USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Hollande'den 'Müslümanlarla teröristleri bir tutmayalım' mesajı

Son günlerde saldırılar ve hükümet üyelerinin İslam karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen Fransa'da eski Cumhurbaşkanı François Hollande, teröristler ile Müslümanların karıştırılmaması gerektiğini belirtti.

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Hollande'den 'Müslümanlarla teröristleri bir tutmayalım' mesajı
30-10-2020 17:16
Google News

PARÄ°S (AA) - Hollande, LCI televizyonunda katıldığı programda yaptığı açıklamada, Nice'deki kiliseyi hedef alan, ortaokul öÄŸretmeni Samuel Paty'yi öldüren teröristlerin dinler arası savaÅŸ çıkarmayı amaçladığını söyledi.

"Bu teröristleri Müslümanlardan ayırt etmeliyiz." ifadesini kullanan Hollande, bu ÅŸekilde bir hatanın kendilerini istenmeyen bir çatışmanın içine çekeceÄŸi uyarısı yaptı.

Eski Fransa CumhurbaÅŸkanı Hollande, ülkedeki saldırılara karşı ulusal birlik içinde olunması gerektiÄŸini dile getirdi.

Sosyalist Parti üyesi Hollande, 2012-2017 arasında cumhurbaÅŸkanlığı görevini yürütmüÅŸtü.

Güney Fransa'daki Nice kentinde bulunan Notre Dame Kilisesi yakınlarında dün sabah saatlerinde bir kiÅŸi bıçaklı saldırı düzenleyerek 3 kiÅŸiyi öldürmüÅŸ, çok sayıda kiÅŸiyi yaralamıştı.

Saldırgan yakalanırken, Fransa Terörle Mücadele Savcılığı olaya iliÅŸkin soruÅŸturma baÅŸlatmıştı.

DiÄŸer yandan, Nice'teki saldırıdan iki saat sonra Avignon kentinde, aşırı saÄŸcı bir kiÅŸi saldırı giriÅŸiminde bulunmuÅŸ, ancak polis tarafından vurularak öldürülmüÅŸtü.

Yetkililer, saldırganın psikolojik bakımdan sorunlu olduÄŸunu, bu nedenle olayın terör kapsamında deÄŸerlendirilmeyeceÄŸini açıklamıştı.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi