USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan&Hayat

Muhteşem Bir Tur Rotası Oluşturabileceğiniz İtalya Ünlü Yerleri Listesi

Muhteşem Bir Tur Rotası Oluşturabileceğiniz İtalya Ünlü Yerleri Listesi

Muhteşem Bir Tur Rotası Oluşturabileceğiniz İtalya Ünlü Yerleri Listesi
29-03-2023 16:17
Google News

İtalya, zengin tarihi ve kültürünün yanı sıra dünyaya yön veren moda ve sanatı ile de adından sıkça söz ettiren önemli bir Avrupa ülkesidir. Ülke, muhteşem sanatsal yapıları, tarihi kalıntıları, doğa harikası güzellikleri ve damaklarda unutulmaz tat bırakan şarapları ile ünlenmiştir. Ayrıca nefis lezzetlerin sunulduğu mutfağı ile de ön plana çıkan İtalya, turizm açısından büyük önem taşımaktadır. Gezginler için hazırladığımız İtalya ünlü yerleri yazımızda bu muhteşem ülkenin en gözde destinasyonlarına yer verdik. Mutlaka gezip görülmesi gereken İtalya’yı haydi birlikte keşfedelim!

San Giulio Adası

Piemonte bölgesinde konumlanmış olan Orta Gölü’nde bulunan San Giulio Adası, karşısındaki aynı adı taşıyan kasabasıyla muhteşem bir manzara sunuyor. Milanoluların Külkedisi olarak andığı, saklı güzelliklerden olan ada; sakinliği ve sunduğu huzurlu ortamı ile rüya gibi bir yer. Orta Çağ’ın izlerini ışıltıyla sunan kasabadan, yılın her döneminde küçük bir tekneye binerek oldukça kısa bir yolculukla adaya gitme şansı bulabilirsiniz. Kasaba tarafından da izlemenin oldukça keyifli olduğu adada yüzebilir veya bölgeye özgü enfes lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Verona

Verona, Venedik ile Milano’nun tam ortasındaki Veneto bölgesinde yer almaktadır. Aşkları dillere destan olan Shakespeare’in yarattığı Romeo ve Juliet’in memleketi olmasıyla ünlenmiştir. Her haliyle romantik olan şehri ikiye ayıran Adige Nehri’nin oluşturduğu atmosfere eşlik eden köprüler ve dar sokaklar, mutlaka yakından görülmesi gereken yerlerdir.

Juliet’in evi olarak bilinen Casa di Giulietta, bölgenin en popüler ve ilgi çekici durağıdır. Burayı ziyarete giden turistler, Juliet’e aşk hayatları ile ilgili tavsiye isteyen mektuplar yazmakta ve bu yazılan mektuplar, binanın bir katında bulunan Juliet ekibi tarafından cevaplanmakta.

Verona Arenası da şehrin gezilecek yerler listesinde olan önemli duraklarındandır. Eski zamanlarda gladyatörlerin dövüştüğü bu meydan, günümüzde her sene gerçekleştirilen Opera Festivali’ne ev sahipliği yapıyor.

Cinque Terre

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan Cinque Terre, Kuzey İtalya’nın Ligurya bölgesinde konumlanmış durumda. Burası Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ve Riomaggiore isimli beş ayrı köyden oluşuyor. Doğal güzellikler içinde kaybolmak isteyenler için muazzam bir seçenek olan bu bölge, gezginlere unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatmakta.

Monterosso al Mare köyü, bölgenin denize girmeye en uygun sahil şerididir. Manarola ise üzüm bağları ile çevrelenmiş, oldukça şirin bir yerleşim yeridir. Corniglia, eşsiz manzaralara sahip olmasının yanı sıra hayli engebeli olmasıyla biliniyor ve bu sebeple daha sessiz ve sakin bir yer. Vernazza güzel bir limana ve minik bir plaja sahip olmasıyla bilinirken Riomaggiore ise gece hayatıyla meşhur. Bu bölgeye gittiğinizde vaktinizi ayırmanızı ve bu 5 köyü gezmenizi tavsiye ederiz.

Como Gölü

Kuzey İtalya’nın Lombardiya bölgesinde yer alan Como Gölü, göz kamaştıran güzellikleri içinde barındıran muhteşem bir yerdir. Pahalı ve lüks evlerle çevrelenmiş olan Como Gölü; Madonna, George Clooney ve Ronaldinho gibi pek çok ünlü ismin göle bakan görkemli evleri ile ışıldıyor. Kenarında yürüyüş yaparken bile dinlendiğinizi hissedeceğiniz göl, kartpostalları aratmayan manzaraları ile başınızı döndürecek.

Etrafında birçok kasabanın yer aldığı gölün kenarında lüks restoranlar bulunuyor. Bunlardan biri olan Bellagio, gölün tam orta noktasında. Como Gölü’nü ziyaret etme planınız varsa Bellagio size en muhteşem manzaraları sunacaktır. Aynı zamanda bu kısımdan Menaggio, Como ve Varenna isimli diğer kasabalara da vapurla geçme imkanı bulabilirsiniz.

 

-Tanıtım haber-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ