USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan: Şantajcıların oyunları bozuldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleyman Şah Türbesinin taşınmasına ilişkin, “Bu taşınma işlemiyle, Süleyman Şah Türbesini ve oradaki askerlerimizi bize karşı adeta bir şantaj aracı gibi kullanmak isteyenlerin oyunları bozulmuş oluyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan: Şantajcıların oyunları bozuldu
23-02-2015 20:14
Google News
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleyman Şah Türbesinin taşınmasına ilişkin, “Bu taşınma işlemiyle, Süleyman Şah Türbesini ve oradaki askerlerimizi bize karşı adeta bir şantaj aracı gibi kullanmak isteyenlerin oyunları bozulmuş oluyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Geçici Köy Korucularından Bir Heyeti, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Önceki gece başarıyla gerçekleştirilen Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun tahliyesi operasyonundan dolayı hükümetimizi Türk Silahlı Kuvvetlerimizi operasyona katılan ve destek veren tüm güvenlik güçlerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Süleyman Şah Türbesi ecdadımızın ve tarihimizin bizlere bir emanetidir. Bugüne kadar bu emaneti titizlikle koruduk. Daha önce türbenin yeri iki defa değiştirilmişti. Bu üçüncü kez bir değişim oldu. Yapılan barajlar sebebiyle bu değişiklikler olmuştu. Bu defada olağanüstü güvenlik şartları nedeniyle türbe daha güvenli bir yere nakli kubur ile aktarıldı” diye konuştu.
“TÜRKİYE HİÇBİR HAKKINDAN VAZGEÇMİŞ, FERAGAT ETMİŞ DEĞİLDİR”
Bölgede çok çetin çatışmalar yaşanmadığını bildiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Operasyonun gerekçesi güçlüdür. İcrası da başarıyla yürütülmüştür. Bu asla geri çekilme ecdadımızın ve tarihimizin emanetinden vazgeçme değildir. Yapılan iş sadece türbeyi korumayla görevli olan askerlerimizin, oradaki topraklarımızı korumakla görevli olan askerlerimizin can güvenliğini tehlikeye atmamak için başvurduğumuz geçici bir yol ve taşıma işlemidir. Türkiye bu taşıma işlemiyle anlaşmalardan kaynaklanan hiçbir hakkından vazgeçmiş, feragat etmiş değildir. Yine aynı şekilde toprağımız Suriye sınırları içerisinde mevcuttur. Şuanda nakli kubur yapılan bölge aynı şekilde yine askerlerimiz tarafından koruma altına alınacaktır, alınmıştır. Şuan için türbeyi korumakla görevli askerlerimizin can güvenliği bizim için her şeyden önce geliyor. Türbenin ve içindeki emanetlerin manevi değerlerine uygun şekilde muhafazası hiç şüphesiz bizim için çok çok önemli. Türkiye bu taşınma işlemiyle, Süleyman Şah Türbesini ve oradaki askerlerimizi bize karşı adeta bir şantaj aracı gibi kullanmak isteyenlerin oyunları bozulmuş oluyor. Biz bu oyunları bozarken içerideki bir takım çevrelerin çok ağır ifadelerle kendi devletine kendi hükümetlerine ithamlar yöneltmeleri gerçekten çok üzücüdür, çok düşündürücüdür. Bilhassa muhalefet partilerinin bu konuda Esed rejimi ile aynı çizgiye gelmiş olmaları esef vericidir. 1939’da ve 1975’te baraj yapımı sebebiyle türbenin nakledilmesinde sorun görmeyenlerin 2015 yılında çok daha önemli çok daha hayati bir sebeple yapılan nakil operasyonunu yerden yere vurmaları üzüntü vericidir. Bilindiği gibi türbe yine Suriye topraklarında sınırımızın hemen 200 metre ötesinde Eşme Köyü bölgesine taşınmıştır. Bayrağımız artık Eşme bölgesinde dalgalanmaktadır. Nakil operasyonu sırasında bir Astsubayımız elim bir kaza sonucu şehit oldu. Burada bir kez şehidimize Cenabı Allah’tan rahmet, silah arkadaşlarına ve ailesine başsağlığı diliyorum.”
“TÜRKİYE’NİN MENFAATLERİNİ KORUMAK GİBİ DÜŞÜNCELERİ YOK”139be786-b079-495f-890b-176d2211f6d4
Türkiye’nin bu tür operasyonları geçmişte de defalarca yaptığını hatırlatan Erdoğan, “Süleyman Şah Türbesinin nakline tepki gösterenlerin Musul Başkonsolosluğumuzun basılması ve orada çalışanlarımızın rehin alınması olayında gösterdikleri tepkileri de çok iyi biliyoruz. Bunu da tabi bu vesileyle çok çok iyi hatırladığımızı söylemek isterim. Kimsenin burnu kanamadan sağ salim ülkemize getirilmiştir. Başkonsolosluk çalışanlarımızı daha sonra yine ince bir planlamayla başarılı bir operasyonla kimsenin burnu kanamadan sağ salim kurtarmış ve ülkemize getirmiştik. Şuanda bu mevcut operasyonda da olay bir haftalık bir aylık değil. Aylardır bunun çalışmalarını ilgili birimlerimiz, silahlı kuvvetlerimiz hep beraber yaptık. Plan gayet irade altında yürütüldü. Saat geldi, an geldi ve yapılmak suretiyle de bu netice alındı. Aynı şekilde Libya’da ki olaylar sırasında orada bulunan binlerce vatandaşımızı hatta diğer ülkelerin vatandaşlarını da tahliye etmiştik. Türkiye bu tür kriz durumlarında kendi kararlarını verebilen, inisiyatif kullanabilen ve kendi operasyonlarını yürüten bir ülkedir. Bundan hep birlikte gurur duymamız gerekir. Bu operasyonla ilgili olumsuz hava oluşturmak isteyenlerin Türkiye’nin ve milletimizin menfaatlerini korumak gibi bir düşünceleri asla yoktur. Milli meselelerden siyasi sonuç devşirmek isteyenlere milletimiz bugüne kadar prim vermemiştir. Bu meselede de vermeyecektir. Süleyman Şah Türbesinin naklini başarıyla gerçekleştiren hükümetimizi ve TSK’mızı bir kez daha kutluyor, bu operasyonda emeği geçen herkese ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
“BİN 620 ŞEHİT VEREN GEÇİCİ KÖY KORUCULARIMIZIN FEDAKARLIKLARI HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜSTÜNDEDİR”
Geçici köy korucularını temsil eden bir heyetle bir arada olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilindiği gibi Geçici köy koruculuğu sistemi 1985 yılından beri devam eden bir uygulamadır. Bu sistem bölge halkanın terör örgütüne karşı devletinin milletinin yanında yer almasının da ifadesi olması bakımından önemlidir. Bölücü terör örgütünün saldırılarına karşı kendi köylerini korumak, kendi can ve mal güvenliklerini sağlamak üzere organize edilen geçici köy korucularımız daha sonra bölgede güvenlik güçlerimizin en büyük yardımcısı konumuna gelmişlerdir. Terörle mücadele özellikle bugüne kadar bin 620 şehit veren geçici köy korucularımızın fedakarlıkları her türlü takdirin üstündedir. Halen 22 ilimizde 45 bin 880 geçici köy korucumuz görev yapıyor. Geçici köy korucularımızın özlük haklarıyla ilgili mağduriyetlerini gidermek için 2007, 2012 ve 2013 yıllarında çok önemli düzenlemeler gerçekleştirdik. Bugün kendileriyle tüm bu meseleleri görüşecek, konuşacak, hasbıhal edeceğiz. Bugüne kadar ailesinin, köyünün, bölgesinin, ülkesinin korunmasında görev alan tüm geçici köy korucularımıza şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Halen görevleri başında olan tüm geçici köy korucularımıza başarılar diliyor Allah yar ve yardımcıları olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
“9 MART’TA CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYIMIZDA BAKANLAR KURULU’MUZU BİR KEZ DAHA TOPLAYACAĞIZ"
“Bu vesileyle 9 Mart’ta Cumhurbaşkanlığı Sarayımızda Bakanlar Kurulu’muzu bir kez daha toplayacağımızı da sizlere ifade etmek istiyorum” diyen Erdoğan, “Ülkemizin yaşadığı bu önemli günlerde hükümetimizle Bakanlar Kurulu üyelerimizle burada kapsamlı değerlendirmeler yapacak, hem mevcut durumu ortaya koyacak hem de bundan sonrasına ilişkin hazırlıkları gözden geçireceğiz” dedi. Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşen görüşmeye İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay da katıldı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ