USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Kılıçdaroğlu iktidara yüklendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "7 Haziran’da iktidara gidelim ve haramilerin iktidarını alaşağı edelim" dedi. 7 Haziran seçimleri çalışmasına Ankara’da devam CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mamak ilçesi Tuzluçayır semtinde vatandaşlara hitap etti.A

Kılıçdaroğlu iktidara yüklendi
18-05-2015 02:08
Google News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "7 Haziran’da iktidara gidelim ve haramilerin iktidarını alaşağı edelim" dedi.
7 Haziran seçimleri çalışmasına Ankara’da devam CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mamak ilçesi Tuzluçayır semtinde vatandaşlara hitap etti.
Atanamayan öğretmenlerle ilgili Kılıçdaroğlu, "Öğretmenler benim hayatımda her zaman ayrı yerdedir. Onları her zaman baş tacı etmişimdir. Yıllar yılı öğretmenleri aldattılar. ’Atama yapacağız, bekleyin’ dediler, yapmadılar. Gönlüm ve yüreğim hep onların yanında oldu ve olacaktır. Onların başarısı için hep çalıştım ve çalışacağım. Kendilerin söz veriyorum, CHP iktidarında atama bekleyen öğretmen kavramı olmayacaktır. Öğrenci ile öğretmeni buluşturacağım" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, "Güzel bir yaz akşamındayız. İsteriz ki Türkiye’de hep güzellikler olsun, kavga olmasın, yoksulluk olmasın, herkesin işi olsun, her evde huzur olsun, her evde tencere kaynasın, kaygılar olmasın, geleceğe umutla bakalım. Çok isteğimiz var ama insan olarak bu isteklerin tamamını yerine getirmek zorundayız. Yapacağız, yolu ne? Yolu siyasetten geçiyor ama soru şu hangi siyasetten geçiyor? Namuslu, halkı düşünen siyasetten geçiyor. Biz bunu halk olarak yapabiliriz. Artık bizi aldatan, cebini düşünen, halkını düşünmeyen, yoksulları arka bahçesi gibi gören bir anlayışı bir tarafa bırakmak zorundayız. Bunun için 7 Haziran önemli bir tarihtir. 7 Haziran’da iktidara gidelim ve haramilerin iktidarını geride alaşağı edelim" ifadelerini kullandı.

"SEÇİM SANDIĞINDA İRADENİZİ GÖSTERİN"
AK Parti’nin 13 yıldır iktidarda olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Hangi yüzle seçime giriyorsun ve hangi vaatle bulunuyorsun? Hiçbir vaatleri yok" dedi. Bu sözlere partililerin "yuhalayarak" cevap vermesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Yuh çekmeyin, seçim sandığında iradenizi gösterin. Önemli olan o. Seçime, sandığa gideceğiz, halkın iktidarını kurmak için, halkı düşünen bir iktidarı işbaşına getirmek için 7 Haziran’da sandığa gideceğiz. Benim için siyaset zenginleşme aracı, köşeyi dönme aracı, yasak getirme, yandaşı zengin etme aracı değil halka adanmışlıktır. Benim siyaset anlayışımda yandaş yok katıksız bir vatandaş anlayışı var. Siyaseti halk için yapacağız, çocuklarımız için yapacağız. 13 yıldır iktidardalar, 17 milyon yoksul yarattılar, sıkılmadan hala milletten oy istiyorlar, yoksullara gidiyor diyorlar ki ’CHP gelirse sizin sosyal yardımlarınızı kesecekmiş.’ Hayatımda duyduğum en büyük yalan. Biz halkın partisiyiz. Mamak meydanından, Tuzluçayır’dan onlar duysunlar, CHP iktidarında sosyal yarımlar kesilmeyecek en az iki katına çıkacaktır."

"4 YILLIK SÜREN VERİN TÜRKİYE’Yİ UÇURACAĞIM"
"7 Haziran’da 4 yıllık süre verin, Türkiye’yi uçuracağım, Türkiye’yi şaha kaldıracağım" diyen Kılıçdaroğlu, "İşsizlik belasından da yoksulluk belasından da Türkiye’yi kurtaracağım. Türkiye 21. yüzyılın yıldız, onurlu, üreten ülkesi olacaktır. Bunun sözünü veriyorum. Çünkü ben çocuğuma sabahleyin telefon edip ’Oğlum paraları sıfırlayın mı?’ demeyeceğim. Benim bakanlarımın yatak odaların boy boy kasalar olmayacak, benim bakanlarım birilerinin önüne yatmayacaktır, onur görev yapacaklar, sizin için yapacaklar, çocuklarımız için, ülkemiz ve bayrağımız için yapacaklar" şeklinde konuştu.

"YOKSULLUĞU ORTADAN KALDIRACAĞIZ"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak, aile sigortasını getireceğiz, yoksulluğu tarihe gömeceğiz, yoksulluk sömürü alanı olmaktan tümüyle çıkacak, bireyler onurlu yaşayacak, kimse kimsenin yoksul olduğunu bilmeyecek. Bunun yolunu, yasal altyapısını, hepsini hazırladık, sizden yetki istiyoruz. Yetki verin yoksulluğu bitirelim, yetki verin işsizliği bitirelim" dedi.
Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Aranızda emekliler var mı? Gençler daha fazla, gençler sizi seviyorum. Bu güzel ülkenin geleceği olan gençler, 13 yılda yurt sorununu çözemediler, her 4 gençten biri işsiz. İşsizliğin olduğu yerde huzur olmaz. Anne-baba bekler, oğlum, kızım ne zaman işe girecek diye. KPSS sınavına girmek için gider kursa, kurs alır, para ödersiniz, onların çocukları sınava girmeden devlet memuru oluyorlar. Bu düzeni yıkacağım, bu düzeni değiştireceğim. Üniversiteden mezun olan gençlerimiz var, iş bulamamış, kredi almış öğrenciliğinde. Ya siz önce iş ver sonra parayı iste. Bunların tamamını değiştireceğim. Halktan yana, insandan yana, namustan, onurdan yana bir politika oluşturacağız."

"ÜLKEM İÇİN ALIN TERİ DÖKECEĞİM"
Emekliye iki maaş taahhüdünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Kaçak sarayına para var, oğluna para var, yandaşa gelince para var, emekliye gelince para yok, ’Nereden bulacaksın?’ Sözüm söz, 7 Haziran’da oy kullanın, 8’inde iktidar olalım. O kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim" dedi.
Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Kim kazanacak? Herkes kazanacak. Kim kaybedecek? Hortumcular kaybedecek. Onların derdi ’Hortumculara para kalmayacak’ diyor, diyor ya ’Doldurduk, Hazine para dolu. Kılıçdaroğlu gelip boşaltacak.’ Akıla, mantığa bakın. Sen meraklanma kardeşim, ben o parayı senin yaptığın gibi yapmam, iç etmem. Ben o parayı alacağım, halka dağıtacağım. O para halkın parası. Biri ’Kasa dolu’ diyor, öbürü de diyor ki ’Ya para yok’ diyor. Hangisi doğru belli değil. Ama bir şey yapacağım. CHP iktidarında bunlara bir kurs açacağım. Devlet nasıl yönetilir, para nasıl toplanır, bütçe nasıl hazırlanır, öğrensinler. Onlara bir şey daha öğreteceğim kul hakkı neden yenmez, yolsuzluk neden ayıptır, onu da öğreteceğim. Eğer anlıyorlarsa. Bu ülkede sadece refahı tabana yaymak için iktidar olmayacağız. Bir amacımız daha var: Bu ülkeye birinci sınıfı demokrasiyi getireceğiz. Bu ülkede kimse düşüncelerinden ötürü yargılanmayacak, ikinci sınıf vatandaş muamelesine görmeyecek, hiç kimse etnik kimliği dolayısıyla ikinci sınıf vatandaş sayılmayacak, hiç kimsenin inancı dolayısıyla kimse sorgulanmayacak, hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmeyecek. Bunun garantisi CHP olacak... Bir şeyden emin olmanızı isterim. Sizden bir söz aldım, dedim ki ’Sandığa giderken geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş bir vatandaşımızı ikna edin. Gel kardeşim yaşanacak bir Türkiye üzerinde uzlaşalım. Kılıçdaroğlu diyor ki bana 4 yıllık süre ver, gel kardeşim 13 yıllık süre verdik memleketi bu hale getirdiler, Kılıçdaroğlu da ’4 yıl süre verin Türkiye’yi şaha kaldıracağım’ diyor. Söz verdiniz değil mi? Ben de size söz veriyorum. Gün 12 saatse 12 saat, 24 saat diyorsanız 24 saat, 36 saat diyorsanız 36 saat, sizin için çalışacağım, emek harcayacağım. Ülkem için, bayrağımız için, torunlarımız için çalışacağım. Ülkem için alın teri dökeceğim."
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında partililer sık sık "Başbakan Kemal" sloganları attı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ