USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP Sözcüsü Öztrak: Seçmen iradesine, CHP'nin tavrı açıktır

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, "Dünyanın neresinde olursa olsun, müntehip iradesine, demokrasiye...

CHP Sözcüsü Öztrak: Seçmen iradesine, CHP'nin tavrı açıktır
08-01-2021 22:21
Google News
Ankara

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlemiş yer aldığı basın toplantısında, ABD Kongre binasının basılması ve öncesinde seçimle ait yaşanmış bulunan tartışmalara ayraç ederek, seçme sonuçlarına gönül rahatlığı davaların açıldığını hatırlattı.

Yargıçların, Adalet Bakanlığı aracılığıyla geçerli baskıya gönül rahatlığı müntehip iradesine vuruş yapılmasına boğaz vermediğini kail Öztrak, "Güçler ayrılığının yer aldığı müşterek sistemde yargıçlar, başkanın değil, halkın yargıçları bulunduğunu gösterdi." niteleyerek konuştu.

ABD'de topu topu yetkilerin yegâne müşterek insanlarda toplandığı müşterek rejimin bulunmadığını tamlayan Öztrak, "Sonuç olarak, yeminine sadakatli kalmayan, anayasayı tanımayan, sınırlarını aşan güce, öteki güçler yerini hatırlatıverdi.

Şimdi dünyanın topu topu demokratları kabilinden tığ de ABD Birleşik Devletleri'nde müntehip iradesine saldıranların kesinlikle cezalandırılacaklarını görmeyi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Milli iradeye gönül rahatlığı darbenin yalnızca silahlı güçlerle yapılmayacağını dile getiren Öztrak, tiran halkçı liderlerin demokrasinin olanak ve araçlarını sömürme ederek de müntehip iradesine ve hukukun üstünlüğüne saldırabileceklerini söyledi.

Öztrak, "Dünyanın neresinde olursa olsun, müntehip iradesine, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne meydana getirilen değme saldırıya gönül rahatlığı Cumhuriyet Halk Partisinin tavrı açıktır, gönül rahatlığı çıkarız." dedi.

"Biz, bu çırçıplak vuruş girişimini havai kınıyoruz"

"Biz, bu çırçıplak vuruş girişimini havai kınıyoruz." ifadesini kullanan Öztrak, 1946'da Türkiye'ye baş döndürücü partili demokrasiyi getiren müşterek parti kendisine demokrasiden ve hukukun üstünlüğünden katiyen ödünleme vermeyeceklerini bildirdi.

Öztrak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesiyle yargının vasilik dibine alındığını, parlamentonun işlevsizleştirildiğini öne sürerek, "Sandığın, demokrasinin varlığı düşüncesince mukteza olduğunu, fakat tam olmadığını da bu zamanda öğrendik. Demokrasinin yaşaması düşüncesince kuvvetler ayrılığının icap ettiğini bundan hakeza tamamımız biliyoruz." niteleyerek konuştu.

Demokrasiye ve anayasaya sadakatin değme kanuni organ, kasıntı ve can düşüncesince esasi bulunduğunu kail Öztrak, bağımsız, adaletli yargının demokratik sistemin havası ve suyu bulunduğunu tabir etti.

Öztrak, "Rüşvetten aklanmamış bakanların, partili tekaüt vekillerin sefirikebir atandığı, amme bankalarının şanslı arpalıklara dönüştürüldüğü, gerçek olmayan diplomalı pehlivanın amme bankasına, hayvan bilimi bahçesi müdürünün TÜBİTAK'a tutumlu yapıldığı müşterek ülkede liyakatten herhalde bahsedilemez." dedi.

Boğaziçi Üniversitesine rektör atanmasına bağlı de değerlendirmelerde mevcut Öztrak, üniversitenin hocalarının ve öğrencilerinin de atamaya gönül rahatlığı çıktığını öne sürdü.

Öztrak, "(Güçlü kasıntı ve kurallar, demokrasinin muafiyet sistemidir) demiştim. Devlet Planlama Teşkilatı, Devlet Personel Başkanlığı, Kanunlar Kararlar Genel Müdürlüğü, Maliye Teftiş Kurulu, Hesap Uzmanları Kurulu kabilinden sağlam baş döndürücü DOĞRU kurumun ortadan kaldırıldığı müşterek yerde çelimli kurumlardan bahsedilebilir mi?" niteleyerek konuştu.

Hükümetin, 10 sene evvela Cumhuriyetin 100'üncü yılı hedeflerini duyuru ettiğini anımsatan Öztrak, şöyleki bitmeme etti:

"(Dünyanın en şişman 10 ekonomisinden bir tanesi olacağız) derken evvela 20 iktisat arasından düşeceğimiz görülmektedir. Hedeflenen gelirler, nısıf yarıya düşürülürken, aylakçılık ikiye katlanmıştır. Sarayın alamet-i farikası bulunan 2023 hedefleri çökmüştür.

Tek eş vasilik diyetine çalışarak geçtikleri haziran ayından bu yana 1 milyon 642 bin yurttaşımız işini kaybetmiştir, ulusal gelirimiz 859 bilyon dolardan resmi tahminlere layıkıyla 702 bilyon dolara düşecektir."

Öztrak, Türkiye İstatistik Kurumu çeşidinden açıklayan pahalılık oranının yüzdelik 14,6 bulunduğunu belirtti, özgür araştırmacılara layıkıyla ise salname enflasyonun yüzdelik 37 bulunduğunu öne sürdü.

Müteahhitlerin dövizli garantilerinin ödendiğini dile getiren Öztrak, "Sadece 2020'de, Avrasya Tüneli'nden geçmeyen vasıtalar düşüncesince milletin vergilerinden 392 milyon teklik extra dünyalık ödeyeceğiz.

Bir kuruş vermeden yapıldığı tez edilen planlar düşüncesince 2020'nin evvela 11 ayında bütçeden ödenen garantilerin toplamı ise 13 bilyon lirayı buluyor." dedi.

Öztrak, 2015'te 19 bilyon dolara derece çıkan aracısız ecnebi kapital yatırımlarının, 5 bilyon dolarlara derece düştüğünü öne sürdü.

Bazı ecnebi yatırımcıların Türkiye'ye yapacağı yatırımlardan vazgeçtiğini tamlayan Öztrak, "Hukuku katledip iş ve istihdam yaratacak yatırımcıyı kaçıranlar, ürkütenler, demin o ecnebi yatırımcıyı ülkeye döşemek düşüncesince 'gelin bizde iş gücü baş döndürücü ucuz, sudan ucuz' niteleyerek lansman yapıyorlar, faziletkâr faizlerle arsıulusal tefecilere yunak paracılara el açıyorlar." niteleyerek konuştu.

Öztrak, yalnızca yabancıların değil Türkiye'deki vatandaşların bile ulusal parasına güvenmediğini ve köşede kesirler parasını dolara ve avroya yatırdığını tez etti.

"Son müşterek iki yılda yaşananlar, yerlilik ve millilik edebiyatı yapanların, yerlilik ve millilikten haberli olmadığını bariz belirgin ortaya koydu." diyen Öztrak, şunları söyledi:

"Bunlar yerel ve ulusal olsaydı, çiftçinin bankası bulunan Ziraat Bankasını, mevhibe cennetlerinde müesses yegâne müşterek şirkete 1 bilyon 600 milyon dolarlık emniyet kullandırmasına müsaade verirler miydi? Tekrar ediyorum 1 bilyon 600 milyon dolar. Bugünkü kurla kısaca 12 bilyon Türk lirası ediyor. Bunu tığ söylemiyoruz. Sayıştay'ın denetleme raporları söylüyor."

Öztrak, mahsul üreten çiftçilerin kanunen doğruluk etmiş yer aldığı destekleri alamadığını, ithalatla köşeye sıkıştırılırken tohumda, gübrede, mazotta kesirler fiyatların altında inim inim inlediğini, sattığı üründe alın terinin karşılığını alamadığını, bankalara ve kooperatiflere biriken borcu yüzünden, tarlası, traktörü ve ineğinin haczedildiğini tez ederek, "Ülkeyi yönetenler mevhibe cennetindeki müşterek şirkete bilyon dolarları kesinlikle kaptırabiliyorlar?" dedi.

"Yılın ikinci yarısında ne olacak?"

Kamu bankaları hassaten peyda eylemek üzere, bankacılık sisteminde dünya malı kalitesi üstündeki evham bulutlarının değme sabık çağ henüz da arttığını, BDDK'nin cevap kararnamesini bu senenin ortasına derece gevşettiğini tamlayan Öztrak, "Peki, senenin ikinci yarısında ne olacak?" niteleyerek sordu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının, bankalardaki tahsili gecikmiş takanak bakiyesinin 150 bilyon lira, benzeyen izlemedeki kredilerin ise 350 bilyon lirayı bulduğunu açıkladığını dile getiren Öztrak, "2021'e yavaşlayan müşterek ekonomi, faziletkâr aylakçılık ve bankalarda 510 bilyon vahdet düğümlü krediyle girdik.

Bu düğümlü borçlar, bu şartlarda kesinlikle ödenecek? Ekonomi yönetimi bu mevzuda acep ne yapmayı düşünüyorlar? Bununla ait nazar boncuğu izah bulunmayan ortada." niteleyerek konuştu.

Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı ile Merkez Bankası Başkanının değiştiğini, fakat madun kadrolardaki insanların yerlerinde kaldığını belirterek şöyleki dedi:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasını ve Bakanlığı baştan güdülebilen bir duruma getirin. Damat ve kayınpeder, Merkez Bankasının yalnızca kurumsal kapasitesini, kadrolarını değil, fiziki bütünlüğünü de parçaladılar. Damada benzeyen olsun niteleyerek veznedar mensubu İstanbul ve Ankara ortada bölündü, yönetilemez bir duruma geldi.

Birilerine getirim görüntülemek benzeri eleştiri bölümlerin şişman bölümü İstanbul'a taşındı, fakat işler Ankara'da kaldı, Ankara'dan yürütülmeye bitmeme ediyor."

"Kaçak alımlı bir duruma geliyor"

Öztrak, henüz sonradan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Alkoldeki mevhibe artışının müşterek yöntem olmaktan çıkıp, ömür tarzına müşterek engelleme haline geldiğini düşünüyor musunuz?" sorusu üzerinde Öztrak, alkolün sağlığa dokuncalı olduğunu, fakat vergi, o ürünün ederini aştığı andan itibaren ortaya apayrı mesail çıkacağını söyledi.

Öztrak, bunun başlangıcında kaçakçılık geleceğini, bundan hem devletin aynı zamanda kontrolsüz gümrüksüz mahsul kullanması zımnında şahısların dokunca göreceğini belirtti.

Öztrak, şunları tabir etti:

"Nitekim bu gümrüksüz alkol zımnında akıbet devirde baş döndürücü sayıda yurttaşımız yaşamını yitirdi. Bu derece mevhibe koyacaksanız henüz dobra arama etmeniz geçişsiz lakin arama edemiyorsunuz. Çünkü gümrüksüz baş döndürücü alımlı bir duruma geliyor mevhibe nedeniyle.

Bir de genel kendisine şurası bildirmek isterim, Türkiye şu vasıtalı mevhibe yükünü azaltacak. Çünkü vasıtalı vergi, yoksulların sırtında en müşterek tomar ağırlık oluşturur, gelirlerine nispetle baktığınızda.

Dolayısıyla vasıtalı vergileri azaltacak, buna cevap gelirden tahsil edilen vergileri artıracak, az kazananın az baş döndürücü kazanın da baş döndürücü mevhibe vereceği müşterek meslek reformuna çabucak ihtiyacımız mevcut lakin bu ülkeyi 18 senedir yönetenler müşterek nesne öğrenmişler, ağız ağıza vasıtalı vergilerle ülkeyi dalavere etmeye bitmeme ediyorlar."

Kovid-19 aşıları

Öztrak, dünyada acemi tip koronavirüs (Kovid-19) aşılamalarının aceleci halde başladığının hatırlatılması ve 3 milyon düze haricinde koronavirüs aşılarının Türkiye'ye ne devir geleceğinin bilinmediğinin belirtilerek "Aşılar nerede sorusuna Türkiye'de kesinlikle müşterek cevap bulunacak?" sorusunun yöneltilmesi üzerine, dünyada 50 ülkenin aşılamaya başladığını lakin Türkiye'de aşılamanın ne devir başlayacağıyla ait akilane aklık bilim alamadıklarını encam sürdü.

Öztrak, "Baştan bu yana söylüyoruz. Bu ilkah dair vatandaşın müreffeh strateji edebileceği ve içinin şen olabileceği müşterek takvimi gerçekli Bilim Kurulunun açıklaması lazım. Bakın nice dünya aşılamaya başladı.

Bu aşılamanın bizde gecikmesi veya ilkah dair şahısların torpido bot olduğuna değgin kimi kaygılarla bu işin götürülüyor olması ağır teessürat yaratacaktır. Ekonomik olarak, insanoğlu yaşamıyla ilgili, esenlikle ait teessürat yaratacaktır." niteleyerek konuştu.

Özellikle keyif personellerinin aşılanmasında geç kalmanın maliyetinin baş döndürücü şişman bulunduğunu dile getiren Öztrak, cemaziyelevvel gene müşterek keyif mensubunun yaşamını kaybettiğini söyledi.

"Demokrasiyi arkalamak düşüncesince her insanın baş döndürücü titiz olması lazım"

Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ndeki vakalarla ait CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ait sözlerinin hatırlatılması ve bununla ait değerlendirmelerinin sorulması üzerinde şunları kaydetti:

"Suçlama baş döndürücü ağırdır. Bu suçlamayla ait kendisine İstanbul İl Başkanımız mukteza yasalı yollara saat geçirmeden başvuracaktır lakin müşterek şeyi konuşmamda söyledim.

Demokrasiyi arkalamak düşüncesince her insanın baş döndürücü dikkatli, müdebbir olması lazım. Bu da o vaziyetlerden biridir. Yani yazık makamında oturanlar, 10 parmaklarında 10 karar, sağı solu suçlamaya başladıkları andan itibaren bu işlerin nereye gideceği anlaşılan değildir."

"Kimin kiminle görüştüğüne karışmayız"

Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile görüşmesine bağlı ise "Kimin kimle görüştüğüne karışmayız, bu mevzuyla ait kıymetlendirme yapmayız lakin bizim bildiğimiz müşterek nesne var, değme muhtelif istişarede müşterek faydalı vardır.

Umarız ve diliyoruz ki bu istişarelerde milletin derdi, sıkıntıları, fukaralık sınırının büküm el altındaki minimum ücret, kesat sınırının az buçuk üstündeki minimum ücret, çiftçinin, esnafın durumu, yoksulluk, işsizlik, sahn pahalılığı görüşülüyor olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve birtakımı HDP'li yöneticiler düşüncesince ağırlaştırılmış delik cezası maksut Kobani iddianamesinin ikrar edildiğinin hatırlatılması ve bununla ait değerlendirmelerinin sorulmasına cevap da Öztrak, "o yahut bu şahıs" demeden genel kendisine Türkiye'deki ahbaplık sisteminin niteliğine bağlı görüşlerini tabir eylemek istediğini söyledi.

Öztrak, "Bu sorun 5 sene evvela başladı ve 1-2 sayfalık müşterek İngilizce metnin çeviri edilememesi zımnında rafta tutuluyor. Devletin buyurmak ki bu metinleri çeviri edecek olanağı yok, bunlar hakeza 5-6 sene orada bekletiliyor.

Ne devir ki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi müşterek değişmeyen verdi, çabucak o karardan sonradan bu sorun raftan indiriliverdi. Bu hakkıyla Türkiye'deki ahbaplık sisteminin ortamında bulunmuş yer aldığı acıklı vaziyeti gösteriyor." niteleyerek konuştu.

Eski Trabzon milletvekili, Yeniden CHP Hareketini başlatan Haluk Pekşen'in Genel Başkan namzet talibi olacağını açıkladığının hatırlatılması üzerinde Öztrak, "Cumhuriyet Halk Partisinin değme müşterek ferdinin, değme müşterek üyesinin genel reis bey talibi olma hakkı vardır. Hayırlı olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

"Bu meseleyi uzatmanın mutfaktaki gereksiz tencereye faydası yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cuma sonrası CHP'li Fikri Sağlar ile ait sözlerinin anımsatılması üzerinde Öztrak, "Bugüne derece genel başkanımızın ve benim yaptığım açıklamaların hesabına yapacağımız arttırma müşterek izah yok. Yani bu meseleyi uzatmanın mutfaktaki gereksiz tencereye nazar boncuğu faydası yok." dedi.

Öztrak, Pınar Gültekin davasıyla ait akıbet gelişmelerin ne yer aldığı yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

"Bu mevzuda henüz evvela günden itibaren milletvekilimiz baş döndürücü belirgin müşterek davranış aldı. 'Eğer benim bu lafları dediğim kanıtlama edilirse Cumhuriyet Halk Partisinden de milletvekilliğinden de istifa ederim.' dedi ve süreçte bu lafları söylemediğine dair, bu lafları söyleyenlerle ait kendisine da davayı açtı. Tabii burada benim beklenmeyen ettiğim müşterek konu var.

Milletvekilimizle ait bu iddialar gündeme ulaştığında ortalığı yıkan taraftar medya, milletvekilimiz bu gönül rahatlığı davaları açtığında, bu suçlamaları reddettiğinde nerede? Hakikaten bu durum, Türkiye'de hassaten taraftar medyanın içerisine düşmüş yer aldığı gayrimeskûn baş döndürücü bariz seçik ortaya koyuyor.

Kendinize saygınız bulunmayan anladık lakin en azından okurlarınıza, dinleyicilerinize, seyredenlerinize saygınız olsun, onların akilane malumat almalarına olanak verin."

Muharrem İnce'nin parti ihdas çalışmalarında sona geldiği belirtilerek İnce'ye "kal çağrısı" olup olmayacağının sorulmuş yer aldığı Öztrak, "Muharrem İnce'nin parti kurması bizim gündemimizde yok." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ