USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Gazze'de kimliği tespit edilemeyen parçalanmış cenazeler toplu mezarlara defnediliyor

İsrail saldırıları sonucu binlerce kişinin hayatını kaybettiği Gazze Şeridi'nde kimlikleri tespit edilemeyen parçalanmış cenazeler toplu mezarlara defnediliyor.

Gazze'de kimliği tespit edilemeyen parçalanmış cenazeler toplu mezarlara defnediliyor
21-10-2023 16:07
Google News
Gazze

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesinin bahçesinde toplu mezara defnedilmek üzere bekleyen kimlikleri meçhul cenazelerin görüntülerini Telegram hesabından paylaştı.

İsrail Gazze'de sivillerin sığındığı tarihi kiliseyi bombaladıİsrail'in Gazze'ye günlerdir düzenlediği saldırılarda 9 cami tamamen yıkıldıRefah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye insani yardım girişi başladı

Görüntülerde konuşan yetkili, Şifa Hastanesinde ilk toplu defin işleminde 63 cenazenin yer aldığını, şimdi de ikinci toplu defin için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Filistinli yetkili, "Sağlık Bakanlığı, Evkaf Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı eşliğinde savcılık gözetiminde toplu mezara defni gerçekleştirilecek. Kimlik tespitleri daha sonraki bir zamanda yapılacak. Şu an için elimizdeki sayı 35'ten fazla, sayı artabilir." diye konuştu.

İsrail güçlerinin Nur eş-Şems Mülteci Kampı'na baskını geride büyük yıkım bıraktı

AA Muhabiri Enes Canlı, Batı Şeria'da bulunan kamp bölgesinden detayları aktardı https://t.co/feSoBT1jIJ pic.twitter.com/luqsnAgqE4

— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) October 20, 2023

Bir kefende 4 cenaze

Cenazelerin arasında biraz büyük bir ceset torbasını işaret eden yetkili, "Örneğin şu önümdeki torbada tam 4 kişinin cesedi bulunuyor. Bu gördüğünüz tek kişi değil, 4 kişinin parçalanmış vücutları var bu torbada. Bu torbada 30, 31, 32, 33 numaralı cesetlere ait vücut parçaları bulunuyor. Bu şekilde kayıtla defnediliyor." dedi.

• İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınır hattı üzerinde çatışmalar yaşanıyor
• Kefr Şuba beldesinde halkın yüzde 70'i evini terk etti

AA Muhabiri İdris Okuduci, Lübnan'dan detayları aktardı https://t.co/8j2Gpw9oes pic.twitter.com/T6CuJBnuFu

— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) October 20, 2023

Gazze'deki hükümetin Basın Ofisi Başkanı Selame Maruf ise, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci toplu mezara 43 kimliği bilinmeyen cenazenin defnedildiğini söyledi.


Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 709

The include file 'json/puan_59217_1_2.html' was not found.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ