USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Politika

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bazı Arap ülkeleri ABD'nin Golan Tepeleri kararına karşı çıkamadı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "ABD'nin Golan Tepeleri kararına Avrupa Birliği bile tepki gösteriyor da bazı Arap ülkeleri, Amerika ve İsrail'in korkusundan sesini çıkaramıyor." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bazı Arap ülkeleri ABD'nin Golan Tepeleri kararına karşı çıkamadı
26-03-2019 19:34
Google News

ANTALYA (AA) - DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Antalya'nın Aksu ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuÅŸmada, 5 yıl içinde sadece hizmet yapmadıklarını, Aksu’nun kronikleÅŸmiÅŸ sorunlarını da çözdüklerini söyledi. Ä°lçedeki tapu sorunlarını çözdüklerini anlatan ÇavuÅŸoÄŸlu, Aksu’nun sorunlarına duyarsız kalmadıklarını ifade etti.

Cumhur Ä°ttifakı'nın adayları dışında ortaya proje koyan, düÅŸüncesini söyleyen aday görmediÄŸini belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Hepsi genel ÅŸeyler konuÅŸuyorlar, sanki Türkiye’yi yönetmeye talipler. Hepsi benden daha iyi dış politika biliyor, ahkam kesiyor. Dış politikayla görüÅŸ ve eleÅŸtirilerden memnun oluyorum, ama yerelden aday olan bir kiÅŸinin o ÅŸehir ile ilgili düÅŸüncelerini paylaÅŸması gerekiyor. Bir ÅŸehre aday olduysan ne yapacaksın, hangi düÅŸüncelerin var, projelerin var, Aksu’da proje üreten baÅŸka aday var mı, Menderes Türel’den baÅŸka proje ortaya koyan var mı?"

Antalya BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı ve Cumhur ittifakı adayı Türel’in 359 proje ile halkın karşısına çıktığını söyleyen ÇavuÅŸoÄŸlu, Antalya’ya yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

DiÄŸer adayların hizmet etmek yerine laf söylediÄŸini dile getiren ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

"Sen koskoca Antalya’ya yönetmeye çıkıyorsun, bir fikrin yok, projen yok, boÅŸ boÅŸ konuÅŸuyorsun. CumhurbaÅŸkanımıza dil uzatıyorsun, ona buna dil uzatıyorsun. Adaysan bir projen olacak. Åžehir yönetmek kolay mı? Ä°ÅŸte Ä°zmir’de MuÄŸla’da, Aydın’da görüyorsunuz. Hiçbir ÅŸey yapmamışlar. Çankaya, Ankara’nın en geri kalmış ilçesi oldu. Ä°zmir’de lağım suları denize akıyor. Bunların öyle bir derdi yok. Nasıl olsa bana oy vermek zorundalar’ diyorlar. Bu seçimde Ä°zmir, MuÄŸla, Aydın, Manavgat halkı oy vermek zorunda olmadıklarını o tembel zihniyete ders verecek."

"Neden terör örgütü ile ittifak kurdunuz?"

Ülkenin güçlenmesi, kalkınması ve bekası için bu seçimlerin önemli olduÄŸunu anlatan ÇavuÅŸoÄŸlu, bunun için Cumhur Ä°ttifakı ile seçimlere girdiklerini kaydetti.

Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'nin el ele, kol kola verdiklerini vurgulayan ÇavuÅŸoÄŸlu, "Bazıları 'Beka sorunu var mı?' diyor. Bazıları için beka sorunu olmayabilir. Yeni Zelanda'daki saldırıda terörist, Osmanlı'yı, Türkiye'yi, Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı hedef alıyorsa, o zihniyet yalnız deÄŸildir, beka sorunu vardır, FETÖ bugün eylemlerini devam ettiriyorsa, sınır ötemizde terör örgütleri varsa buna beka denmez de ne denir?" diye konuÅŸtu.

Terör örgütleri ile ittifak kuranlar için bir beka sorunu olmadığını ifade eden ÇavuÅŸoÄŸlu, CHP, Saadet ve Ä°YÄ° Parti genel baÅŸkanlarına da "PKK'nın yüzde 100 güdümündeki HDP ile neden ittifak kurdunuz?" diye sordu.

"PKK'nın bu ittifak için kampanya yaptığını, terörist baÅŸlarının zillet ittifakına oy çaÄŸrısında bulunduÄŸunu" belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"CHP, Ä°YÄ° Parti ve Saadet Partisi, 'Sizin desteÄŸinizi istemiyoruz' diye açıklama yapabiliyorlar mı? Hayır. Neden korkuyorlar. Biz merak ediyoruz. Bu partileri terör örgütü ile kucak kucaÄŸa olmaya iten sebep nedir, bilmek istiyoruz. Temelli sizi neden tehdit ediyor ve siz neden cevap veremiyorsunuz. O ittifakın içinde terör örgütleri varsa, ülkemiz ve milletimiz için bir tehditse ben bunu sorgulamak zorundayım. Yurt dışında da bu terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Bir taraftan askerimiz sahada mücadele ediyor, diÄŸer taraftan diplomasi yoluyla terör örgütlerinin faaliyetlerini sonlandırmak için mücadelemizi sürdürüyoruz, bunları yaparken sen terör örgütü ile ittifak kurdun, kol kola girdin, el elesin, bunun cevabını vermek zorundasın."

ÇavuÅŸoÄŸlu, "Ülke genelinde 325 PKK'lı bugün CHP, Saadet ve Ä°YÄ° Parti listelerinde yer alıyor ve bunlardan 5'i de Antalya'da. Bunlardan 4'ü Kepez'de biri de MuratpaÅŸa'da. Bunlar seçildiÄŸi taktirde bulundukları kentlerin kaynaklarını PKK'ya, Kandil'e aktaracaklar." dedi.

Bunlara asla taviz verilmemesi gerektiÄŸine iÅŸaret eden ÇavuÅŸoÄŸlu, "Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tehditleri bertaraf etmek için güçlerimizi birleÅŸtirdik. Türkiye'yi büyük hedeflerine ulaÅŸtırmak için gücümüzü birleÅŸtirdik." diye konuÅŸtu.

"Ä°lk tepkiyi Türkiye gösterdi"

Dünyanın her yerindeki mazlumların da Türkiye'den beklentileri olduÄŸunu dile getiren ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye'nin 1,8 milyar ümmetin sorumluluÄŸunu taşıdığını vurguladı.

ABD'nin Golan Tepeleri üzerinde Ä°srail egemenliÄŸini tanıma kararına deÄŸinen ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

"ABD BaÅŸkanı'nın, Suriye'nin Golan Tepeleri'ni, yani topraklarını iÅŸgalci Ä°srail'in toprakları olarak tanıdığını imzaladığı o belge karşısında, bölgedeki Arap ülkelerinden bir ses çıktı mı? Ä°lk tepkiyi kim gösterdi, Türkiye gösterdi. Avrupa BirliÄŸi bile tepki gösteriyor da bazı Arap ülkeleri, Amerika ve Ä°srail'in korkusundan sesini çıkaramıyor. Bunlar mı ümmetin davasına sahip çıkacaklar? Kutsal davalarımıza bunlar sahip çıkabilir mi? Tüm Arap ülkelerini söylemiyorum, bazıları geliyor, sitem ediyor. Ürdün'ü, Katar'ı kastetmiyorum. Kastettiklerim, Kudüs'te Ä°srail iÅŸgali karşısında Amerika'ya karşı boyun eÄŸen, ses çıkaramayan ve Kudüs'ün hamisi Ürdün'e, Filistin Devlet BaÅŸkanı Abbas'a ve Filistin yönetimine 'Siz de sesinizi fazla çıkarmayın, biz Amerika'ya, Ä°srail'e karşı direnemiyoruz' diyen Arap ülkelerinedir benim sözüm. Bunu da söylemek hakkımızdır. Kimse sahip çıkmazsa bile, sesini çıkarmasa bile Recep Tayyip ErdoÄŸan ve arkadaÅŸları, Devlet Bahçeli ve arkadaÅŸları, Cumhur ittifakı olarak her zaman sesimizi çıkaracağız."

Bu açıdan Türkiye'nin güçlü olması gerektiÄŸini vurgulayan ÇavuÅŸoÄŸlu, bu seçimin hayati derecede önem taşıdığını ifade etti.

Muhabir: Hatice Özdemir Tosun


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4BaÅŸakÅŸehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6BeÅŸiktaÅŸ3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20Ä°stanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi