USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Kapalı burun estetiği nedir, kimlere uygundur?

Kapalı burun estetiği nedir, kimlere uygundur?

Kapalı burun estetiği nedir, kimlere uygundur?
25-10-2022 17:14
Google News

Kapalı burun estetiğinin açık burun estetiğinden farkı nedir?

Kapalı burun estetiği operasyonunda, burnun dışında herhangi bir kesi ve iz bulunmamaktadır. Bu şekilde burun daha az travmatize olur. Hastamız, çok daha az ağrılı bir süreç geçirir. Daha az burun şişer ve daha çabuk iyileşme olur. Burnun yumuşak doku altyapısına daha az zarar verir, daha çok dokuyu korur. 

Kapalı burun estetiği, burun içerisinden, burun kanatları altına uygulanan kesiler aracılığıyla yapılır. Bu kesiler sayesinde, burnun kemik ve kıkırdak yapısına ulaşılır, bu bölge yeniden modellenir. Bu sayede, burun ucundaki sinirler, damarlar ve özellikle de, burnun mobilitesini sağlayan bağlar korunmuş olur. Bu da, bize doğal sonuçlar elde etmemizi sağlar. 

Burun sırtındaki kemik ve kıkırdak yapıyı bozmadığımız için özellikle nefes alma problemlerini kapalı rinoplasti cerrahi sonrasında görmemekteyiz. Buna ek olarak, burun tabanında yamukluklar ve eğrilikler nedeniyle oluşan nefes alma problemleri de giderilebiliyor.

Kapalı rinoplastide temel konsept, belli deformiteleri çıkarmak yerine, bu deformiteleri belli manevralarla daha iyi hale getirmektir. Bu nedenle, yapacağımız her manevra buruna daha az zarar verir. Bunun en büyük avantajı, iyileşme periyodunda gerçekleşir. Daha az şişlik ve daha hızlı bir iyileşme görülür.

Kapalı teknikle burun estetiği için hangi adaylar için uygundur?

Öncelikle, daha önce hiç operasyon geçirmiş olmamanız büyük bir etkendir. Çünkü, eğer burun içindeki kıkırdak ve kemik dokuya daha önce dokunulduysa, ve içeride ne yapıldığı bilinmiyorsa, kapalı burun estetiğinde uygulandığı gibi, işler kolay olmayabilir. O yüzden, burunu açmak bizi daha başarılı bir sonuca götürecektir. Bu sebeple, 18 yaşını doldurmuş ve daha önce operasyon geçirmemiş hastalar, kapalı burun estetiği için en ideal adaylardır.

Kapalı burun estetiğiyle neler yapılabilir? Burun kemeri alınabilir.

Burun eğriliği düzeltilir.

Burun ucu düşüklüğü düzeltilir.

Avantajları nelerdir?

Burun dışında herhangi bir iz bulunmamaktadır. İyileşme süreci açık rinoplastiye göre daha hızlıdır. Burun içerisindeki dokular daha az zarar görür.

Rahatlıkla burun kemeri ve burun ucu düşüklüğü tedavisi uygulanır.

Kapalı burun estetiği ameliyat fiyatları

Kapalı burun estetiği ile ilgili aklınıza gelebilecek bütün sorular ve fiyatlar için lütfen bize ulaşın. Fiyatlar, yapılacak işlemin detayına göre değişebilir (örneğin, daha önce ameliyat olup olmadığınıza göre). Bu yüzden, bize ulaşıp bilgi almak çok daha doğru olacaktır.

Kapalı burun estetiği sonrası iyileşme

Kapalı burun estetiği sonrası dikişler var mı? Varsa, dikişler ne zaman düşer?

Kapalı burun estetiğinde bazı hastalarda eriyen, bazı hastalarda erimeyen dikişler kullanılır, bazılarında ise ikisi de kullanılır. Bu durum, tedavinin ihtiyacına göre değişim göstermektedir. Erimeyen dikişler, operasyon sonrası, burun alçısı ile birlikte 7. günde alınır. Diğer eriyen dikişler, çeşidine göre zaman içerisinde eriyerek yok olurlar.

Kapalı burun estetiği kaç günde iyileşir?

Akut iyileşme süreci bir hafta-on gün kadardır. Fakat, tabii ki, operasyonun final sonuçlarını görmek için 1 sene beklemek gerekir. Yüz çevresi şişlikleri genelde 10 gün içerisinde iner. Fakat, burun şiş kalmaya devam eder. Yaklaşık 1-2 ay arasında, yeni burun oturmaya başlar. 3-6 aydan sonra iyileşme süreci yavaşlamakla birlikte, aşağı yukarı elde edeceğiniz sonuçları görebilirsiniz. Açık rinoplasti tekniğine göre, iyileşme süresi daha kısadır. Bu yüzden, günümüzde, (tabii eğer hasta da uygunsa) kapalı teknik daha çok tercih edilmektedir.

Kapalı burun estetiği öncesi ne yapmalı?

Operasyon öncesi yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmek, ameliyat hazırlığı sürecindeki altın kurallardan biridir. Sigara içiyorsanız, operasyondan en az 1 hafta önce sigarayı bırakmanız gerekir. Tercihen hiç sigara içmiyor olmanız işimizi kolaylaştıracaktır. İçiyorsanız ise, ne kadar erken bırakırsanız iyileşme süreciniz o kadar hızlı olacaktır. Sigara içmek, burun çevresindeki kan dolaşımını negatif yönde etkileyecek ve iyileşmeyi geciktirecektir.

Alkol alımı da aynı şekilde, ne kadar önce durdurulursa, iyileşme o kadar çabuk olur. Alkol vücutta ödem oluşturduğu için, hali hazırda oluşacak ödemi arttırmak iyileşmeyi negatif etkileyecektir.

Ameliyattan önceki bir kaç gün vücudunuzu dinlendirmek, akut iyileşme sürecinde daha kolay toparlamanıza yardım sağlayacaktır. Vücudunuz bir travma alacağı için, ameliyattan önceki son haftayı sakin ve dingin geçirmeniz, akut iyileşme sürecini de olumlu yönde etkileyecektir.

Kapalı burun estetiği zor mu? Ağrılı mı?

Ameliyat sonrasında ağrı kesici uygulandığı için, çok ağrılı bir süreci yoktur. Artık, yeni teknolojiler sayesinde, ameliyatlar eskisi kadar sancılı ve zor olmamaktadır. Tabii ki, açık rinoplastiye oranla, kapalı rinoplastide ağrı süreci daha azdır, çünkü burun daha az travmatize olur. Bir buruna, ne kadar çok işlem yapılırsa, o kadar ağrısı artacaktır.

Operasyon sonrası üçüncü günde, burnunuzun içindeki tamponlar alınacaktır. Üçüncü günden sonra burnunuzdan nefes almaya başlayabilirsiniz. Üçüncü güne kadar, burnunuzda tampon olduğu için, (içinde nefes almak için hava kanalları olmasına rağmen) burundan nefes almak zor olacaktır.

Ameliyat sonrası yedinci gününde, burun üzerindeki alçı ve bantlar çıkacaktır. Tabii ki, alçıdan çıkınca gördüğünüz manzara, burnunuzun son hali değildir. 6 aya kadar hızlı bir ilerleme ile şişlikler inecek, 6 aydan sonra ise, yavaşlamasına rağmen 1 seneye kadar burnun yeri yerine oturma ve iyileşme süreci devam edecektir.

Doğru manevra ve teknik gerektiren bir operasyon olduğu için, tecrübeli ellerde uygulanması gerekir. Çünkü, bu operasyonda cerrahın görüş alanı açık rinoplasti tekniğine göre daha dardır.

Kapalı burun estetiği sonrası burunda ne kadar küçülme olur?

Ameliyat öncesi, cerrahınızla planlama yaparken, birlikte konuşulup tartışılması gereken bir konudur. Her burun, aynı ölçüde küçültülemez. Bazı dinamikler göz önünde bulundurulmalıdır. Deri kalınlığı, burnun kemik ve kıkırdak yapısı bu duruma etkendir. Bir burnun, anatomik yapısı, bize ne kadar küçültülebileceğinin ipuçlarını verir. Çok çok büyük bir burun, maalesef hiçbir zaman, küçücük olamaz.

Bir burun iskeleti gereğinden fazla küçültülürse, burun üzerindeki cilt bol kalır, bu durum çok daha kötü bir estetik görüntüye yol açar. Her burun, kendine göre en uygun olan miktar ne ise, o kadar küçültülür. İsteklerinizi ve şikayetlerinizi bütün açıklığıyla cerrahınızla konuşmak, aranızda daha transparan ve dürüst bir ilişki oluşturmanızı sağlayacaktır. Bu sayede, cerrahınız da size, ne kadar küçülebileceğini tüm gerçekliğiyle anlatabilir.

Kapalı burun estetiği sonrası nelere dikkat etmeliyim?

-1 ay boyunca yan yatmak yasaktır. Bir kaç yastıkla boynunuzu destekleyecek şekilde, yani sırtınız biraz daha dik olacak şekilde uyumanız önerilir.

-Ameliyat sonrası üçüncü haftadan önce havuz ya da denize girmek yasaktır.

-1 boyunca gözlük takmak yasaktır.

-Ameliyattan iki hafta sonraya kadar hiçbir sportif aktivitede bulunmamanız önerilir. İkinci haftadan sonra, hafif cardio egzersizlerine başlayabilirsiniz. Ameliyat sonrası ikinci aya kadar ağırlık kaldırmak yasaktır.

-Ameliyat sonrası, kendinizi çok zorlamadan gülmek, burnunuza hiçbir zarar vermez.

-Ameliyat sonrasında rahatlıkla hapşırabilir ve sümkürebilirsiniz.

-Ameliyat sonrasında güneşe çıkarken, hep güneş kremi sürmeniz önerilir. Özellikle, ilk 1 ay direkt güneşle temasınız önerilmez.

Burun ameliyatı sonrası kemik ne zaman kaynar?

Yaklaşık bir ay civarı bir süre zarfında, burun kemiği yerine oturmaya başlar, ancak, 2 ay tamamlana kadar gözlük takmayı tavsiye etmiyoruz.

Burun estetiği sonrası burun ucu düşmemesi için ne yapılmalı?

Aslında burun ucu düşmesi diye bi durum mevcut değildir. Burun operasyonundan hemen sonra, burun şiş olduğu için daha kalkık ve havada görünür. Şişlikler indikçe, burun daha yerine oturur ve daha doğal bir görünüm elde eder.

Eğer doğal sonuçlar istemiyorsanız, burun ucu olması gerekenden biraz daha yukarıda konumlandırılırsa, istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz. Bunu cerrahızla konuşup, operasyon sonrası sonucun nasıl olması gerektiğine birlikte karar vermelisiniz.

Yani, alçı çıktıktan sonraki görüntü sizi yanıltmamalı, çünkü gerçek sonuçlar ameliyattan 1 yıl sonra elde edilir.

Burun ameliyatı sonrası yağlanma neden olur? 

Tabii ki, operasyon sonrası 1 hafta boyunca burun üstünde alçı olduğu için bu durum, cildinizi yıpratır, buruna uygulanan travma ve operasyon sonrası oluşan ödem de, burun üzerindeki cildi negatif etkiler. Bu sebeplerin hepsi, burun üzerinde yağlanmaya sebep olur. 

Ameliyat sonrası ilk 3 hafta cilt bakımı yapmanız yasaktır. Burun alçısı çıktıktan sonraki ilk 2 hafta, ılık banyo ve PH dengeli sabun kullanımı cildin kendini toparlamasına yardımcı olacaktır. Ama sonrasında, yüz yıkama jelleri, haftada 1 uygulanacak tonik ve cilt nemlendirici serumlar, bu durumun daha çabuk düzelmesini sağlayacaktır. 

Kaynak: https://www.metinkerem.com/kapali-burun-estetigi/

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ