USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

"İstihdam düzeyi ve gelir düzeyi daha da artacaktır"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Türkiye’de istihdam düzeyi ve gelir düzeyi daha da artacaktır" dedi. Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 2016 Bütçe Kanun Tasarısı ve 2014 Kesin Hesap Kanun...

"İstihdam düzeyi ve gelir düzeyi daha da artacaktır"
10-03-2016 00:01
Google News
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Türkiye’de istihdam düzeyi ve gelir düzeyi daha da artacaktır" dedi.
Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 2016 Bütçe Kanun Tasarısı ve 2014 Kesin Hesap Kanun tasarısı görüşmelerinde yaptığı konuşmada hükümetin iş gücü piyasasına yönelik olarak beş başlıkta beşeri sermayenin niteliğini arttıracak reformlarını hayata geçireceklerini kaydederek, ‘’İş başı eğitim programları, dünyadan ’turkuaz kart’la nitelikli insan gücü çekme, kıdem tazminatı gibi birçok alanda da reformlarımızı yakında Meclisimize sunacağız ve bu reformları hayata geçireceğiz. Bu reformlarımızın amacı istihdamı artırmaktır, kadınların iş gücüne katılımını artırmaktır, genç işsizliği azaltmaktır. Ülkemiz yüzde 10,6’lık kısmi zamanlı istihdam oranıyla OECD ülkeleri arasında nispeten düşük düzeyde yer almaktadır. Bazı ülkelerde bu oran yüzde 35’lerin üzerindedir. Esnek çalışma imkânı tanıyan ve beraberinde geçici iş ilişkisi kurma ve uzaktan çalışma haklarını getiren tasarının hayata geçirilmesiyle birlikte, ben inanıyorum ki, hem gençlerimizin hem kadınlarımızın istihdamı artacak ve Türkiye’de istihdam düzeyi ve gelir düzeyi daha da artacaktır’’ ifadelerini kullandı.

"KADINLARIN İŞ HAYATINDA DAHA ETKİN BİR ROL ALMASINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ"
Hiçbir ülkenin nüfusunun yarısını etkin bir şekilde kullanmadan hedeflerini gerçekleştiremeyeceğini belirten Şimşek, "Bu yüzden, kadınların iş gücüne katılımını, kadınların iş hayatında daha etkin bir rol almasını çok önemsiyoruz. Son on yıl içerisinde kadınların iş gücüne katılım oranı Türkiye’de tam 10 puan artmıştır. Ve bu noktada, gelişmekte olan ülkeler arasında en iyi ülke Türkiye’dir. Bu olumlu bir gelişmedir ama yetersizdir çünkü kadınların iş gücüne katılım oranı hala Avrupa Birliği normlarının oldukça altındadır. İşte, bu nedenle, önümüzdeki dönemde kadınların iş gücüne katılım oranını artıracak, eğitime erişimi sağlayacak düzenlemeleri, teşvikleri, destekleri güçlü bir şekilde hayata geçirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Türkiye’deki mültecilerin yaklaşık 750-800 bininin öğrenim çağındaki çocuklardan oluştuğunu ifade eden Şimşek, "Eğer biz bu çocuklara iyi bir eğitim veremezsek, iyi bir gelecek sunamazsak bunlar sadece Türkiye için değil, sadece bölge için değil bütün dünya için birer tehdit olabilirler, terör örgütlerinin kucağına düşebilirler. O nedenle, önümüzdeki dönemde, hakikaten, bu mülteci sorunuyla ilgili olarak Avrupa Birliğiyle bu yakınlaşmayı tabii ki biz anlamlı buluyoruz. Avrupa Birliğiyle son dönemdeki yakınlaşma mülteci sorunuyla olsa dahi ben olumlu görüyorum. Çünkü biz üzerimize düşeni zaten yapıyoruz ama Avrupa Birliğinin bu noktada tabii ki yük paylaşımına gitmesini önemli buluyoruz. Bu çerçevede, Avrupa Birliğiyle müzakere sürecinin hızlanması son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.
Şimşek, AB zirvesiyle önemli mesafe alındığını söyleyerek, ‘’Tabii ki AB’yle müzakerelerin önünü AK Parti hükümetleri açmıştır. İnşallah, Avrupa Birliğiyle müzakereleri de hep birlikte biz bitireceğiz. Gelin, önümüzdeki dönemde, Avrupa Birliği vize muafiyeti için gerekli olan yasal düzenlemeleri hızlı bir şekilde hayata geçirelim, önümüzdeki iki ay içerisinde vize muafiyetinin bütün koşullarını hep birlikte gerçekleştirelim. Türkiye artık Avrupa Birliğiyle yılda 2 kez zirve yapan bir ülke konumunda. Sebebi ne olursa olsun -yine söylüyorum- Avrupa Birliğiyle yakınsamamızı hızlandıracak bütün bu gelişmeler son derece olumludur’’ diye konuştu.
Kıbrıs konusunda Şimşek, ‘’Kıbrıs’ta müzakerelerde hiçbir dönemde olmadığı kadar olumlu bir gidişat var. Bu, cesaret verici bir gelişmedir. Kıbrıs’ta adil bir çözümü her zaman destekledik, desteklemeye devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

"RUSYA BİZİM KOMŞUMUZ VE ÖNEMLİ BİR TİCARET ORTAĞIMIZ"
Rusya ile ilgili olarak da Şimşek, "Rusya bizim komşumuz ve önemli bir ticaret ortağımızdır. Bizim hiçbir komşumuz düşmanımız değildir, Rusya da düşmanımız değildir, olmayacaktır. Suriye’deki sorunların çözülmesiyle birlikte ben inanıyorum ki Rusya’yla olan ilişkilerimiz de tekrar eski seyrine dönecektir" dedi.
Suriye yönetimine son dakikaya kadar daha çok reform, muhalefete daha çok alan açılması için büyük bir çaba gösterini ifade eden Şimşek şu ifadeleri kullandı: "Ne zaman ki Suriye rejimi halkına karşı silah kullanmaya başladı, o zaman biz insani, vicdani ve ilkeli bir tutum izleyerek farklı noktaya geldik. Biz batının bazı ülkeleri gibi değil, dünyanın diğer bazı ülkeler gibi şartlar değişince hemen ilkelerimizden uzaklaşan, insani, vicdani ve ahlaki duruşumuzdan farklı bir duruş sergilemeyen bir hükümetiz."
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ