USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 20 bin 258'e yükse

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde öldürülen Filistinlilerin sayısı, 20 bin 258 oldu.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 20 bin 258'e yükse
23-12-2023 19:08
Google News
İstanbul
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}İsrail askerlerinin çekildiği Tel ez-Zater bölgesindeki yıkım görüntülendi

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İsrail'in saldırılarında son 24 saatte 201 Filistinlinin öldüğü, 368 kişinin ise yaralandığı aktarılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana süren saldırılarda ölenlerin sayısının 20 bin 258'e çıktığı, yaralananların ise 53 bin 688'e yükseldiği kaydedildi.

Gazze Şeridi'nin ortasındaki Deyr el-Belah'ın doğu bölgeleri ve Nuseyrat Mülteci Kampı, birkaç gündür onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan hava saldırılarına ve sürekli topçu bombardımanına sahne oluyor.

Gazze kenti ve kuzeyi, özellikle Şeyh Rıdvan ve eş-Şucaiyye Mahalleleri Filistinlilerin evlerini hedef alan şiddetli saldırılara maruz kalıyor.

Hamas'tan uluslararası kuruluşlara İsrail'in alıkoyduğu Filistinlilerin akıbetini takip çağrısı

Hamas, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve uluslararası kuruluşlara, İsrail'in Gazze'de alıkoyduğu Filistinlilerin akıbetini takip etmeleri çağrısında bulundu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde alıkoyduğu Filistinlilerin maruz kaldıkları ihlal ve işkencelerin ortaya çıkarılması için Kızılhaç Komitesi ve uluslararası kuruluşlardan sorumluluklarını yerine getirmeleri istenilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Gazze Şeridi'nden suç ordusu tarafından alıkonulan, koşulları hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan cezaevlerinde zorla kaybedilen yüzlerce Filistinlinin akıbetini ortaya çıkarılması için işgalci İsrail makamlarına baskı kurulması çağrısı yapıyoruz."

Sınır Tanımayan Doktorlar: BMGK'nin karar tasarısı, Gazze'deki krizi ele almak için "yetersiz"

Sınır Tanımayan Doktorların (MSF) ABD Ofisi İcra Direktörü Avril Benoit, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) kabul edilen Gazze'ye yardımların girişi için acil adım atılmasını öngören karar tasarısını "yetersiz" olduğunu ifade ederek eleştirdi.

MSF'nin internet sitesinde, Benoit'in, BMGK'nin Gazze'ye yardımların girişini ele alan karar tasarısına ilişkin yazılı açıklaması yayımlandı.

Benoit, söz konusu karar tasarısının Gazze'deki krizi ele almak için "yeterli olmadığını" vurgulayarak, bölgede "derhal ve devamlı ateşkese" ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

İsrail'in, "ABD'nin desteğiyle düzenlediği saldırıların, Filistinli sivillerin ölümüne ve acı çekmesine" neden olduğunu, bunun uluslararası normlar ve kurallarla "tutarsız" olduğunu vurgulayan Benoit, "Savaşın bile kuralları var." ifadelerini kullandı.

Benoit, şunları kaydetti:

"Her saniyenin sayıldığı, dinmeyen insani felaketin arasında, krizin en başında sağlanması gereken şey olan Gazze'ye insani yardımın hızla akışını sağlamak ve Gazze içinde yardımların güvenli ve engellenmeden ulaştırılması üzerine, BMGK'nin günlerini tartışmaya gömülerek geçirmesi akılalmaz bir durum."

Söz konusu karar tasarısının "kapsamının hafifletildiğini" öne süren Benoit, bu karar tasarısının, Gazze'deki siviller için etkisinin "neredeyse anlamsız" olacağını bildirdi.

Benoit, bölgeye yardımların etkili şekilde ulaştırılabilmesi için yardımların girebileceği noktaların açılmasının ve yardımların artırılması için uygun koşulların sağlanmasının öneminin altını çizdi.

BMGK'nin ateşkes çağrısı "yapmakta başarısız olduğunu" belirten Benoit, ABD'nin, Gazze'de "etkili BMGK faaliyetine engel olmaya kararlı olduğu" eleştirisini yaptı.

Benoit, "Bugün, Gazze'de etkili insani eyleme karşı en ciddi engel, sivilleri koruma niyetinin ve insani operasyonlara saygının yokluğu olmaya devam ediyor." ifadelerine yer verildi.

İsrail, ABD'den "vurulmasın diye" Gazze'de koordinatları verilen kilise ve manastırı da hedef almış

ABD kongresi çalışanlarının, İsrail’in abluka altındaki Gazze’de sürdürdüğü saldırılarında hedef aldığı kilise ve manastırı vurmaması için öncesinde koordinatlarını İsrailli yetkililere gönderdiği belirtildi.

Merkezi ABD'de bulunan yayın kuruluşu Politico'nun haberine göre, Gazze’deki Katolik Yardım Hizmetleri adlı kuruluş ile kongre çalışanları, Hristiyanlara ait bazı kurumların İsrail’in saldırılarından korunması için bir dizi e-posta yazışmaları gerçekleştirdi.

E-postalara göre Katolik Yardım Hizmetleri kuruluşunun ilgili koordinatları kongre çalışanlarına gönderdiği, onların da bu bilgileri İsrail ordusuna ilettiği kaydedildi.

Kongre çalışanlarının, İsrail’in 4 binanın koordinat listesini aldığını doğruladığı e-postalarda, İsrailli yetkililerin içerideki düzinelerce sivilin güvenliğini “garanti edemeyeceklerini” söylediği aktarıldı.

Haberde koordinatları verilen 4 binadan 2’sinin daha sonra İsrail’in hedefi olduğu da belirtildi.

ABD’li yetkilerden gelen bir elektronik postada, “İsrailliler grubunuzun taşınması gerektiğini yineliyor” mesajının yer aldığı belirtilirken, Hristiyan kurumun temsilcilerinin ise “birçoğunun engelli ve yaşlı olması nedeniyle kurumun binalardaki insanları taşıyamadığının” altını çizdiği ifade ediliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ