USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

OVP istihdamda umut vadediyor

Yenibiriş Yönetici Ortağı Karaboğa, OVP'de işsizliğin 2026'da yüzde 9,3 seviyesinde olacağının tahmin edildiğini hatırlatarak bunun elde edilebilir olduğunu, nitelikli personel yapısını zenginleştirecek projelerin ortaya çıkması gerektiğini bildirdi.

OVP istihdamda umut vadediyor
14-09-2023 12:48
Google News
İstanbul

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık hedef ve politikalarının yer aldığı Orta Vadeli Program (OVP) geçen hafta duyuruldu. OVP ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ve 2024-2026 dönemini kapsayan temel ekonomik büyüklükler ile hedefler belirlendi. Program, istihdam alanında da birçok politika ve tedbir içeriyor.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Yenibiriş Yönetici Ortağı Uğur Karaboğa, OVP ile izlenecek planlı politika ve tedbirlerle istihdamın yıllık ortalama 909 bin kişi artması ve iş gücüne katılım oranlarındaki öngörülen artışa rağmen işsizlik oranının kademeli olarak gerilemesine yönelik pek çok farklı çalışmanın planlandığını söyledi.

2026'da işsizliğin yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşeceğinin tahmin edildiğini belirten Karaboğa, şunları kaydetti:

"Bu rakam, Türkiye'nin genç yetenek havuzu ve gelişim potansiyeli ele alındığında son derece elde edilebilir. Bunun için istihdamın her kademesindeki paydaşların katkılarının çok önemli bir rolü var. Yetenek alanlarını genişletmek ve üretime katkı sağlayacak nitelikli personel yapısını zenginleştirecek projelerin ortaya çıkması elzem. Özellikle gelecekte etkin olmayı isteyeceğimiz alanlara yatırım yapıp buradaki yetenek havuzunu geliştirmemiz gerekiyor. Bilişim ve sanayi bunun için çok elverişli sektörler. Sadece beyaz yaka, yüksek eğitimli bir havuzdan bahsetmiyorum. Gri yaka diyebileceğimiz, üretimde usta ve teknik personel gibi yetenekleri geliştirmek, ülkemizin geleceği için çok önemli olan tarım ve hayvancılık alanlarında gençlere yer açmak ve onlara sağlıklı bir çalışma ortamı sunmak gerekiyor. Bu noktada ülkemizin önündeki fırsatları çok değerli ve zengin buluyoruz."