USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan&Hayat

Fenerbahçe Dünyanın En Zengin Kaçıncı Takımı

Fenerbahçe Dünyanın En Zengin Kaçıncı Takımı

Fenerbahçe Dünyanın En Zengin Kaçıncı Takımı
21-02-2024 15:23
Google News

Fenerbahçe dünyanın en zengin kaçıncı takımı: Fenerbahçe hem stadyum gelirleri hem de ürünlerini sattığı Fenerium üzerinden elde etmiş olduğu para sayesinde zengin bir takım olarak dikkat çeker.

Fenerbahçe takımının dünyada zenginlik sıralaması en fazla merak uyandıran konuların arasında bulunurken bu noktada ekibin ilk 25 içinde bulunduğunu hemen ifade edelim. Elbette buna dair detayların bilinmesi gerekiyor. Yanıt ve bilgi almak için yazımızı okumanız yeterlidir.

Fenerbahçe Zenginlik Konusunda Kaçıncı Sırada?

Fenerbahçe dünyanın en zengin kaçıncı takımı: Fenerbahçe ülkemizin en bilinen ve aynı zamanda en eski takımlarından birisidir. İlk defa İstanbul’un Kadıköy semtinde 1907 yılında kurulmuştur. Renkleri ise sarı ve laciverttir. Maçlarını Şükrü Saraçoğlu stadyumu içinde oynar. Tabi ki bu takımın milyonlarca taraftarının olması ve büyük gelirler elde etmesi her zaman dikkat çeken bir detay olarak karşımıza çıkar.

2023 yılının Eylül ayı itibariyle ekibin takım değerine baktığımızda tam 195.65 milyon euro olduğunu görmekteyiz. Bunun sonrasında takım, dünya sıralamasında 59. olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle bir dönem borçlardan dolayı büyük sıkıntılar yaşayan sarı lacivertliler son dönemde önemli birçok oyuncuyu satmasının ardından yüksek miktarlı gelirler elde etmiştir. Bu durum takımın parasının artmasında büyük bir pay sahibidir.

Fenerbahçe Gelirleri Nelerdir?

Her zaman son dakika spor haber kapsamında takımın gelir kalemlerine de bakmak gerekiyor. Bunun öncesinde sponsorluklar hemen bakalım. Buna göre takımın ana sponsoru yapılmış olan özel anlaşma sonrasında Puma olmuştur. Aynı zamanda bu marka forma üreticisi olarak da dikkat çeker. Bunun yanı sıra formanın göğüs kısmında Otokoç logosu vardır. Sırt sponsoru çok uzun yıllardan beri olduğu gibi Ülker Halley markasıdır. Kol sponsorları iki tanedir. Bunlardan birisi yasal bahis firması Nesine.com ve diğeri ise Safisport şeklindedir. Elbette şort sponsoru da öne çıkmasının yanı sıra bunlar Pasha ve Aygaz markalarıdır. Konç konusunda sponsorluk anlaşması Gedil Yatırım’dır.

Genel olarak takım gelirlerini şu başlıklar altında toplamak gerekiyor;

  • Yukarıda bahsetmiş olduğumuz sponsorluklar bunların arasında öne çıkar.
  • Elbette takımın reklamlardan elde etmiş olduğu çok büyük gelirlerinin bulunduğunu ekleyelim.
  • Bunun yanı sıra televizyon canlı yayın maç hakları da öne çıkmasından ötürü bu durum takım açısından bir avantaj demektir.
  • Lisanslı ürün satışları takımın gelir kaynakları arasında karşımıza çıkar.
  • Gerek ligde alınan puanlar gerekse de Avrupa arenasında elde edilen başarıların sonrasında takıma prim ödenir.

Özellikle son 5 yılda Fenerbahçe birçok ünlü oyuncuyu Avrupa takımlarına satarak buradan büyük bir gelir elde etmiştir. Bundan dolayı transfer gelirlerinin de öne çıktığını unutmayalım.

Fenerbahçe 2023 – 2024 Teknik Ekip, Oyuncu ve Kadro Bilgileri?

Fenerbahçe takımının bu sezona dair en çok merak edilen özellikleri arasında kadro geliyor. Tabi ki bunu sadece futbolcularla sınırlamak doğru bir durum olmadığından ilk olarak yönetim kurulundan başlayalım. Başkan Ali Koç olarak dikkat çeker ve yönetimde yer alan diğer isimler ise şöyledir; Erol Bilecik, Burak Çağlan Kızılhan, Mehmet Dereli, Fethi Pekin, Acar Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Hüseyin Arslan, Esin Güral Argat, Nüket Küçükel Ezberci, Ahmet Ketenci, Mustafa Kemal Danabaş, Agah Ruşen Çetin, Selma Altay Rodopman.

Bunun haricinde takımın son derece geniş olan bir teknik kadrosu da vardır. İşte bunun tüm detayları;

  • Sportif direktörlük pozisyonunda yer alan isme baktığımızda karşımıza Mario Branco çıkıyor.
  • İdari anlamda menajer olan kişi ise Emir Yolaç şeklindedir.
  • Teknik Direktör ise daha önceden takımda uzun bir süre boyunca forma giymiş ve aynı zamanda sarı lacivertli takımda hocalık da yapmış olan İsmail Kartal’dır. Yardımcı olarak dikkat çeken antrenörlerin arasında Recep Karatepe, Zeki Murat Göle, Kemal Kurak, Sercan Terzioğlu yer almakta.
  • Kaleci antrenörleri ise Haluk Kaplan, Yasin Cirav’dır.
  • Atletik performans antrenörleri ise Cengiz Sirkan, Halil Filik, Cihan Mert Cengiz olarak belirlenmiştir.
  • Analiz uzmanı Melikşah Sezgin ve Analiz Antrenörleri ise Kerem Güneş, Mehmet Turhan Demir’dir.
  • Takım doktoru Uz. Dr. Osman İlhan, Fizyoterapistler; Umut Şahin, Bülent Uyar, Ata Özgür Ercan, Diyetisyen; Şengül Sangu Talak, Masörler ise Özkan Alaca, Veysel Çabşek, Muhammed Fatih Yeniay, Eyüp Emre Yeşiller olarak listede bulunuyor.
  • Malzeme sorumluları Dursun Çetin, Rıfat Bayraklı, Erdal Kurt’tur.
  • Medya ve İletişim Yöneticisi Alper Yemeniciler olmasının yanı sıra takım tercümanları Sinan Levi ve Saruhan Karaman’dır.

2023 -2024 sezonuna takımın çok iyi bir başlangıç yapmış olduğunu görmekteyiz. Elbette bunda kurulan kadronun büyük bir katkısı var. Buna göre Fenerbahçe nin oyuncuları bu sezon için Miguel Crespo, İrfan Can Eğribayat, Miha Zajc, Umut Nayir, Bartuğ Elmaz, Cengiz Ünder, Fred, Serdar Aziz, Rodrigo Becão, Ferdi Kadıoğlu, Furkan Akyüz, Mert Hakan Yandaş, Luan Peres, Ryan Kent, Mert Müldür, İrfan Can Kahveci, Michy Batshuayi, Bright Osayi-Samuel, Samet Akaydin, Dominik Livakovic, Alexander Djiku, Sebastian Szymanski, İsmail Yüksek, Lincoln olarak dikkat çeker.

Tabi ki alınan sonuçların ardından spor toto süper lig sıralama denildiğinde Fenerbahçe’nin ilk sırada olduğunu görmekteyiz. Takım bu sene toplamda süper lig içinde tam 19 maça çıkmıştır. Bunların 16 tanesini kazanmasını bilmiştir. Bunun yanı sıra ilgili maçlarda sadece bir kere yenilmiştir. 2 kere de mağlup olduğunun altını net olarak çizelim. Ligin en çok gol atan takımıdır ve bunu da tam 56 kere yapmıştır. Kalesinde ise 16 gol görmüştür. İşte bunun sonrasında elde etmiş olduğu 50 puanın ardından zirveye yerleşmiştir. İkinci sırada ise ezeli rakibi olan Galatasaray bir maç eksikle geliyor. Aralarında ise 3 puanlık fark var. Ancak sarı kırmızılıların bir maçı eksik.

.

.

.

-Tanıtım haber-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ