USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Emekliler - Memurlar ve Seçimler

Emekliler - Memurlar ve Seçimler
23-04-2024

EMEKLİLER – MEMURLAR VE SEÇİMLER…

Fikrimi baştan söyleyeyim:

Uzun bir süredir emeklilerin maaşı, gerektiği kadar arttırılmayarak onlara haksızlık yapılıyor.

Aslında haksızlık da değil adaletsizlik söz konusu.

Eğer ülkede ekonomik sıkıntı varsa…

Ve bu çileyi çekmek icap ediyorsa bunu halkın tüm kesiminin eşit şekilde çekmesi gerekiyor.

MEMURLAR…

Ancak…

Artan fiyatlardan etkilenmemek için memur maaşlarına yeteri kadar zam yapılırken, buna karşılık emeklilere yapılan zam çok yetersiz kaldı. Bu da seçimlere ciddi bir şekilde yansıyarak CHP’nin bile tahmin edemeyeceği bir neticenin çıkmasına sebep oldu.

Bu böyle…

YAPMAYIN!..

Biz bunu görüyorduk ve seçimlere etki edeceğini bildiğimiz için ısrarla “Aman ha! Sakın ha!..” diyerek uyarmaya çalıştık.

Çünkü;

CHP de bizim bu zayıf noktamızı görmüş ısrarla oradan saldırıyordu. Buna AK Partili emeklilerin de buna çanak tuttuğunu görünce ikaz etme ihtiyacı duyuyordum.

Söylediğim şuydu:

Evet, emeklilere haksızlık yapılmış ama bunu seçim öncesi değil, seçim sonrası dile getirelim, yoksa CHP’nin ekmeğine yağ süreriz” mealinde şeyler söylediğimizde, bu ikazımız sanki “Bu verilen zam, emekliler için yeterlidir!” demişiz gibi muamele gördü.

Zaten o toz-duman içinde bizim söylediklerimizin ne kıymeti harbiyesi vardı ki…

Arada kaynadı gitti.

Çünkü…

GAZZE ve HAMAS… ÖZEL-ERDOĞAN…

Çünkü;

Karşımızda uluslararası iletişimi profesyonelce sevk ve idare eden bir güç vardı.

Ve bu güç!..

Filistin- Gazze ve Hamas için gövdesini ortaya koymuş Cumhurbaşkanımızı bile sanki Filistin davasına ihanet ediyormuş gibi gösterirken, Hamas’aterör örgütü” diyen CHP liderini ise “kurtarıcı” ve Gazze mültecilerine sahip çıkıyormuş gibi gösterdi.

Hâlbuki Cumhurbaşkanımız;

Gazzeli yaralılar, tedavisi için ülkemize getirdiğinde bile CHP’li sosyal medyacılar buna itiraz etmişti.

Neyse!

Olan oldu artık. 

HER ŞEYE RAĞMEN!..

Her şeye rağmen!..

Seçim sonucundaki genel tabloya baktığımızda;

Emeklilerin sandığa küstüğünü ancak hala AK Parti’ye olan güvenini yitirmediğini görüyoruz.

Bu kadar profesyonelce yapılan propagandaya rağmen emekli ve dar gelirlilerin CHP’ye yönelmemesi takdire şayandır. 

MEMURLAR VE ANKARA…

Peki,

Aynı şeyi memurlar için söyleyebilir miyiz?

Hayır!

Neden?

Çünkü memurlar, bilhassa 20-35 yaş aralığında olan memuriyete yeni başlamış olan gençlerin henüz siyasi görüşü tam oturmadığından hükumetin kendisine yaptığı zammı alır almaz sosyalleşeceği ‘cafe’lere koşup, arkadaşları ile muhabbete daldı.

Sosyal medya ile kendisine çizilen karanlık tablonun etkisinde kalması uzun sürmedi.

Zaten…

Siyasi görüşü de tam oturmadığından fikir değiştirmesi kolay oldu. Çünkü kendisi işe girerken AK Partili bir tanıdık bulması zor olmamış, kapağı bir şekilde belediye veya kamu kurumlarından birine atması zor olmamıştı.

AK Parti’de de maalesef CHP gibi ciddi bir kadrolaşma endişesi yok. Bu kadrolaşma işini MHP bile bizden daha iyi yapıyor.

Neyse…

İşte bu genç memurlar ve belediyelere AK Parti zamanımızda alınmış, sözleşmeli personel fikir değiştirerek gidip CHP’ye oy vermeleri sıradan bir işti. Çünkü onlar işin vahametinin henüz farkında değiller…

Bundan dolayı;

Bir memur şehri olan Ankara’da 5 dönem üst üste yani 25 yıl yönettiğimiz Ankara B. Şehir Belediyesinde CHP, bize büyük bir fark atarak seçimi kazandı.

Genç memurlar, 25 yılda Ankara’ya yapılan o muazzam hizmetleri göremediler

Ama!...

Eğer Ankara bir emekli şehri olsaydı böyle büyük bir farkı yemezdik.

Nitekim;

Emekli şehri olan Yalova’yı da kaybettik ancak bu kadar büyük bir farkla değil hatta emeklilerin yoğun olarak yaşadığı iki ilçesini AK Parti kazandı. Üstelik Yalova, genel olarak CHP’nin kazandığı bir ilimiz olduğu halde büyük bir fark yemedik.

Durum budur…

TEMMUZ ZAMMI!..

AK Parti yönetiminin de bu tabloya bakıp, emeklilere Temmuz’da yapılacak zammı ona göre ayarlamaları gerektiğini düşünüyorum.

Allah, encamımızı hayreylesin…

Âmin.

.

Emin Batur, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Yazar Görmesede
Yazar Görmesede 1 hafta önce
Nas dedi faiz şahlandı
Emekli yılı dedi emekli dibe çöktü
Ekonomistim dedi ekonomi battı
Daha ne desin?
ağlama yar
ağlama yar 1 hafta önce
akp topal ördek şu anda. dünya bırak para vermeyi selam bile vermez hala geldi. 31 martta kaydı düşüldü, mührü basıldı. helvası yendi. sende yasını tutmaya devam et.
güllük gülüstanlık
güllük gülüstanlık 1 hafta önce
yazar görmesede mühim değil. ona göre ortalık güllük gülüstanlık. çok büyük krize doğru gidiyoruz, bunlar iyi günlerimiz daha. Şuan dışardan çok yüksek faizle (yüzde 8-10 faizle dolar) borç alıp, onu dövizi tutmak için bozdurup içerde satıyoruz, (ucuz dövizimizi -paramızı-kime satıyoruz?) yaptığımız iş bu. ekonominin göstergesi düşük döviz kuru oldu. para veren yok, -pahalı kaldık-olan kaçıyor. herkese dikkatli olmasını öneririm.
Adem Özcan
Adem Özcan 1 hafta önce
Emin abi Akparti nin hataları arasında 2023 Kasım ayında verilen 5 bin TL lik ikramiyenin çalışana ve çks kaydı olana verilmemesi, 3600 ek gösterge verilirken devlet memurları arasında ayrım yapılması da var ancak bu hatalar doğrudan hükümetin değilde hükümetin atadığı bürokratların onun için atadıklarına dikkat etmek gerekiyor.
Esra Hande Yacılar
Esra Hande Yacılar 1 hafta önce
"Çünkü kendisi işe girerken AK Partili bir tanıdık bulması zor olmamış, kapağı bir şekilde belediye veya kamu kurumlarından birine atması zor olmamıştı"

RESMEN KENDİ KENDİNİZE İTİRAF ETMİŞSİNİZ;

Torpil, adam kayırma, particilik ve liayakt sahibi olmayanların sadece "partili tanıdığı" var diye devlet kurumlarına yerleştiğini...

İşte sizin derdiniz gününüz bu... Devlet -millet - Din - Bayr
Esra Hande Yacılar
Esra Hande Yacılar 1 hafta önce
Nede güzel yazmışsınız... Şaştık kaldık... Böyle bir itiraf beklemiyorduk. Neymiş; o işe girenler oy vermemişte... Neden versin? Herkes sizin gibi değil ki? Bazılarında omurga ve dik duruş var...
Esra Hande Yacılar
Esra Hande Yacılar 1 hafta önce
Sizin derdiniz hiçbir zaman vatan - millet - devlet - bayrak - Türklük ve Türk olmadı ki... Çöl ve vahabi bedeviliği ile yaşamak ve yaşatmaktı amacınız. Ama o dediğiniz bu topraklarda olmaz... Bakın yaşayabileceğiniz yerler var. Buyurun oraya alalım.