USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul'dan Gazze'ye yürüyüş başlatan grup Ankara'ya geldi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek ve Filistin halkının yaşadığı zulme dikkati çekmek amacıyla İstanbul'dan Gazze'ye yürüyüş başlatan grup Ankara'ya ulaştı.

İstanbul'dan Gazze'ye yürüyüş başlatan grup Ankara'ya geldi
02-11-2023 20:13
Google News
Ankara

Kadıköy'den "Hürlerin Yürüyüşü" adıyla hareket eden, Ankara ve Hatay üzerinden 30 gün sonra Gazze'de olmayı planlayan şair ve yazar Mehmet Akıncı ile arkadaşları, yürüyüşün 12'nci gününde başkente vardı.

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde mola verdikleri alanda AA muhabirine açıklamalarda bulunan Akıncı, İsrail'in, El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yaptığı saldırı sonrasında yürümeye karar verdiklerini söyledi.

"Artık bu bütün insanlığın utancı ve biz bu utancı daha fazla kaldıramadığımız için harekete geçtik." diyen Akıncı, yol boyunca kısa süreli katılımlarla da yürüyüşlerini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Akıncı, yürüyüşleri boyunca kendi planlamalarına göre konaklayamadıklarını, yürüyüşe katkı sunmak isteyenlerce ağırlandıklarını aktardı.

Başlattıkları yürüyüşten büyük çoğunlukla olumlu tepkiler aldıklarını bildiren Akıncı, bazı araçların grubu görünce durduğunu ve kendilerine yardımcı olduklarını anlattı.

Akıncı, yürüyüşlerinin geldiği noktaya ilişkin "Mümkünlerin en iyisiyle muhtemellerin en kötüsü arasındayız. Yani en kötü ihtimaller de başımıza gelebilir, en iyi imkanlarla da karşılaşabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Grup, gece konaklamasının ardından yarın yürüyüşüne devam edecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ