USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan&Hayat

En Popüler ve Güzel Scottish Fold  Hakkında Bilinmesi Gerekenler

En Popüler ve Güzel Scottish Fold  Hakkında Bilinmesi Gerekenler

En Popüler ve Güzel Scottish Fold  Hakkında Bilinmesi Gerekenler
07-09-2023 14:25
Google News

Scottish fold Nasıl Bir kedidir,  sorusu kedi sahibi olmak isteyen pek çok kişinin aklına gelir. Hareketli ve enerjik olan bu kedi cinsinin hakkında en genel bilgi bu yazıda bulunur.  Kısa ve açıklayıcı şekilde akıllara gelen bütün sorulara cevap vermek mümkündür.  

Scottish fold kediler sahiplerini kıskanan ve sahibi ile sürekli olarak vakit geçirmek isteyen bir özelliğe sahiptir. Yeniliklere açık ve sürekli olarak oyun isteyen bir cins kedidir. Sadece sahibini değil kendine ait olan eşyaları da kıskanma huyu vardır. Kabını oyuncağına ve tuvaletini diğer kedilerle paylaşmaktan pek hoşnut olmadığını söylemek gerekir.

Kavgacı bir yapıya sahip değildir. Oldukça sakin ve sevimli bir görüntüsü vardır. Hareketleri ile ve tavrıyla özel bir cins kedi olduğunu gösterir.

Scottish Fold Özellikleri

Scottish fold  genel özellikleri hakkında genel anlamda bahsetmek gerekirse dış görüşü ile özellikle kulakları ile dikkat çektiğinden bahsetmek gerekir. Kocaman gözlere sahiptir. Renkli göz rengine sahiptir. Gri yada siyah renkli kabarık kürk yapısına sahiptir.

Tombul görünen yüz  çevresi ve kıvrımlı kuyruğu ile oldukça sevimli görünür.  Boyu 60 ila 80 santimdir. Ağırlığı ise ortalama olarak 4 ila 5 kilogramdır. Kaliteli ve sağlıklı yaşam sürdüklerinde ömürleri 15 yıla kadar çıkar.

Tuvalet ve diğer eğitimleri oldukça kolay algılar. Ev içerisinde var olan eşyalara zarar verme gibi bir huyu yoktur.

Sevgi dolu enerjik ve akıllı bir cins kedidir. Yabancılara karşı temkinli yaklaşıp hatta bazen çok soğuk davransa da kısa sürede sevecenliğini gösterir.

Scottish Fold Yavru Bakımı

Scottish Fold Yavru Bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken pek çok durum vardır. Öncelikle yavrunun iyi bir yaşama sahip olması için belli günlük bakım rutinlerinin oturtulması gerekir. Özellikle beslenme ve uyku rutinlerinin gelişmesinde oldukça etkili bir rolü vardır. Günde 2 kere beslenmesine yeterli olduğunu söylemek ve uyku saatlerinin aynı zamana denk gelmesi gerektiğini belirtmek oldukça önemlidir.

Birlikte yüksek proteinli ve kaliteli mayaların yaş mama tercihi yapılırken de kedinin kaçıncı ayda olduğunun hatırlanması gerekir. Yavru kediyi İlk başlarda kurumamaya alıştıramamak suretiyle sürekli olarak yaş mama vermek önerilmediği gibi kedide beslenme bozukluğuna neden olabilir. Yavru kedinizi daha sağlıklı ve uygun şekilde yetiştirmek için yavru kedilere özel olan kuru mamaların tercih edilmesi ödül olarak yönlendirilmesi daha iyi olur.

Yavru kedi enerjisini daha iyi atması egzersizleri ile birlikte daha iyi bir yaşam sürmesini istiyorsanız farklı oyuncaklarla birkaç saatlik oyun periyotları düzenleyebilirsiniz. Farklı cinse sahip kedilerle etkileşim içerisinde olmasına yardımcı olabilirsiniz. Aynı şekilde siz de oyunlara dahil olabilirsiniz.

Siz kedinizle ne kadar fazla kaliteli vakit geçirirseniz aranızdaki bağ o kadar iyi olacaktır. Yavrunun eve ilk geldiği zamanlarda çok fazla beklenti içine girmemek ve olabildiğince sakin olmak gerekir. Yaşayacağı olanı evi ve evde olan diğer bütün canlıları tanımasına izin vermek gerekir.

Hırçın davranışlar sergilediğinde bunun sadece korkudan kaynaklı olduğunu bilmek ve olabildiğince bilinçli davranmak gerekir.

Scottish fold yavru bakımı denilince akla sadece uyku yemek rutinlerinin gelmemesi gerekir. Kürk, tırnak ve kulak bakımları da oldukça önemlidir. Kürklerinin kabarık olması nedeniyle iki günde bir fırçalanması ve tırnaklarının uzadıkça kısaltılması gerekir.

Kediler kendilerini temizleyen bir canlı olduğu için sıklıkla banyo yaptırmak doğru değildir. Kirlendikçe banyosunun uygun ürünler eşliğinde yaptırılması daha uygun olur.

Oldukça zeki olan bu patili dost sizi günden güne şaşırtmaya ve gülümsetmeye devam edeceğini söylemek isteriz.

Konuyu birazdan sevmediklerine getirmek isteriz. Yüksek ses ve yeni olan her şey kedinize biraz zor gelebilir. Özellikle yatağının yerini sürekli olarak değiştirilmesi yada mama kabının içinde bir günden fazla bekletilen mama kedinizin ev kurallarına tam anlamıyla alışamamasına neden olur.  Veteriner hekimlerin de dediği gibi mamalar porsiyon şeklinde verilip kedilerin kilo kontrolü konusunda bütün hususlara ekstra dikkat etmek gerekir.

Scottish fold kedilerde diğer kedi türleri gibi sahibine bağlı ve sevgi dolu canlılardır. Ona olumsuz şekilde yaklaşıp eğitim vermek adına sürekli olarak bağırmanız aranızda buzdan bir dağ oluşturabilir. Ayrıca arada ciddi bir güven sorunu oluşturabilir. Bu nedenle eğitim süreçlerinde olması gereken her şeyi büyük bir sabırla ve özveri ile ilerletmek gerekir. Kedilerin oyun ile öğrendiklerinin altını çizerek çeşitli oyunları eğitim sürecine eklemekte yarar olduğunu söylemek isteriz.

Scottish fold  yavru sahiplenirken pek çok konuda akılda soru işareti olabilir.  Bütün soru işaretlerini gidermek için doğru yerlerden bilgi almak gerekir. 

Sahiplenme sürecinin de aynı şekilde duygusal bir süreç olduğu söylemek isteriz. yavru scottish fold bazı zamanlarda küçük oyunları ile sizi şaşırtsa da eğitim başta olmak üzere diğer bütün hususlara dikkat etmek gerekir.

Scottish kediler evin içerisinde oldukça hareketli ve sürekli olarak aktif olmayı seven bir kedi cinsidir. Yoğun iş temposuna sahip olan kişilerin bu cins kedi için vakit ayırabileceğinden emin olması oldukça önemlidir.  

Scottish Fold Fiyat

Scottish fold fiyat için genel anlamda bir değer söylenecek olursa ortalama olarak fiyatlarının 650 TL’den başladığını ve 6.000 TL’ye kadar gittiğini söylemek isteriz. Scottish fold kaç TL’dir sorusunun cevabının bu kadar açık bir fiyat aralığına sahip olmasının nedeni genel olarak yaş, sağlık ve eğitim faktörleridir.    Scottish fold kedi 2023 yılı ortalama fiyatları konusunda artan aralığı etkileyen bir diğer faktör daha vardır.  Kalıtsal hastalık ve aşılarının tam olup olmadığı ile ilgili faktörler fiyatı doğrudan etkileyen faktörlerden bazılarıdır.

Scottish fold kedi tüm güzelliği ile sizin yaşamınızın güzelliklerinden biri olmaya adaydır. Barınaklardan ve diğer çeşitli yerlerden alınan bu cins kedi için sevindirici bir haberimiz var. Patibul.com sitesine giderek kolay şekilde fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Zahmet etmeden ve zaman kaybetmeden istediğiniz özelliklere sahip bir kedi sahibi olabilirsiniz.

Scottish Fold Sahiplenme

Scottish Fold Sahiplenme hususunda size verdiğimiz  tavsiyeler ile kendinize sevimli ve güzel bir kedi alabilirsiniz.  Sevimli ve cana yakın kediniz ile çok güzel vakitler geçirebilirsiniz. Özel anılar biriktirerek aranızda var olan gizli bağa güvenebilirsiniz.

Sağlıklı Bir Scottish Fold Yavru Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Scottish fold yavru seçiminde dikkat edilecek ilk husus doğru sahiplenme yoludur. Sürekli olarak barınak barınak gezmek bazen bıkkınlık verebilir. Aynı şekilde yorgunluk ve maddi olarak kayıp da göz önünde bulundurulduğunda zahmetsiz şekilde ilanları görüntüleyebilmek çok daha cazip gelir.

Patibul sitesi sizi barınak barınak gezmenize gerek bıraktırmadan sizin için uygun olan evcil patili dostları ekranınıza dizer.  Fiyat konusunda en makul olanı daha kolay şekilde bulabilmeniz için size ekstra bir avantaj sağlar.

Scottish fold fiyat konusunda kendinize belirlediğiniz  miktarlardaki ilanlara bakarak kendinize en uygun cins kediyi tercih edebilirsiniz.

Patibul.com sitesi sizin için birbirinden uygun ilanları tek bir sayfada buluşturur. En uygun fiyatlı güzel cins kedileri görmek için sizi sitemize bekleriz.

.

.

-Tanıtım haber-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ