USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan&Hayat

Göz kapağı estetiği ile gelen genç bakışlar

Göz kapağı estetiği ile gelen genç bakışlar

Göz kapağı estetiği ile gelen genç bakışlar
07-04-2023 13:29
Google News

GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ İLE GELEN GENÇ BAKIŞLAR

Göz kapağı estetiği kişinin bakışlarını ve yüz ifadesini etkileyen bir uygulamadır. Dış görünüşte dikkati çeken ilk yer yüz ve gözlerdir. Göz çevresindeki deformasyon, kırışıklık, sarkma, göz altı torbaları gibi olumsuz etkiler kişiyi olduğundan daha yaşlı, yorgun gösterir. Göz kapağındaki deformasyon ilerlerse olumsuz fiziki görüntünün yanı sıra kişide görme bozukluğu gibi sağlık sorunlarına da yol açabilir. Bu nedenle kişi ihmal etmeden göz estetiği olmalıdır. Göz kapağı estetiği kişide genç, dinamik bir etki yarattığı kadar prezantabl bir görünüm ve sağlıklı bir göz yapısı da sağlamaktadır.

Göz Kapağı Estetiği Neleri Kapsar? 

Göz kapağı sorunları pek çok nedene bağlı olarak oluşmaktadır. Genetik nedenlerin yanı sıra, yaş almaya bağlı kasların zayıflaması ile oluşan sarkma, kırışma, geçirilen kaza sonucu göz bölgesinde oluşan deformasyon, güneş altında kalma, uykusuzluk, yoğun çalışma-okuma, bilgisayar ekranına bakma gibi pek çok nedenden ötürü göz bölgesinde deformasyon oluşabilir.

Göz kapağı estetiği denildiğinde üst göz kapağı, alt göz kapağı ya da her ikisi birden kapsama altındadır.

Üst göz kapağı estetiğinde görülen deformasyon kendini üst göz kapağının sarkarak gözü kapatmaya başlamasıyla gösterir. 30’lu yaşlardan itibaren kişide kendini gösteren yaşlanma belirtileri göz kapağı bölgesinde de kendini belli eder. Yerçekiminin etkisiyle yüz aşağıya doğru sarkmaya başlar. Göz kapakları kas zayıflaması ile bollaşır ve gözün üzerindeki yağ yastıkçıkları daha görünür hale gelir. Alt göz kapağı ise yerçekimi ve yağ dokusunun azalmasıyla ilgili olarak çökmüş bir görünüm sergiler. Alt göz kapağının hacmini yitirmesiyle kırışıklıklar oluşur. Kimi kişilerdeyse yağ dokusunun fazla birikimiyle göz altı torbaları gözlemlenir. Bu etkiler neticesinde kişi yorgun, mutsuz, yaşlı bir ifadeye bürünür.

Blefaroplasti de denilen göz kapağı estetiği, göz altı ve üstündeki olumsuz etkileri gidermeye yönelik yapılan tüm işlemlerdir.

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır? 

Göz kapağı estetiği hastanın plastik cerrah tarafından muayene edilmesi ve sorunun tespiti ile başlar. Bazı kişilerde ameliyata gerek duyulmadan botoks ya da dolgu işlemleriyle çözüm sağlanabilmektedir. Özellikle az - orta düzeydeki kırışıklık, çöküntü gibi durumlarda dolgu ve botoks uygulamaları işlevseldir. Fakat ilerlemiş deformasyonlarda bu işlemler faydasız olmakta ve ameliyata gerek duyulmaktadır. Kişinin sorunu ve çözüm yolları Plastik Cerrah tarafından belirlendikten sonra lokal anestezi ile göz bölgesi uyuşturulur. Üst göz kapağı ameliyatında kesi yeri, izin belli olmaması için göz kapağı çizgisi üzerinden belirlenir. Göz kapağındaki sarkık ve fazla deri kesilir. Eğer kişide fazla yağ dokusu (yağ yastıkçıkları) varsa onlar da alınır. 30-60 dakika aralığında süren bu işlem sonucunda kişi dinamik ve estetik göz kapağı görünümüne kavuşabilir.

Alt göz kapağı ameliyatında kesi yeri kirpiklerin altından belirlenir. Bu bölge izin görünmemesi için seçilmiş en uygun yerdir. Kişinin sorununa göre göz altı bölgesi ya yağ eklenerek doldurulur ya da germe ile deri ve yağ dokusu alınarak sarkmalar giderilir. 1 saat civarında süren bu işlem ile kişi yüz hatlarıyla uyumlu, genç göz yapısına kavuşur.

Alt ve üst göz kapağı estetikleri tek başına yapılabileceği gibi bir arada da yapılabilir. Kişinin ihtiyacına göre diğer gözle uyumlu olacak şekilde tek gözde gerçekleştirilebilir. Bu ameliyatlar başka işlemlerle (alın kaldırma, kaş kaldırma, botoks, dolgu, orta yüz operasyonları)  kombineli uygulanabilir.

Göz Kapağı Estetiğinin Faydaları Nelerdir? 

Kolay, zahmetsiz ve pratik bir ameliyat olan göz kapağı estetiğinin faydaları şunlardır:

* Kişinin görmesinde iyileşme sağlanır.

* Göz kapaklarındaki sarkıklıklar giderilir.

* Göz altında pürüzsüz ve gergin bir görünüm sağlanır.

* Göz altı torbaları yok olur.

* Ameliyat kesi yerleri görünmeyen bölgelerden açıldığı için ameliyat izi görülmez. Kişilerin ameliyat oldukları belli olmaz.

* Gergin ve estetik bir göz görünümü sayesinde kişinin yüz hatları gençleşir.

* Yorgun, mutsuz, yaşlı görünüm sağlayan etkiler giderildiği için kişi daha mutlu ve özgüvenli olmaktadır.

Göz Kapağı Estetiği Kimlere Uygulanır?

Göz kapağı estetiği için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir. Bu ameliyatın genellikle 30 yaş sonrasında uygulanıyor olmasının nedeni yaşlanma etkilerinin 30 yaşından sonra görülmeye başlanıyor olmasıdır. Göz kapağı estetiği yaşlılık etkisi haricinde şu sebeplerle de uygulanmaktadır:

* Kişinin geçirdiği kaza sonucu göz kapağında deformasyon oluşması

* Alkol-sigara gibi zararlı etkiler neticesinde göz kapağında sarkma oluşması

* Uykusuzluk, yoğun çalışma, kötü beslenme gibi etkilerle göz kapağında deformasyon görülmesi

* Göz kapağına yapılan yanlış estetik uygulamaların düzeltilmesi 

Göz Kapağı Estetiği Kalıcı Bir İşlem Midir?

Göz kapağı estetiği etkisi kişiden kişiye değişmekle birlikte 8-10 yıl kalıcılığa sahiptir. Yerçekimi, yaşlanmanın etkisi ve diğer çevresel faktörlerle zamanla kişinin göz kapağında yeniden deformasyon oluşabilir. Böyle bir durumda ameliyatın yeniden yapılmasında bir sakınca bulunmamaktadır.

Göz Kapağı Ameliyatında Ağrı Duyulur Mu?

Göz kapağı ameliyatında lokal anestezi yapıldığı için ağrı, acı duyulmamaktadır. Ameliyat sonrasında anestezinin etkisini yitirmesiyle kişi hafif ağrı duyabilir. Doktorun verdiği ağrı kesiciler ile bu ağrının geçirilmesi mümkündür. Ayrıca buz kompresinin de kişiyi rahatlatmada etkisi bulunmaktadır.  

Göz Kapağı Estetiği İyileşme Süreci Nasıldır?

Göz kapağı estetiği sonrasında kişi 2-3 saat süren kontrol ve dinlenme sürecinden sonra günlük hayatına dönebilir. Kişinin ameliyattan sonraki ilk gün aralıksız soğuk kompres yapması hem şişlik hem de kızarıklık, morluk gibi etkilerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Ameliyat sonrasında ilk günler yüzüstü yatılmaması, başın dik tutulması, sıcak banyo yapılmaması, hamam, sauna, deniz, havuz gibi yerlere gidilmemesi, tavsiye edilen ilaçların kullanılması iyileşme sürecini doğrudan etkilemektedir. Kişi bu süreçte açık havada güneş gözlüğü kullanmalı, gözü darbelerden korumalı ve ağır spor yapmaktan kaçınmalıdır.

Göz Kapağı Estetiği Riskli Bir Ameliyat Mıdır?

Göz kapağı estetiğinde kişileri endişelendiren konuların başında gözde görme sorununun oluşup oluşmaması gelir. Göz kapağı ameliyatı körleşme, görme bozukluğu gibi riskler içermez. Çok ender olarak ameliyat sonrasında kişinin bünyesine bağlı gözlerde kanama sorunu görülebilir. Kanama sorunu oluşabilecek kişilerde aspirin, kan sulandırıcı gibi ilaçların ameliyat öncesinde kullanılmaması gerekir. Göz kapağı estetiğinin deneyimli bir Plastik Cerrah tarafından uygulanması kişinin alacağı netice ve oluşabilecek sorunları önceden tespit edebilme açısından son derece önemlidir. Ameliyat sonrasında da doktor tavsiyelerine uymak, düzenli pansuman yaptırmak ve önerilen ilaçları kullanmak gerekmektedir. Bu koşullar sağlandığı sürece göz kapağı ameliyatı risksiz ve güvenli bir uygulamadır.

Göz Kapağı Estetiği Pahalı Bir İşlem Midir?

Göz kapağı estetiği fiyatları pek çok değişkene bağlı oluşmaktadır. Hangi işlemlerin uygulanacağı (alt göz kapağı, üst göz kapağı, her ikisi birlikte), tek göze veya iki göze uygulanması, başka işlemlerle kombine edilip edilmeyeceği, uygulayan doktorun deneyimi, uygulanan hastane gibi faktörler fiyatı belirlemektedir. Göz kapağı estetiği güzel ve genç görünme, yaşlılığın olumsuz etkilerini giderme gibi faydalarının yanı sıra görme kalitesinde de iyileşme sağladığı için gerekli bir estetik uygulamadır. Bu getiriler düşünüldüğünde göz kapağı estetiği pahalı bir işlem değildir.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

-Tanıtım haber-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ