USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fenerbahçe, Türkiye Kupası'na başkentte havlu attı

Ziraat Türkiye Kupası'nın son şampiyonu Fenerbahçe, bu sezon kupaya çeyrek finalde MKE Ankaragücü'ne 3-0 yenilerek elendi

Fenerbahçe, Türkiye Kupası'na başkentte havlu attı
27-02-2024 23:08
Google News
Ankara

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde konuk ettiği Fenerbahçe'yi 3-0 yenen MKE Ankaragücü, yarı finale yükseldi.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalindeki MKE Ankaragücü-Fenerbahçe karşılaşmasının ilk yarısı, ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İlk Yarı...

4. dakikada Tadic'in soldan ortasında arka direkte bulunan Cengiz Ünder'in bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.

6. dakikada Osayi-Samuel'in hatalı pası sonrası ceza sahası önünde topla buluşan Saponara'nın sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

9. dakikada Tadic'in pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Szymanski'nin sert şutunda kaleci Ertaç Özbir, meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

10. dakikada MKE Ankaragücü öne geçti. Morutan'ın sağ çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutta, Ali Kaan Güneren'in sırtına çarpan ve yükseklik kazanan top ağlara gitti: 1-0.

12. dakikada Saponara'yla verkaç yaparak ceza sahasına giren Chatzigiovanis'in sert vuruşunda kaleci İrfan Can Eğribayat, topu son anda çeldi. Altıpasta meşin yuvarlağı önünde bulan Sowe'nin vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

33. dakikada MKE Ankaragücü farkı ikiye çıkardı. Hızlı gelişen MKE Ankaragücü atağında kendi sahasından aldığı topla rakiplerini geçerek ceza sahası çizgisinin önü gelen Chatzigiovanis'in kaleye gönderdiği sert şutta meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0.

Mücadelenin ilk yarısı MKE Ankaragücü'nün 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci Yarı...

59. dakikada MKE Ankaragücü gole yaklaştı. Ferdi Kadıoğlu'nun hatalı pasında topu kapan ve ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Morutan'ın vuruşunda kaleci İrfan Can Eğribayat topu son anda çeldi. Defans topu uzaklaştırdı.

77. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın soldan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında Mert Müldür'ün çevirdiği topla buluşan Bonucci'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Ertaç Özbir kontrol etti.

86. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın soldan ortasında penaltı noktasında topla buluşan Ferdi Kadıoğlu'nun vuruşunda kaleci Ertaç Özbir, meşin yuvarlağı yatarak kurtardı.

87. dakikada MKE Ankaragücü farkı üçe çıkardı. Topla birlikte ceza sahasına giren Macheda'nın, korner çizgisinden penaltı noktasına çevirdiği topla buluşan Rodrigues'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. Ofsayt gerekçesiyle iptal edilen gol, VAR'ın müdahalesinin ardından geçerli sayıldı: 3-0.

MKE Ankaragücü, mücadeleyi 3-0 kazanarak Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi.

Fenerbahçe, 17 maç sonra kaybetti...

MKE Ankaragücü'ne kaybeden Fenerbahçe, 17 resmi maç sonra yenildi.

Son mağlubiyetini UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 30 Kasım'daki Nordsjaelland karşısında 6-1'lik skorla yaşayan sarı-lacivertliler, daha sonraki 17 resmi maçını da kaybetmemişti.

Bu maçtan sonra Süper Lig'de 14, Türkiye Kupası'nda 2, Avrupa'da ise 1 maça çıkan Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda 14 galibiyet, 3 beraberlik almıştı.

Fenerbahçe'nin bu serisine 3 ay sonra MKE Ankaragücü son verdi.

2024'ün ilk yenilgisi...

Fenerbahçe, 2024 yılında ilk kez maç kaybetti.

İstanbul ekibi, yeni yılda çıktığı 12 resmi maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik almıştı. Sarı-lacivertlilere, bu yılın ilk yenilgisini renktaşı yaşatmış oldu.

Sarı-lacivertliler, ayrıca 12 resmi maç sonra gol sevinci yaşayamadı. Fenerbahçe, son olarak Galatasaray'la 24 Aralık'ta oynadığı lig maçında sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrılmış ve rakip fileleri havalandıramamıştı.

Fenerbahçe tribünlerinden Emre Belözoğlu'na küfür...

Fenerbahçe tribünündeki taraftarlar, eski futbolcuları ve teknik direktörleri Emre Belözoğlu'na küfürlü tezahüratta bulundu.

Maçın son bölümünde Belözoğlu'na tepki gösteren Fenerbahçe tribünlerine, MKE Ankaragücü tribünleri de büyük tepki verdi.

Emre Belözoğlu da kendine küfür eden Fenerbahçe tribünlerine uzun bir süre bakıp, kafa sallayarak tepkisini gösterdi. Belözoğlu, maçtan sonra direkt soyunma odasına gitti.

İsmail Kartal'la kupada başarı sağlanamadı...

Fenerbahçe, İsmail Kartal'la Türkiye Kupası'nda 3. kez elendi.

Fenerbahçe'nin başında 2014-2015 sezonunda yarı finalde Bursaspor'a, 2021-2022'de ise son 16 turunda Kayserispor'a elenen Kartal, bu sezon da kupaya MKE Ankaragücü karşısında çeyrek finalde veda etti.

MKE Ankaragücü yine yarı finalde...

MKE Ankaragücü, geçen sezon olduğu gibi yine kupada yarı finale yükseldi.

Geçen sezon yarı finale çıkan ve bunu 23 yıl sonra başaran başkent ekibi, bu sezon da yarı finale kalmayı başardı.

Emre Belözoğlu finalin rövanşını çeyrek finalde aldı...

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, geçen yıl Başakşehir'in başındayken finalde yenildiği Fenerbahçe'yi, bu sezon çeyrek finalde kupanın dışına itti.

Geçen yıl Belözoğlu'nun Başakşehir'ini İzmir'deki finalde 2-0 yenerek kupanın sahibi olan Fenerbahçe, bu sefer eski futbolcusu ve teknik adamının takımına elenmekten kurtulamadı.

Ankaragücü, kötü gidişatı kupada durdu...

Süper Lig'de son 5 maçını kazanamayan MKE Ankaragücü, kupadaki galibiyetle büyük moral kazandı.

Ligde düşme hattının sadece 1 puan önünde bulunan sarı-lacivertliler, kupada Fenerbahçe'yi yenerek kötü gidişata da dur demiş oldu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Hiç beklemediğimiz bir oyunla kaybettik...

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Kartal, tur atlamak için Ankara'ya geldiklerini ancak bunu başaramadıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Maçın başında Cengiz'in pozisyonu vardı. Gol olsaydı o moralle çok daha iyi bir Fenerbahçe olurdu. Oyun da elimize geçerdi. İstediğimiz gibi mücadele edemedik, rakip daha yüksek motivasyonluydu.

Fenerbahçe olarak kendi oyunumuzdan uzak, hiç beklemediğimiz bir oyunla kaybettik. Maçtan sonra oyuncularla toplantı yaptık, nedenlerini niçinlerini irdeleyeceğiz. Bu hepimize ders oldu. Ders çıkarmalıyız. Ankaragücü'nü de tebrik ederim."

Trendyol Süper Lig'de Galatasaray'ın Antalyaspor'la oynadığı maçtaki hakem kararlarının sorulması üzerine Kartal, "Kendi aramızda konuşuyoruz. Dünkü maçla ilgili bütün Türkiye neler olduğunu biliyor. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Sadece dün değil sezon başından beri gelen bir şey var. Oyuncularımız da maçları izliyor. Biz bir penaltı kazanıyoruz, her yer ayağa kalkıyor. Vermedikleri penaltımızı konuşmuyorlar. Bugün istediğimiz oyunu oynayamadık, taraftarımızdan özür diliyoruz." cevabını verdi.

Takımına çok güvendiğini dile getiren Kartal, "Bugünkü maçtan ders çıkardık. Hatay maçına en iyi şekilde dersi çıkaracağız. Hatay maçıyla Fenerbahçe'nin nasıl futbol oynadığını herkes görecek. Allah'ın izniyle sezon sonu yüzde yüz şampiyon olacağımıza inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe taraftarlarının Emre Belözoğlu'na gösterdiği tepkinin sorulması üzerine Kartal, "Bir şey söylemem doğru değil. Bazı şeyler olmuştur çok da duymadım ne olduğunu. Sonuçta Emre Belözoğlu bugün iyi bir maç çıkardı, kendisini tebrik ederim." diyerek sözlerini tamamladı.

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu: Böyle bir şey yaşayacağımı düşünmezdim...

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Belözoğlu, Süper Lig'de 5 maçtır kazanamadıklarını hatırlatarak, "Bugün bizim için önemliydi. Ankaragücü'ne geldiğim günden beri bize gösterilen teveccüh mükemmel. Ankara'yı, Ankaragücü'nü ailemle, ekibimle çok sevdik. Kazandığımız için mutluyum. Fenerbahçe maçları her zaman benim için zor olur. Bugün bütün takımımı, arkadaşlarımı, kardeşlerimi tebrik ediyorum. Fenerbahçe gibi güçlü, bu ligin üstünde çok özel bir takıma karşı bu kadar üstün oyunla kazandık. Kupa bizim için değerli. Bunu lige de yansıtmalıyız." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe taraftarının kendisi aleyhine küfürlü tezahüratta bulunmasıyla ilgili üzüntüsünü dile getiren Belözoğlu, şunları kaydetti:

"Allah bana 150 yıl ömür verseydi, böyle bir şey yaşayacağımı düşünmezdim. Çok üzgünüm. Herkes, benim Fenerbahçe'ye gerçekten kalbimin en güzel yerinde sakladığımı bilir. Bugün yaşanan hak ettiğim bir şey değildi. Her vicdan sahibi insan için bu öyledir. Sokaktaki her Fenerbahçeliden beni ne kadar sevdiğini görüyorum.

Hayat bazen çok sevdiğiyle sınar insanı. Bugün bunu yaşayacağım hiç aklıma gelmezdi. 'Fenerbahçeli Emre' olarak anılıyorum ama Fenerbahçe'ye karşı oynarken de ekmeğini yediğim kulübe ihanet etmem. Fenerbahçe'nin aleyhine hiçbir zaman açıklamam olmaz. Fenerbahçeli Emre olmak benim için her zaman ayrıcalık oldu. Bugün çok büyük hayal kırıklığı yaşadım.

Beni çok seven Fenerbahçeliler var. Fenerbahçe'den ayrılırken de bu kadar ağır olmasa da benzer şeyler yaşadım. Gel dediler geldim, git dediler gittim. Fenerbahçe iyisiyle kötüsüyle üstü değil altı çizilir benim için. Fenerbahçe'yi gönlümden başka bir yere koymam."

"Sergen Yalçın'ın kendi fikri"

Emre Belözoğlu, "Tarihin en iyi Galatasaray kadrosu" düşüncesine Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın katılmamasıyla ilgili fikrinin sorulması üzerine, "Bu Sergen Yalçın'ın kendi fikri. Benim gördüğüm en iyi kadro olduğunu düşünüyorum. En başarılı, en iyi oynayan başka bir şey, en iyi kadro başka. Yaşım 44, en iyi kadrosu olduğunu söyledim. Bu Galatasaray'ı yüceltmez, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı küçültmez. Ben bunu futbol adamı olarak söylüyorum. Ben işimi yaparım, kimse benim sözlerimi desteklemek zorunda değil. İnanmadığım bir şey söylemem. Derinlik anlamında en iyi kadrosu." cevabını verdi.

"Başkanla konuşmadan karar alamazdım"

Emre Belözoğlu, Kayserispor yenilgisi sonrası "Başkanımızla konuşup gereğini yapacağım" diyerek istifa sinyali vermesiyle ilgili, "Başkanla konuşmadan karar alamazdım. 19 Mayıs Stadı açıldığında ben olurum ya da olmam Ankaragücü Avrupa'da olmalı. Ne olursa olsun bugün oyuncularımın böyle bir reaksiyon vermeleri, takımlarına sahip çıkmaları önemliydi" dedi.

MKE Ankaragücü'nün çok kısa sürede kendisi için özel bir yere sahip olduğunu vurgulayan Belözoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada kalmam da Ankaragücü'nün hayrına olacaksa kalırım. Gitmem de hayrına olacaksa giderim. Ankara'da insanlar bana Fenerbahçe'deki duyguları yaşatıyor. Sokaklarda gördüğüm bu sevgiyi desteklememiz lazım. Ankaragücü büyük bir camia.

Yönetimimiz cefakarca çalışıyor. Bir önceki Sayın Başkanımız Faruk Koca türlü türlü sorunlar yaşadı. Taraftarımızı mutlu etmemiz lazım. Bu gece önemli bir gece olur bizim için."

MKE Ankaragücü'nün geçen yıl kupada Beşiktaş ve Trabzonspor'u da elediğini hatırlatan Belözoğlu, şöyle konuştu:

"Bu sezon bizim için en büyük üzüntü Galatasaray maçında yenilen erken 2 goldü. Takımın içinde öz güvensizlik oldu. Burada yaşadığım en büyük sıkıntılar Antalya maçı ve Galatasaray maçındaki durum.

Ligin çok üstündeki Fenerbahçe'ye karşı bu oyunu oynayan takım, her takıma karşı oynar. Bugün bizim için hayırlı bir gün oldu. İnşallah Ankaragücü'ne kupa kazandıran teknik direktör olmak isterim".

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ