USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere'de Muhafazakar Parti liderlik yarışında eski Maliye Bakanı Sunak önde

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifasının ardından parti milletvekilleri arasında yapılan ilk tur oylamada 8 aday arasından eski Maliye Bakanı Rishi Sunak en fazla oyu aldı, iki aday ise elendi.

İngiltere'de Muhafazakar Parti liderlik yarışında eski Maliye Bakanı Sunak önde
13-07-2022 20:32
Google News
Londra

Parti liderliği ve başbakanlık koltuğu için dün en az 20 milletvekilinin desteğini alarak ilk tura çıkan 8 adaydan 6'sı bugün yapılan oylamada en az 30 milletvekilinin desteğini alarak ikinci tur oylamaya kaldı.

İngiltere Başbakanı Johnson partisinin liderliğinden istifasını açıkladıBoris Johnson'ı istifaya götüren süreçBoris Johnson'ın gazetecilikten başbakanlığa uzanan çalkantılı kariyeriİngiltere'de Muhafazakar Parti lideri ve yeni başbakan 5 Eylül'de belli olacakAnaliz - Boris Johnson'ın siyasi mirası

Eski Maliye Bakanı Sunak 88 ile en fazla milletvekilinden oy alan aday olurken Penny Mordaunt 67, Dışişleri Bakanı Liz Truss 50, Kemi Badenoch 40, Tom Tugendhat 37 ve Suella Braverman 32 oy aldı.

Sunak'ın istifasının ardından yerine atanan Maliye Bakanı Nadhim Zahavi ile eski Sağlık Bakanlarından Jeremy Hunt ise ilk turda 30 oy barajını geçemeyerek elendi.

Zahavi, yaptığı açıklamada, liderlik yarışındaki rolünün artık sona erdiğini belirterek, tüm adaylara şans diledi.