkeler için kaynak dışı enerji dışı ihracat anlamında çift haneli bir arz büyüme oranından bahsediyoruz; örneğin bu yıl Türkiye'ye yüzde 36, Çin'e yüzde 26, Mısır'a yüzde 57, Brezilya – yüzde 37 ve Suudi Arabistan – yüzde 87. Başta Afrika kıtası olmak üzere birçok ülkede büyüme birkaç kez, hatta onlarca kez kaydedildi." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısına göre, serbest ticaret anlaşmalarının imzalanması için şu anda pek çok çalışma yapılıyor. Özellikle İran'la 25 Aralık'ta anlaşma imzalanması bekleniyor. BAE, Mısır ve Endonezya ile anlaşmalar aktif olarak müzakere ediliyor..

Manturov, "Buna paralel olarak Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika'daki ülkelerle serbest ticaret anlaşmaları imzalamanın ekonomik fizibilitesini değerlendirmeye devam ediyoruz" diye ekledi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ