USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Kırımlı Başkan Ünver Sel: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırım’a gelmesi batıya karşı büyük bir meydan okuma olur!

Rus medyasının sorularını cevaplayan KTDF, KKV ve UKDD Başkanı Ünver Sel, sözde soykırım iddiaları ve Ankara - Moskova ilişkileri açısından yaşanan son süreçte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırım’a gelmesinin batıya karşı büyük bir meydan okuma olacağını söyledi

Kırımlı Başkan Ünver Sel: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırım’a gelmesi batıya karşı büyük bir meydan okuma olur!
02-05-2021 03:27
Google News

KIRIM - ÖZEL

Kırım Tatar Dernekleri Federasyonu (KTDF) Genel Başkanı, Kırım Kalkınma Vakfı (KKV) Başkanı ve Uluslararası Kırım Dostları Derneği (UKDD) Başkanı Ünver Sel, geçtiğimiz günlerde Rus medyasından “Politnavigator”un sorularını cevapladı.

Sel, bu süreçte, ABD Başkanı Joe Biden’ın sözde Ermeni soykırımı kararının, Ankara-Moskova ilişkilerini nasıl etkileyeceğini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi pozisyonda kendini konumladığını ile bu konumlanmanın sebeplerini anlattı. 

Ünver Sel, son gelişmelere bağlı olarak sözde soykırım iddiaları ve Ankara - Moskova ilişkileri bakımından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırım’a gelmesinin Batı’ya karşı büyük bir meydan okuma olacağını ifade etti.

Başkan Sel’in, yöneltilen sorulara verdiği cevaplar şöyle:

-Rus medyası, Vatan partisinin ABD büyükelçiliği yakınlarındaki mitingini manşetlere taşıdı ve burada, Joe Biden'ın Ermeni soykırımını tanımasına yanıt olarak, Kırım'ın Rusya'nın statüsünü tanıması önerildi. Türk toplumu böyle bir fikir hakkında ne düşünüyor?

TÜRKİYE’DE EN ÖRGÜTLÜ YAPI NATO’DUR!..

- Türk toplumu, dünyada ABD karşıtlığının en yüksek olduğu ülkelerden birisidir. Ancak konu Rusya olunca hele Kırım gibi tarihi bir konu gündeme geldiğinde Türk toplumu, otomatik olarak Rusya’ya karşı refleks geliştiriyor. Bir örnekle açıklayacak olursak; Donbass geriliminin arttığı günlerde ‘Rusya Kırımdaki soydaşlarımıza saldıracak’ türü bir algı toplumda yayıldı.

Bunun iki nedeni var:

1- Toplumun önemli bir kesiminin Kırım’ın hangi ülkeye ait olduğu, önemi ve yakın geçmişte yaşananlar konusunda yeterli bilgisi yok.

2- NATO/ABD zihniyetinin 60 yıldır pompaladığı Rusya düşmanlığı üzerine kurulu propagandası.

Bu öylesine belirleyici bir durum ki; şöyle tarif edeyim: Son 60 yılda Türkiye içinde, devlet kurumları dahil, en örgütlü yapı NATO’dur. Buna medya, bürokrasi, siyasi partiler ve sivil toplum dahildir.

Değişen pek çok şeye rağmen Rusya’nın Türkiye’de kendini anlatma kanalları sınırlıdır.

- Türkiye’nin üst düzey liderleri, Rusya’da yasaklı bir örgüt olarak tanınan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyeleriyle temaslarını sürdürmeye neden devam ediyor?

KTMM İLE ÇIKARA DAYALI İLİŞKİLER…

Birincisi Türkiye, Rusya’ya karşı Batıyı yanına alabileceği kullanışlı bir kanal tutmak istiyor. Bir opsiyon olarak “KTMM”ni tutuyor.

En kolayı da geçmişten bu yana çıkara dayalı ilişkilerinin bulunduğu “KTMM” ve çevresi.

Bu durumun değişmesi de ilk sorunun sonundaki tespite bağlı.

Vladimir Putin'in Kırım'daki Büyük Cuma Camii'nin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a davet ne olacak? Erdoğan'ın gelmesi için hala şans var mı?

TÜRKİYE, SADECE ABD İÇİN DEĞİL, AB İÇİN DE KİLİT POZİSYONDA!..

-Kırım’da inşası süren Büyük Cuma Camii…-

- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırım’a gelmesi batıya karşı büyük bir meydan okuma olur. Bunu yaparsa eline çok güçlü bir koz geçirmiş olur. Sadece ABD için değil AB açısından da savunma ve güvenlik konularında Türkiye kilit pozisyondadır.

ABD ile yaşanan Ermeni sorunu restleşmesi bir şans yaratabilir ama bunu destekleyecek farklı argümanların Moskova tarafından ortaya konması gerekebilir.

Donbass çevresindeki durumun ağırlaşması ve Rusya'nın mevcut durumla ilgili endişeleri bağlamında Türkiye neden Kiev'e SİHAlar ile yardım sağlıyor?

TÜRKİYE, UKRAYNA İLE HEM BATI’YA HEM RUSYA’YA MESAJ VERİYOR!..

Türkiye Karadeniz’de Rusya’yı Ukrayna üzerinden dengelemeye çalışıyor. Böylece hem batıya mesaj verdiğini düşünüyor hem de Rusya’ya.

İkinci konu daha pragmatik. Batının uyguladığı silah ve teknoloji ambargosunu Ukrayna üzerinden delmeye çalışıyor.

Bu durum iç içe geçmiş paradoksal bir durum. Ukrayna’yla birlikte olarak hem Rusya’ya hem batıya mesaj verilmek isteniyor.

Kiev’e SİHA verilmesi de bunun sonucudur.

.

İlber Vasfi Sel, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ