USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail'de koalisyonun çöküşüyle Netanyahu'nun yeniden başbakanlığı gündemde

İsrail'deki muhalefet lideri ve eski Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, koalisyonun çöküşünde önemli rolü olduğu; başbakanlık koltuğuna yeniden oturmak için çeşitli yöntemler kullandığı belirtiliyor.

İsrail'de koalisyonun çöküşüyle Netanyahu'nun yeniden başbakanlığı gündemde
23-06-2022 11:35
Google News
Kudüs

İsrail'de iktidardaki koalisyon hükümetine karşı parlamentoda şiddetli bir muhalefete öncülük eden eski Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, koalisyonun çöküşünün ardından yeniden iktidara gelebilme ihtimali gündeme geldi.

İsrail’de koalisyon ortakları Bennett ve Lapid'den erken seçim kararıNetanyahu’dan koalisyonun çöküşüne yorum: Bu, İsrail tarihindeki en kötü hükümettirİsrail'de Yahudi yerleşimci yasası, Meclisin feshedilmesine neden oldu

Muhalefet lideri Netanyahu, iktidardaki koalisyon partilerine mensup milletvekillerini yanına çekmek için birtakım alışılmadık yöntemler denedi. Netanyahu'nun izlediği en etkili yol ise, iktidara döndüğünde kendisinin geçireceğini gerekçe göstererek, kendi sağcı politikalarına uygun yasalar lehinde bile oy kullanmayı reddetmesi oldu.

Bu yasalardan en önemlisi, Başbakan Naftali Bennett öncülüğündeki koalisyon hükümetinin Meclis'i feshetme ve erken seçim kararı alması için bardağı taşıran son damla olan, "Yahudi yerleşimci yasası" idi.