USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan&Hayat

Motosiklet Trafik Sigortası Fiyatları 2023 Ne Kadar?

Motosiklet Trafik Sigortası Fiyatları 2023 Ne Kadar?

Motosiklet Trafik Sigortası Fiyatları 2023 Ne Kadar?
24-11-2023 16:21
Google News

Bütün motorlu taşıtların yaptırmakla yükümlü olduğu motosiklet sigortası, motosikletli sürücüler için de büyük bir önem taşımaktadır. Bu yüzden, motosiklet kullanıcılarının her yıl düzenli olarak trafik sigortaları yaptırmaları gerekmektedir. Bu sayede trafik sigortası, hem kusurlu hem de kusursuz olan tarafa büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Motosikletli araçlar diğer araçlara göre daha az kullanıldığı için trafik sigortasında üçüncü sırada yer almaktadır. Ancak trafikte görülen kazaların büyük çoğunluğu motosiklet kazalarından oluşmaktadır. Dolayısıyla devlet tarafından yaptırılması zorunlu olan trafik sigortası, son zamanlarda çok sık yaşanan motor kazalarında, kaza yapan sürücünün ve karşı tarafın alacağı zararı güvence altında tutmaktadır.

Motosiklet Trafik Sigortası Fiyatları Nedir?

Motosiklet kullanıcılarının yasal olarak trafiğe çıkabilmesi için zorunlu bir sigorta türü olan motosiklet sigortası, her yıl farklı fiyatlarla karşımıza çıkmaktadır. Motosiklet sigortası fiyatları her yıl belli miktarlarda artış göstermektedir. Bunun yanı sıra fiyatlar şehirden şehre ve sigorta şirketlerine göre de değişiklik göstermektedir. Ayrıca motosiklet sahibinin daha önceki hasar geçmişi de, trafik sigortasının fiyatını etkileyen faktörlerden biridir. Bundan dolayı net bir fiyat söylemek mümkün değildir.

Genel olarak motosiklet trafik sigortası 2023 yılı fiyatlarına bakıldığında İstanbul’da ortalama 1946 TL civarında olduğu görülmektedir.  Diğer illerde ise trafik sigortası fiyatları 1676 TL civarında seyretmektedir.

Motosiklet Trafik Sigortası Neleri Karşılamaktadır?

Zorunlu motosiklet trafik sigortası, kaza sırasında meydana gelen maddi zararlarla birlikte yaralanmalı ya da ölümcül kazalarda manevi zararları da karşılamaktadır. Motosiklet sigortasının olmaması durumunda, araç sahibi hem maddi hem manevi anlamda büyük bir zarar yaşayabilir.

Motosiklet Trafik Sigortası Yaptırmak Neden Önemlidir?

Zaman zaman hem otomobil hem motosikletlerde kazalar yaşanmaktadır. Özellikle motosikletli sürücülerin son zamanlarda çok sık kaza yaşadığı görülmektedir. Bu durum küçük veya büyük zararlara sebep olmaktadır. Trafik sigortası sayesinde daha az ödeme yaparak, kazayı en az zararla atlatmak mümkündür.

Motosiklet Trafik Sigortası Ne Kadar Süreyle Yenilenmelidir?

Diğer motorlu taşıtlarda olduğu gibi motosiklet zorunlu trafik sigortasının da her yıl yaptırılması zorunludur. Sigorta şirketleri tarafından imzalanan motosiklet poliçesi bir yıllıktır. Bir yılın ardından sigorta poliçesinin yenilenmesi gerekmektedir. Motosiklet Trafik sigortası yenilenmediği takdirde, araç sahibi cezaya tabi tutulmaktadır.

Motosiklet Trafik Sigortası Yaptırmamanın Cezası Ne Kadardır?

Trafikte güvenli olmak için tüm sürücülerin trafik kurallarına uyması gerekmektedir. İsteğe bağlı bir sigorta olmayan motosiklet trafik sigortası, mutlaka yapılmalıdır. Aksi taktirde trafik denetimlerinde sigortasız olduğu tespit edilen motosikletler trafikten men edilip en yakın otoparka çekilmektedir. Bu durumda araç sahibi motosikletini geri alabilmek için zorunlu motosiklet trafik sigortası poliçesini yaptırıp, çekici masrafı ve aracın kaldığı gün kadar otopark ücretini ödeyerek aracını teslim alır.

Motosiklet trafik sigortası 2023 yılı için belirlenen sigortasız araç tespiti cezası ise 436 TL’dir. Cezanın 15 gün içerisinde ödenmesi halinde %25 indirim hakkı tanımlanmaktadır. Ancak ödemenin geciktiği her ay için belli miktarda zam uygulanmaktadır. Bu zam oranı, ilk ay %5 iken ikinci ay %10 üçüncü ay ise %15 olarak belirlenmiştir. Sonraki aylarda ise bu şekilde katlanarak %50’ye kadar devam etmektedir.

Motosiklet Trafik Sigortası Nasıl Yapılır?

Motosiklet trafik sigortası, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından trafik sigortası yapmaya yetkisi olan sigorta şirketleri aracılığıyla yapılmaktadır. Bütçenize en uygun sigorta şirketini seçip işlemlerin tamamlanması için araç ruhsatı ve araç sahibinin kimlik belgelerinin sorumlu kişiye teslim edilmesi yeterli olmaktadır. Sigorta şirketleri, ödenecek prim miktarı ve sigortanın kapsamı ile ilgili bir teklif yapar. Karar verilen teklif online ya da offline bir şekilde ödenerek işlemler tamamlanmaktadır.

Zorunlu Motosiklet Trafik Sigortası ile Kasko Sigortası Arasındaki Fark Nedir?

Zorunlu motosiklet trafik sigortası ile kasko sigortası arasındaki en belirgin fark; birinin zorunlu diğerinin ise isteğe bağlı olmasıdır. Yani kasko sigortasında herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Ancak trafik sigortası zorunludur. Bir diğer fark ise motosiklet trafik sigortası kaza anında meydana gelen araç sahibinin ve karşı tarafın  maddi ve manevi hasarlarını karşılarken, kasko sigortası aracın çalınması ya da herhangi bir olaydan ötürü aracın hasar alması durumunda karşılanan bir sigortadır.

.

.

.

-Tanıtım haber-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ