USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Officio Genel Müdürü Murat Sayın: Türk üreticiler Rusya’ya mobilya ihracatını daha da artıracaktır -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

Rusya’ya artan mobilya ihracatını dikGAZETE’ye değerlendiren Türk ofis mobilya şirketi Officio Genel Müdürü Murat Sayın, Türk üreticilerin Rusya’ya mobilya ihracatını daha da artıracağını söyledi

Officio Genel Müdürü Murat Sayın: Türk üreticiler Rusya’ya mobilya ihracatını daha da artıracaktır -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-
30-08-2022 07:23
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Türk mobilyasının 2022'nin ilk altı ayında Rusya'ya ihracatı yüzde 88,1 artarak 65 milyon dolara ulaştı. Rusya'da yaklaşık 5 yıldır faaliyet gösteren Türk ofis mobilya şirketi Officio Genel Müdürü Murat Sayın, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

dikGAZETE'ye konuşan Türk işadamı Murat Sayın, Türkiye'den Rusya’ya mobilya ihracatı geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 88 arttığına işaret ederek, burada bir kaç faktörün olduğunu vurguladı. 

Murat Sayın, "Bunda yaptırımların elbette büyük etkisi var ancak tek etken olarak ele almak da bizi yanıltabilir. Önceki yıllarda pek çok Türk mobilya firması, Belarus’taki partnerleri kanalıyla da Rusya pazarına ürün sunuyorlardı ancak şimdi lojistik açısından doğrudan Rus firmalara sevk, Belarus üzerinden sevke göre daha makul olduğu için rakamlar Rusya tarafına ihracatta artış gösterdi" dedi. 

SEVİNDİRİCİ VE UMUT VERİCİ...

"Ayrıca bu sene pazarda pandemi etkisi kayboldu" diyen Sayın, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Bunlar yaptırımlar dışındaki etkenler. Yaptırımlar konusunda, Rusya’daki ev mobilya sektöründe büyük oyunculardan IKEA artık pazarda yok, pek çok üst segment Avrupalı üretici de pazardan çekildi, dolayısıyla pazar payının artışı her ne sebeple olursa olsun sevindirici ve umut verici. Umuyorum ve görüyorum ki Türk üreticiler Rusya’ya mobilya ihracatını daha da artıracaktır." 

PİYASADA NISBİ BİR DURGUNLUK VAR, AMA...

Genel olarak Rusya'daki mobilya sektörünü de değerlendiren Türk işadamı Sayın, "Ofis mobilyası piyasası, dünyanın neresinde olursa olsun bir ekonomideki genel gidişatı en güzel analiz edebilen sektörlerden biri olmakta. Yeni firmaların kurulması, istihdamın artması, doğrudan ofis mobilyasi sektörünü olumlu etkiler. Şu anda Rusya genelinde ofis mobilyası sektöründe pandemi etkisi sona ermiş olsa da nisbi bir durgunluk var ancak dönemsel olduğu bilindiği için bir sorun yaratmıyor. Ev mobilyası için de benzer bir tahlil yapılabilir, orada da konut sektöründeki gelişmeler ile bir ilişki söz konusu. Dikkatle takip ediyoruz" dedi. 

TÜRK ÜRETİCİLER, RUSYA'DA BOŞALAN BÖLÜMLERİ DOLDURABİLİR...

Türk mobilya sektörü açısından Rusya pazarına yönelik beklentilere de değinen Sayın, şöyle konuştu:

"Şu anda Türk mobilyacılar için kendini ispat dönemi. Aktif kontratlarını ortada bırakıp, piyasadan çekilen batılı üreticilerin yerine sözüne güvenilir, kaliteyi ön planda tutan Türk üreticiler, pazarda boşalan bölümleri doldurabilirler.

Türk ev mobilya sektöründe ihracat yapan firmaların bu konuda bir değişim, başkalaşım geçirmesi şart zira bugüne kadar genelde ortadoğu pazarına ihracat yapan üreticiler için Rusya’yı hedeflemek, tamamen yeni bir tasarım ve yeni bir üretim biçimi geliştirmeyi gerektiriyor.

Mobilya, sadece birleştirilmiş ahşap, metal, kumaş parçalarından oluşmaz, işin içinde moda, tasarım ve yaşam tarzlarına hitap edebilecek ürün geliştirmeleri de girer.

Pazarı buna göre analiz etmeleri, ürün geliştirmeden dökümantasyona kadar tüm aşamaları bu pazara göre yeniden ele almaları şart".

KIŞ GELMEDEN LOJİSTİK ALANINDA ACİLEN ÇÖZÜMLER BULUNMALI

Türk-Rus ticari ekonomik ilişkilerine de değinen Sayın, şunları ifade etti:

"Biz binlerce yıldır komşuyuz. Ülkelerimiz arasında zaman zaman siyasi iniş çıkışlar yaşansa da Türkiye Rusya’sız, Rusya da Türkiye’siz yapamaz. Özellikle ticari ilişkiler, bu ülkelerin tarihleri kadar eski.

Şu aşamada her sektörden firma için Rusya’da alan açılmış durumda, sayısız fırsat var ancak diğer yandan yaptırımların getirdiği sorunlar da var.

Şimdi Türkiye’nin acilen bu mevcut duruma finans sektörü ve lojistik açısından uyum sağlaması, çözümler üretmesi gerekiyor.

Çok fazla detaya girmek istemiyorum ama özellikle finans sektörünün, Rusya ile ticareti kolaylaştırılması için formüller üretmesi büyük aciliyete sahip.

Lojistikte de kış gelmeden, özellikle karayolu taşımacılığı için kışın kullanılamayan Gürcistan rotası yerine şimdiden çözümler bulunması şart".

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Estelle
Estelle 1 yıl önce
The tips is really exciting.
click
Rochell
Rochell 1 yıl önce
Great looking web site. Presume you did a great deal of your very own html coding.

message322869
Dulcie
Dulcie 1 yıl önce
Make money trading opions. The minimum deposit is 10$.

Learn how to trade correctly.
How to earn from $50 to $10000 a day. The more you earn, the more profit we get.

binary options
Shanel
Shanel 2 yıl önce
I treasure the data on your site. thnx!
click
Donnie
Donnie 2 yıl önce
Sustain the excellent job and delivering in the group!

click
Norberto
Norberto 2 yıl önce
Whoa....such a advantageous web site.
click
Tarah
Tarah 2 yıl önce
Nice website you have got in here.
click
Carrie
Carrie 2 yıl önce
Surprisingly user pleasant site. Enormous info available on couple of clicks on.
click
Boris
Boris 2 yıl önce
You've got one of the better online sites.
click
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ