USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

İstanbullu minik öğrenciler depremzede akranlarına oyuncaklarıyla destek oldu

Fatih'teki Beyazıt Ford Otosan İlkokulu öğrencileri, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen kardeş okulları Göksun'daki Atatürk İlkokulu'ndaki öğrenciler için düzenledikleri kampanyayla 34 koli oyuncak topladı.

İstanbullu minik öğrenciler depremzede akranlarına oyuncaklarıyla destek oldu
08-11-2023 12:28
Google News
İstanbul

Beyazıt Ford Otosan İlkokulu'ndaki 4-A şubesi öğrencileri, İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Dersi'nde verilen ödevi proje haline getirerek, kardeş okullarındaki çocuklar için oyuncak kampanyası başlattı. Diğer sınıflardaki öğrencilerin desteğiyle tüm okul tarafından kısa sürede benimsenen kampanyayla toplanan oyuncaklar Türk Kızılay aracılığıyla depremzede çocuklara ulaştırılacak.

Proje hakkında AA muhabirine bilgi veren sınıf öğretmeni Raşit Aykul, öğrencilerin deprem bölgesindeki akranlarıyla bir dayanışma projesi hazırladıklarını belirterek, "Ders kapsamında Oyun Hakları Grubu kurdular. Bu tamamen öğrencilerin kendi projesiydi. Önce sınıf olarak başladık, sonra okul geneline yayıldı. Birçok velimizin katılımıyla projemiz büyüdü. Bunun ilçe, il, hatta tüm ülke bazında ilerlemesini temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Projede inisiyatif alan öğrencilerin tüm süreci yürüttüğünü dile getiren Aykul, kendilerinin de hayranlıkla çocukları takip ettiğini söyledi. Öğrencilerin paylaşıma açık olduğunu gördüklerini belirten Aykul, "Bütün problemleri çocuksu bir özveriyle hiçbir ön koşul gözetmeden çocukların çok iyi organize ettiğini gördük. Sadece doğal afetler değil, savaş ve diğer olaylarda da yetişkinlerden ziyade çocukların öncülük etmesi çok doğru olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Öğrencilerin hazırladıkları 34 koli dolusu yüzlerce oyuncağın Türk Kızılay Eyüpsultan Şubesi tarafından kardeş okul olan Göksun'daki Atatürk İlkokulu'na ulaştırılacağını bildiren Aykul, projenin büyümesi durumunda diğer şehirlere de oyuncak göndermek istediklerini aktardı.

"Cumhuriyetimizin 100. yılında 'Görevimiz İyilik'"

Türk Kızılay Eyüpsultan Şube Başkanı Ahmet Şen, ikizlerinin okulun öğrencisi olduğunu belirterek, projeyi başlatan sınıfta öğrenim gören kızı Beren Feyza Şen'in Oyun Hakları Grubu'nun çalışmalarını aktarmasıyla kampanyayı öğrendiklerini anlattı.

Öğrencilerin böyle bir çalışma yapması ve kendilerini de buna dahil etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şen, şöyle devam etti:

"Kızım, grubun faaliyet alanları arasında her çocuğun güvenli oyun alanına ve oyuncağa sahip olma hakkından bahsetti. Bu konuyu konuşurken ertesi gün Oyun Hakları Grubu'nun hazırlamış olduğu afişleri gördük. Karikatürler çizilmiş, sloganlar belirlenmiş. Hepsini çocuklar yaptı. Bize sadece hazırladıkları görseli dijital ekrandan geçirmek kaldı. Cumhuriyetimizin 100. yılında 'Görevimiz İyilik' sloganı da afişte yer alıyor."

Şen, Kızılay olarak bağışçıların kendilerine yönlendirdiği oyuncaklarla kampanyayı desteklediklerini belirterek, oyuncak kolilerini depremzede öğrencilere ulaştıracaklarını aktardı.

"Onların mutlu olmasını çok istiyorum"

Beren Feyza Şen de İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Dersi'nde oyun hakları konusunu işlerken neler yapabileceklerini düşündüklerini dile getirerek, "Deprem bölgesindeki çocuklar oyuncaklarını kaybettiler. Biz de onlara oyuncak hediye etmek istedik. Öğretmenimizle konuştuktan sonra diğer arkadaşlarımızla da paylaştık." diye konuştu.

Daha sonra tüm sınıfları gezerek projelerini anlattıklarını ifade eden Şen, herkesin projeye olumlu yaklaşarak oyuncak getirdiğini aktardı.

Öğrencilerden Sude Yılmaz, depremzede arkadaşlarına moral vermek amacıyla oyuncak topladıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Herkes projeye katkıda bulundu. Ailem de bizi tebrik etti ve destekledi. Ben de artık oynamadığım temiz oyuncaklarımdan getirdim." dedi.

Elif Neva Küçük ise projeye başladıklarında deprem bölgesindeki arkadaşlarına oyuncak göndereceği için çok heyecanlandığını belirterek, "Onların mutlu olmasını çok istiyorum. Hem yardım etmiş oluyorum hem de onları sevindiriyorum." diye konuştu.

"Depremzedeler hiç umudunu kesmesin"

Serra Kaya ise depremin etkilediği şehirlerdeki çocukları sevindirecekleri için mutlu olduklarını belirterek, "Depremzedeler hiç umudunu kesmesin, yanlarında 80 milyon kişi var." ifadelerini kullandı.

Sınıf öğrencilerinden Eslem Neva Davutoğlu da arkadaşlarıyla hep birlikte çalıştıklarını aktararak, "Kolileri ve oyuncakları gördükçe onların da ne hissedeceğini düşünerek çok mutlu oluyorum. Onların da bizim yaşadığımız duyguyu hissetmeleri lazım. Çünkü her çocuğun bir oyuncağa ihtiyacı vardır." dedi.

Öğrenci Elif Ulusoy, projenin ortaya çıkışı sonrası arkadaşlarıyla hep birlikte çalıştıklarını anlattı. Öğretmen ve diğer sınıflardaki arkadaşlarının da kendilerine çok yardımcı olduğunu ifade eden Ulusoy, herkesin güzel oyuncaklar getirdiğini söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ