USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Kırımlı Başkan Ünver Sel’e İsmail Gaspıralı Madalyası

Tarihi anavatanı Kırım’a, Kırım Tatarlarına ve diğer Kırım halklarına yönelik çabalarından dolayı Kırım Cumhuriyeti Devlet Konseyi (Parlamentosu) Başkanı Konstantiov tarafından Kırımlı başkan ve yönetici Ünver Sel, “İsmail Gaspıralı” Kırım Cumhuriyeti Devlet Nişanı ile ödüllendirildi

Kırımlı Başkan Ünver Sel’e İsmail Gaspıralı Madalyası
15-11-2021 22:38
Google News

AKMESCİT - ÖZEL

Rusya Federasyonu‘na bağlı Kırım Cumhuriyeti‘nin Başkenti Akmescit‘te (Simferopol) düzenlenen VI. Modern Uluslararası Bağlamda Kırım Konferansı‘na katılan Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel BaşkanıKırım Kalkınma Vakfı BaşkanıUluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı ve Uluslararası Kırım Dostları Kulübü Koordinasyon Kurulu Yöneticilerinden Ünver Sel; tarihi anavatanı Kırım’a, Kırım Tatarlarına ve diğer Kırım halklarına yönelik çabalarından dolayı, Kırım Cumhuriyeti Devlet Konseyi (ParlamentosuBaşkanı Vladimir Konstantiov tarafından “İsmail Gaspıralı” Kırım Cumhuriyeti Devlet Nişanı ile ödüllendirildi.

Kırım’ın, 2014 yılında yarımadada gerçekleşen demokratik referandum sonucu, Rusya Federasyonu‘na bağlandığı günden bu yana yabancı ülke vatandaşlarına verilen ilk madalya olma özelliğini taşıyan “İsmail Gaspıralı Devlet Nişanı”Ünver Sel dışında Uluslararası Kırım Dostları Kulübü Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Slovakya Eski Başbakanı Jan Carnagorskiy ve Uluslararası Kırım Dostları Kulübü Koordinasyon Kurulu Üyesi Ge Jili‘ye de takdim edildi.

Aynı ödüle layık görülen bir diğer isimler ise Yunanistan Savunma eski Bakanı Birinci Vekili ve Uluslararası Kırım Dostları Kulübü Koordinasyon Kurulu Başkanvekili Konstantinos İsichosAlman Die Linke Partisi ÜyesiAlmanya Kamu Diplomasisi Vakfı Başkanı ve Uluslararası Kırım Dostları Kulübü Koordinasyon Kurulu Üyesi Andreas Maurerİtalya Kuzey Ligi Partisi Veneto Milletvekili ve Uluslararası Kırım Dostları Kulübü Koordinasyon Kurulu Üyesi Stefano ValdegamberiNorveç Halk Diplomasisi Vakfı Başkanı ve Uluslararası Kırım Dostları Kulübü Koordinasyon Kurulu Üyesi Hendrik Weber’di.

Bu isimler ise mevcut epidemi koşullarından ötürü Kırım’a ödüllerini almak üzere gelemediler.

Ödül töreni sırasında İsmail Gaspıralı Devlet Nişanı alanları tebrik ettikten sonra konuşmasını yapan Kırım Cumhuriyeti Devlet Konseyi Başkanı Vladimir Konstantinov, “Kırım ve Kırım halkı misafirlerini ağırlamaktan her zaman memnuniyet duyuyor. Kırım Cumhuriyeti, artık büyük çaplı dönüşümler hakkında da konuşmaya hazırdır. Yedi yıl boyunca Kırım, insanların hayatlarını ve dünya algılarını değiştiren muazzam, tarihi bir atılım gerçekleştirdi” dedi.

KTDF Genel BaşkanıKırım Kalkınma Vakfı Başkanı ve Uluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı Ünver Sel ise kendisine takdim edilen İsmail Gaspıralı Devlet Nişanı için Kırım Cumhuriyeti yetkililerine teşekkürlerini iletti. 

Sel, daha sonra yaptığı konuşmada ise şunları dile getirdi:

Sayın Başkan,

Kıymetli Misafirler,

Kırım Tatarları olarak hepinize hoş geldiniz diyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’in ifade ettiği gibi, tek kutuplu dünya düzeni kurma denemeleri artık geride kaldı. Kırım, bunun en güzel örneğidir. Zira yeni dünya düzeni; büyük insanlık medeniyetine aykırı olarak, batı blokunun biz mazlum milletlere dayatmasıydı.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla bu dayatmalar en ağır şekilde; özellikle de ekonomik, sosyal ve kültürel alanda gerçekleşti. Ancak bugün dünyada çeşitli gelişme merkezleri oluşuyor ve bu merkezler Atlantik sisteminin dışında gelişiyor.

Fakat Batı sistemi, hala Soğuk Savaş yaklaşımıyla bu gelişmeyi durdurabileceğini düşünüyor. Üstelik bunu insan hakları ve demokrasi gibi kılıflarla bizlere dayatıyor. Oysa bugün Kırım’a uygulanan ambargolar burada yaşayan halkın temiz suya, elektriğe, gıdaya ve ilaca ulaşmasını engellemeye çalışıyor. Kırım’a uygulanan ambargoları insan hakları olarak nitelendirebilir miyiz? dünyanın takdirine sunuyorum.

Sevgili Dostlar,

Ukrayna’nın kurduğu Kırım Platformu tam da bu sistemin devamını sağlamaya yönelik bir adımdır. Tamamen Soğuk Savaş kafasıyla ve Batı tarafından icat edilmiş modası geçmiş bir yaklaşımdır. Bir kez daha ifade etmek istiyorum, bunca yıldır başarılı olamadılar, yine başarısızlığa uğrayacaklar. Ukrayna halkına bir çağrı yapmak istiyorum; bu “Pinokyo Siyasetçiler”den kurtulun ve aynı zamanda sizlere de yoksulluk, yolsuzluk ve ölüm getiren bu düzeni değiştirin.

Sayın Başkan,

Saygıdeğer Katılımcılar,

Hepimizin bildiği gibi ABD, Kırım’a uygulanan ambargolarla ve yaptırımlarla sonuca ulaşamadı. Bu aşamada, ABD’nin bir barış denizi olan Karadeniz’e yönelik saldırgan tutumunu dikkatlerinize sunuyorum.

Bu yılın başından itibaren ABD donanmasının Karadeniz’de faaliyetlerini artırması, güvenlik ve istikrar açısından bölge ülkeleri için en büyük tehdittir. Bu konuda Türkiye’de büyük tartışmaların yaşandığını, Türk boğazlarından ABD gemilerinin geçişi konusunda 104 Türk amiralinin yayımladığı 4 Nisan 2021 tarihli bildiriyle bu tartışmaların en yüksek noktasına ulaştığını belirtmek isterim.

Çünkü bölge ülkeleri, artık güvenlik ve istikrarını ABD ya da başka bir gücün menfaatlerine göre değil, bölge ülkelerinin ihtiyaçlarına göre şekillendirmeye çaba gösteriyor. Bu hassas konuda bölge ülkelerinin geri adım atmayacağını ve ABD tehditlerine boyun eğmeyeceğini vurgulamak isterim.

Kıymetli Dostlar,

Kırım Dostları Kulübü bu ambargo ve saldırganlığın karşısında mücadele eden bir insanlık seddi olarak yükselmektedir. Yolumuz uzun olabilir, ancak yüzlerce yıllık medeniyet birikimimiz ve birbirimize olan saygımız bu dayatmaları geçersiz kılmaya yetecektir.

Kırım Tatarları adına büyük heyetinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

.

Vasfi Sel, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ