USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Dünya

Öldürülen Hamas yöneticisi Aruri'nin kardeşi, suikastın Filistin direnişini kıramayacağını söyl

Hamas'ın üst düzey yöneticilerinden Lübnan'da öldürülen Salih el-Aruri'nin kız kardeşi Delal el-Aruri, ağabeyinin suikasta uğramasının Filistin direnişi ve mücadelesini kıramayacağını, "şehadetin" onun en çok istediği şey olduğunu ifade etti.

Öldürülen Hamas yöneticisi Aruri'nin kardeşi, suikastın Filistin direnişini kıramayacağını söyl
05-01-2024 12:33
Google News
Ramallah

Lübnan'ın baÅŸkenti Beyrut'ta 2 Ocak'ta insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda öldürülen Hamas Siyasi Büro BaÅŸkan Yardımcısı Aruri’nin annesi AiÅŸe ve kız kardeÅŸi Delal, iÅŸgal altındaki Batı Åžeria’da Ramallah kentinin kuzeyindeki Arura beldesinde bulunan Salih el-Aruri’nin aile evinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

AÄŸabeyinin kendisiyle en son 7 Ekim’de iletiÅŸim kurduÄŸunu ve güvenlik açısından daha sonra temasa geçmediÄŸini belirten 60 yaşındaki kız kardeÅŸ, "Salih’in suikasta uÄŸraması Filistin direniÅŸini asla kırmayacak, bu durum iÅŸgalcilerin (Ä°srail) baÅŸarısızlığının kanıtıdır." dedi.

"Åžehadet onun isteÄŸiydi ve buna eriÅŸti"

Delal, "Her ÅŸeyde bir hikmet var, Salih’in suikasta uÄŸraması Filistin halkını direniÅŸten kesinlikle vazgeçirmeyecek, yeni liderler çıkacak." diye konuÅŸtu.

Ä°srail’in 2002’de Cenin kentinde yaptığı saldırıları hatırlatan Delal, şöyle devam etti:

"Ä°srail 2002’de Cenin Mülteci Kampı’nda nasıl bir suç iÅŸledi ve öncekinden daha güçlü bir nesil çıktı. Åžimdiki savaÅŸa ÅŸahit olan mevcut nesli siz düşünün.

Allah’a şükrederiz, ÅŸehadet ve ÅŸeref ümmetin ve Filistin halkınındır. Salih’in kanı da diÄŸer ÅŸehitler gibi Gazze halkının kanından daha kıymetli deÄŸil, ÅŸehadet onun isteÄŸiydi ve buna eriÅŸti."

"Salih sizin onu öldürmek istediğinizden daha çok şehadeti istiyor"

AÄŸabeyiyle geçen haziran ayının sonunda son hac mevsiminde Suudi Arabistan’da görüştüğünü belirten Delal, Filistin’e dönmesinin ardından Filistin-Ãœrdün sınırında Ä°srail istihbaratı tarafından sorgulandığını söyledi.

Delal, "Ä°srailli subay bana Salih’i sordu, onun çok şükür güçlü olduÄŸunu söyledim. O da bana kendisinin suikasta uÄŸrayacağını ve az zamanının kaldığını söyledi." diye konuÅŸtu.

Ä°srailli subaya, "Allah’ın yazdığından baÅŸkası bizim başımıza gelmez, Salih sizin onu öldürmek istediÄŸinizden daha çok ÅŸehadeti istiyor." cevabını verdiÄŸini aktaran Delal, aÄŸabeyinin öldürülmesinin ardından ailesinin Batı Åžeria’da taziye deÄŸil tebrik evleri açmasını vasiyet ettiÄŸini söyledi.

Delal, Salih el-Aruri’nin örnek bir kardeÅŸ ve baba olduÄŸunu belirterek, "Bizi mutlu etmek için çocukken harçlıklarından bize bir ÅŸeyler alırdı, bu ÅŸekilde büyüdü." ifadesini kullandı.

Yıllar önce eÅŸini kaybettiÄŸi ve hapishaneye girdiÄŸi için aÄŸabeyinin çocuklarına baktığını belirten Delal, Salih’in doÄŸduÄŸu Arura beldesinde örnek ve sevilen bir kiÅŸi olduÄŸunu, diÄŸer gruplara mensup kiÅŸilerce de sevildiÄŸini aktardı.

Delal, Aruri’nin öldürülmesinin ardından düzenlenen protestolara iliÅŸkin, “Ä°ÅŸgalcilerin yaptıklarına raÄŸmen Batı Åžeria Salih’in suikastı nedeniyle öfkelendi. Bu durum, iÅŸgalcilerin her ÅŸeyde baÅŸarısız olduklarına dair bir mesajdır.” görüşünü dile getirdi.

Ä°srail güçlerinin 31 Ekim 2023’te Aruri’nin Arura beldesindeki evini patlayıcılarla yıkmasına iliÅŸkin Delal, "Ä°ÅŸgalciler Salih’in evini yıktı, biz taşı düşünmüyoruz, umurumuzda deÄŸil, Salih de pek umursamamıştı." dedi.

"Herkes Salih’i severdi"

Aruri’nin 81 yaşındaki annesi AiÅŸe, kızlarının eÅŸliÄŸinde 20 yıldır görmediÄŸi oÄŸlu için taziyeleri kabul ediyor, gözyaÅŸları ve şükür ifadelerine tutunan anneyi kızları teselli ediyor.

Anne Aruri, Ä°srail Aruri’yi hapse atıp sonra da sınır dışı ettiÄŸi için 20 yıldır oÄŸlunu göremediÄŸini söyledi.

OÄŸlunun hapisten çıktıktan sonra evlendiÄŸini ve 3 ay sonra da sınır dışı edildiÄŸini kaydeden acılı anne, oÄŸlunun sürekli kendileriyle iletiÅŸim halinde olduÄŸunu belirterek "Herkes Salih’i severdi, insanların ve Allah’ın nezdinde sevilen birisiydi." diye konuÅŸtu.

Aruri’nin öldürülmesinin ardından doÄŸduÄŸu Arura beldesi ve ailesinin evi Hamas flamalarıyla süslendi.

Ä°srail, Aruri’yi iÅŸgal altındaki Batı Åžeria’da Ä°srail güçlerine ve Yahudi yerleÅŸimcilere yönelik saldırılardan sorumlu tutuyordu.

Aruri, 1990-1992 yıllarında İsrail güçleri tarafından Hamas bünyesindeki faaliyetleri nedeniyle sınırlı sürelerle "idari tutukluluk" kapsamında alıkonulmuştu.

Hamas’ın silahlı kanadı Ä°zzeddin el-Kassam Tugaylarının kurucularından Aruri, 1991-1992 yıllarında Batı Åžeria’da Kassam’ın temellerini attı.

Ä°srailli yetkililer, Gazze Åžeridi’ndeki saldırıların baÅŸladığı 7 Ekim’den sonra ülke içinde ve dışında Hamas liderlerine yönelik suikastlar düzenleyeceklerini duyurmuÅŸtu.

Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri ve beraberindeki 6 kişi, 2 Ocak'ta Beyrut'ta "Hizbullah'ın kalesi" olarak kabul edilen "Dahiye"de, İsrail'in insansız hava aracıyla düzenlediği saldırıda öldürülmüştü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4BaÅŸakÅŸehir FK3452+7
5BeÅŸiktaÅŸ3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20Ä°stanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi