USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Davutoğlu: Filistin’i üzecek hiçbir adımı atmayız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İsrail’le yapılan müzakerelere ilişkin, "Filistin ve Gazze’yi üzecek hiçbir adımı atmayız. Özgür Filistin devleti kuruluncaya kadar Filistin halkına desteğimiz devam edecek" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu,...

Davutoğlu: Filistin’i üzecek hiçbir adımı atmayız
22-12-2015 16:56
Google News
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İsrail’le yapılan müzakerelere ilişkin, "Filistin ve Gazze’yi üzecek hiçbir adımı atmayız. Özgür Filistin devleti kuruluncaya kadar Filistin halkına desteğimiz devam edecek" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Rusya’ya yapacağı ziyarete işaret ederek, "Bu mücadele sürerken, mesele bu terör destekçisi partinin eş başkanlarının dillerinde. Şimdi de bunlar biliyorsunuz herhalde yarın Moskova’ya gidecekler. Tabii Türkiye özgür bir ülke, herkes istediği devletle görüşebilir ama neden bir sene önce gitmediler. Neden bu milletin hava sahasını ihlal ettikleri için kriz yaşadığımız ülkeye tam da böyle bir zamanda gidiyorlar? Bunlar milletle beraber hareket etmektense, Türkiye ile kimin derdi varsa onlarla birlikte işbirliği yapmayı kendilerine ahlak edinmişler. Bir grup başkanvekili de utanmadan çıkıp hendekleri savunuyor, seçmenden aldığı oya, millete ihanet eden bir yapı var. Bu parti için oy vermiş olan kardeşlerime sesleniyorum, siz Sarıkamış’ta saf saf bu topraklar için şehadete yürüyenlerin çocuklarısınız. Bir muhasebe yapınız ve bunların bu milletin kaderini her türlü çaba içinde olan merkezlerle nasıl işbirliği içinde olduklarını görünüz. Bunların derdi Türkiye’nin birliği, dirliği, beraberliğiyle" ifadelerini kullandı.
Yalan ve iftira konusunda muhalefetin büyüğünün de küçüğünün de aynı noktada olduğunu belirten Davutoğlu, "(CHP’li Eren Erdem’in Türkiye’nin DAİŞ’e sarin gazı hammaddesi sattığı iddiası) Kaç gün geçti bu rezil yalan için parti yönetimi parmağını bile kıpırdatmadı. Milletimiz herşeyin farkında" şeklinde konuştu.
"Biz sadece ve sadece milletle doğduk, milletin bağrından çıktık" diyen Davutoğlu, "Biz, kardeşliğimizin tesisinde bu ülkenin birliğine saldıranlara kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz. Ülkemizin zenginliği 78 milyon vatandaşımızın birlik ve beraberliğidir. Terör odaklarıyla mücadelede tüm vatandaşlarımız yanımızda, biz de onların yanındayız, gece-gündüz mücadele ediyoruz. Halkımız yalanlara itibar etmedi, terörün baskısına boyun eğmiyor, dirayetinden taviz vermiyor" ifadelerine yer verdi.
Terör örgütünün Diyarbakır, Mardin, Şırnak’ta vatandaşların hayatını hiçe sayarak saldırılar gerçekleştirdiğini anlatan Davutoğlu, "Sivilleri kendilerine kalkan yapıyorlar, güvenlik güçlerimizle halkımızı karşı karşıya getirmek için kanlı bir tezgah içindeler. Şu ana kadar bu tuzaklara hiçbir vatandaşımız düşmedi. Terör hayata düşmandır ve hayatı korumak devletin görevidir. Türkiye, kamu düzeninden geriye hiçbir adım atmayacaktır. Vatandaş ile teröristi ayıran bir düzenle hareket ediyoruz. Hiçbir vatandaşımızı terörün kucağına, insafsızlığına bırakmayacağız. Evlerini terk eden vatandaşlarımız, dükkanlarını açamayan esnafımız, okullarına gidemeyen öğretmen ve öğrencilerimiz müsterih olsunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetimiz yanlarındadır. Terörden, şiddetten mağdur olan vatandaşlarımızı karşılayacağız. Terör sebebiyle ellerinde tek bir bavulla yollara düşen vatandaşlar, haftalardır dükkanını açamayan esnafımızın, okula gidemeyen öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını karşılayacağız. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tespit eden önemli talimatları ilettik. Biz hiçbir vatandaşımıza uzak değiliz, hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız" diye konuştu.
Terörist saldırı ve baskılar sebebiyle evlerini terk eden vatandaşların bütün imkanlarla yanlarında olduklarını anlatan Davutoğlu, "Valilerimiz bu yönde bütün vatandaşlarımızla doğrudan temasa geçerek ihtiyaçlarını karşılayacak. Bu ülkede bayrağımızın dalgalandığı hiçbir yerde insanlarımızı evsiz, barkız, yurtsuz, okulsuz bırakmayız. Terör dolayısıyla, vatandaşlarımıza kaymakam ve valilere müracaat halinde gerekli her türlü destek verilecektir" dedi.

TERÖR SEBEBİYLE ZARAR GÖREN ESNAFLARIN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLECEK
Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Sur başta olmak üzere birçok ilçe merkezinde ticaret yapan esnaf kardeşimiz, terör nedeniyle ciddi ekonomik kayıplar ve mağduriyet yaşamışlardır, esnaf kardeşlerimizin mağduriyetleri giderilecek. Mükelleflerimizin, vatandaşlarımızın 1 Aralık 2015-29 Şubat 2016 tarihlerine arasına denk gelen 3 aylık süredeki vergi beyannameleri ile sigorta bildirgelerini 31 mayıs 2016 tarihine erteledik. Vatandaşlarımız bu beyanname ve bildirgedeki beyan ettikleri vergi ve sigorta primlerini 31 Ağustos 2016’ya kadar ödeyecekler. Ayrıca, yeniden yapılandırma kanunundan yararlanan sigorta mükelleflerimizin bu kanun kapsamında yapacakları taksit ödemelerini de 31 Ağustos 2016 tarihine kadar erteledik."
Terör örgütünün eğitim-öğretim sürecine ve kurumlarına yönelik tahrip etme eylemlerinin dikkat çektiğini belirten Davutoğlu, "Silopi ve Cizre ilçelerimiz olmak üzere sokağa çıkma yasağının olduğu yerlerdeki eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerimizin her birini yasak kalkıncaya kadar izinli olarak tanımladık. Bu öğretmenlerimizin birçoğu, bize de doğrudan mesajlar göndererek, ’Her an göreve hazır olduklarını’ ifade ettiler. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin can güvenliği ve daha sonra sağlıklı bir ortamda eğitim-öğretim imkanları temin edildikten sonra, onlara hiçbir mağduriyet yaşatmadan eğitim süreci başlayacak. Hiçbir çocuğumuz, öğrencimiz mağdur olmayacak, hiçbir öğretmenimiz öğrencilerimizden kopamayacak. Onların hiçbir mağduriyet yaşamaması için Milli Eğitim Bakanlığı gerekli tedbirleri aldı, almaya da devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığımız bu süreçte yaşanabilecek eksiklikleri tamamlamak üzere, hafta sonları ve gerekirse sömestr (yarıyıl) tatilinde yoğunlaştırılmış programı izlemek üzere gerekli tedbirleri aldı" ifadelerini kullandı.
Bölgede birçok sıkıntının yaşandığını belirten Davutoğlu, "Çevremizde birçok çatışma var. Biz bütün komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız. Suriye ve Irak’ta yaşananlar bu iki ülkeyle sınırlarımızda ciddi sorunlara sebep oluyor. Suriye’de yaşanan her olumsuzlukta, BM’nin alamadığı her kararın bedeli de maalesef Türkiye’yi etkiliyor. Bu müdahaleler Suriye’de sorunları çözmüyor, maalesef daha da büyütüyor. Görüyoruz ki yaşananlar DEAŞ’la mücadeleyi aşan müdahalelerdir" diye konuştu.
Rus hava kuvvetlerinin 20 Aralık’ta İdlib’e düzenlediği saldırıyı da şiddetle kınadıklarına dikkati çeken Davutoğlu, saldırıda 40’tan fazla Suriyelinin hayatını kaybettiğinin muhalif yetkililerce açıklandığını ifade etti.

DAVUTOĞLU, RUSYA’YA SESLENDİ
Rusya’ya seslenen Davutoğlu, "Sizin Suriye’deki mevcudiyetinizin sebebi ne? Niye, yaptığınız hava operasyonlarının yüzde 90’ı sivillere ve muhaliflere dönüktür. Neden DEAŞ’la mücadele için orada bulunuyoruz dedikten sonra, İdlib’i, Halep’i masum sivil insanları bombalıyorsunuz?" diye sordu.

"SURİYE TOPRAKLARI, RUSYA’NIN EMPERYAL HEDEFLERİNİN PARÇASI DEĞİLDİR"
Başbakan Davutoğlu, "İster Rusya isterse başka zalim devlet olsun kim Suriye halkını bombalarsa onun da karşısındayız, karşısında olmaya devam edeceğiz. Biz, Sovyet döneminde yapılan zulümleri, daha sonraki dönemlerde Kırım’da yapılanları da unutmadık. Rusya Sovyetik palavralardan ve Sovyetik iddialardan vazgeçerek, diğer halklara dostlukla ve saygıyla yaklaşmalı. Suriye toprakları, Rusya’nın emperyal hedeflerinin parçası değildir, olmayacaktır" diye konuştu.

"IRAK’TA BULUNAN ASKERLERİMİZ, IRAK’IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGI İÇİNDE FAALİYET GÖSTERMEKTEDİRLER"
Irak’taki Başika Kampı’ndaki Türk askerinin varlığına değinen Davutoğlu, "Eğitim birliğinin güvenliği için, asker ve mühimmatta yeniden tanzim dahil olmak üzere her türlü tedbiri almak durumundayız. Türkiye, komşu ülkelerinin toprak bütünlüğünün korunması, bölgenin terör örgütlerinden arınması konusunda hassasiyet göstermektedir. Bu ilave olarak gönderilen askerlerin, yeniden konuşlandırılması söz konusu olmuştur. Irak’ta bulanan askerlerimiz, Irak’ın toprak bütünlüğüne saygı içinde faaliyet göstermektedirler" dedi.

İSRAİL İLE TÜRKİYE İLİŞKİLERİ
İsrail ile Türkiye ilişkilerine değinen Davutoğlu, "Bu özür beyanı açık ve net bir şekilde yerine getirilmiştir, aynı gün içinde yazılı olarak teyit edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti böyle bir olay için İsrail’e ilk özür dileten devlet olmanın onurunu yaşamıştır. Biz, kimseye taviz vermedik, vermeyiz. Diğer şartların yerine getirilmesi için görüşmeler sürmekteydi, bu görüşmeler olumlu seyir izlemekle birlikte henüz olumlu bir sonuç ortaya çıkmış değil. Bu konuda yapılan spekülasyonlar dikkate alınmamalı. Bizim pozisyonumuz başta neyse bugün odur, yarın da o olacaktır. Türkiye taleplerinde ısrarlıdır. Gazze’deki kardeşlerimiz diğer kardeşlerimize de desteğimiz sürecektir" şeklinde konuştu.
Gazzeli çocukların hür ve özgür bir Filistin’de büyüyünceye kadar Gazze’nin yanında olacaklarına dikkati çeken Davutoğlu, "Biz gece rüyalarımızda bile Gazze’yi, Filistin’i, Kudüs’ü Mescid-i Aksa’yı unutmayız. Kimse bize ders veremez" dedi.
Davutoğlu, "Hiç kimse bu konularda daha duyarlı değil. Bütün derdimiz, amacımız Filistinli kardeşlerimizin derdine deva olmaktır. İsrail’le ilişkileri normalleştirmeye dönük görüşmelerin ardındaki temelle, Filistin ve Gazze’yi üzecek hiçbir adımı atmayız ama onların yanında olacak her adımı da kim ne desin atmaktan tereddüt etmeyiz" diye konuştu.

KEÇİÖREN OSMANLI PAZARI’NDA MEYDANA GELEN YANGINDA ZARAR GÖREN ESNAFA DÜKKAN BAŞI 30 BİN TL
Keçiören Osmanlı Pazarı’nda meydana gelen yangın dolayısıyla zarar gören esnafa geçmiş olsun dileklerini ileten Davutoğlu, "Her derdin bir çözümü vardır, hele hele iktidarda AK Parti varsa, her bir vatandaşın derdine deva vardır. Biz sıkıntıya düşen her bir vatandaşımızın yanındayız. Bu mağduriyetin giderilmesi konusunda, bu vatandaşlarımıza dükkan başı 30 bin TL yardım yapılması kararını aldık. Yangında tahrip olan dükkanların yeniden açılması için kendilerine de destek olacağız. Yeni dükkanların yapılması için de her türlü desteği vereceğiz. Milletin emanetini yerine getireceğimizden hiçbir şüphe yok" ifadelerini kullandı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ