USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

CHP-HDP ittifakı Akdeniz'de ayyuka çıktı! Mersin’de CHP ve İyi Parti tabanında kazan kaynıyor!

CHP - İYİ Parti arasındaki ittifakta HDP çatlağı! Mersin’de CHP ve İYİ Parti tabanında kazan kaynıyor! HDP’nin Büyükşehirde CHP’ye desteği karşılığında Akdeniz ilçesinin HDP’ye bırakıldığı iddialarına CHP ve İYİ Parti tabanından tepkiler dinmiyor

CHP-HDP ittifakı Akdeniz'de ayyuka çıktı! Mersin’de CHP ve İyi Parti tabanında kazan kaynıyor!
16-03-2019 10:47
Google News

ÖZEL HABER

Yurt genelinde gerçekleştirilecek 31 Mart Genel Yerel Seçimlerine sayılı günler kala, parti üst yönetimlerindeki karşı manevralar hız kazanırken parti tabanlarında da işler giderek kızışıyor.

Millet İttifakı” çatısı altında CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi arasındaki ortaklığın yanı sıra, birçok bölgede arka planda HDP ile de ittifak kurulduğu iddiaları ise dinmek bilmiyor. Terör örgütü PKK destekli olduğu belirtilen HDP’li adayların çeşitli bölgelerde CHP listelerinde yer aldığı da çeşitli mecralarda ve siyasetçiler arasında sürekli dile getiriliyor. Bu iddialara bir yenisi de Mersin’den eklendi.

MERSİN’DE HDP - CHP “ZIMNİ ANLAŞMA”SININ GEREĞİ...

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) batı bölgelerde pekçok yerde aday çıkarmayıp Cumhuriyet Halk Partisi’ni destekleme kararı almasının ardından, CHP ve HDP arasındaki "zımni anlaşma" gereği Mersin’in Akdeniz ilçesinin HDP’ye verilmesinin kararlaştırıldığı ortaya çıktı.

CHP'nin, Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde, tabanın hiçbir onayını almadan seçilme şansı yüksek adayları es geçerek, seçilme olasılığı en düşük adayı çıkarmasının ardından, HDP’nin adayını destekleme kararı aldığı iddia ediliyor. CHP’li adaya bazı Genel Merkez yetkililerinin “Çalışmaları yavaşlat” baskısında bulunduğu iddia ediliyor.

HDP’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi için CHP adayına destek vermesi karşılığında merkez ilçe Akdeniz’de HDP adayının CHP tarafından da desteklenmesi kararı alındığı kaydedildi.

TABANDAN TEPKİLER...

Aday profilleri ile ilgili olarak dikGAZETE.com’a değerlendirmede bulunan tabandaki bazı yerel siyasetçi ve vatandaşlar; 

"Mademki HDP, batıda aday çıkarmayıp CHP adaylarını destekleme kararı aldı, neden bu ilçede özellikle aday göstermiştir?” sorusunu gündeme getirirken tepkilerini ise şu şekilde aktardılar:

“HDP, Mersin Büyükşehir’de CHP adayını destekleme karşılığında, Akdeniz ilçesinin kendileri tarafından alınmasını kabul ettirmiştir. Bu da yetmezmiş gibi CHP tabanından yüzde 5’lik bir kayma yaptırılması gerektiği, aksi takdirde HDP’nin Akdeniz ilçesinde seçimi kazanmasının zor olduğu, bu konuda da halen bir uzlaşı sağlanmaya çalışıldığı görülmektedir."

Aktarılan bu görüşe katıldıklarını belirten CHP ve İYİ Parti tabanındaki seçmenler de HDP’li adayın, CHP desteği ile seçim kazandırılma taktiğine hayret ve kızgınlıkla yaklaşırken, “Ulusalcı-Kemalist” diye tabir edilen seçmenlerin de HDP’li adaya destek verilmek istenmesine karşı tepkilerini açıkça dile getirdiği bildiriliyor.

CHP’Lİ SEÇMENİN DESTEĞİ OLMADAN HDP’Lİ ADAYIN KAZANAMAYACAĞI ORTAYA ÇIKINCA CHP ADAYINA BASKI!..

Ortada dönen çeşitli taktik ve örtülü anlaşmalara ve hesaplara rağmen Akdeniz ilçesinde CHP tabanından HDP’ye şu ana kadar herhangi bir kayma olmadığı, CHP Akdeniz adayı Sabit Yelkovan’ın yaptığı sıkı seçim çalışmaları sonucunda HDP’nin seçimi alamayacağı görülünce, CHP adayının "seçim çalışmalarını durdurması ve ortalıkta fazla gezmemesi" yönünde baskılara maruz kaldığı ifade ediliyor.

AKDENİZ İLÇESİNİ HDP ALAMAZSA MERSİN’DE DE CHP İHTİMALİ ZOR!..

CHP tabanından, HDP’li adaya yönelik beklenen kaymanın olmadığı ortaya çıkınca, HDP’nin de sadece kendi seçmeni ile seçimi alamayacağının görülmesi üzerine Mersin Büyükşehir’de CHP’nin beklediği HDP oylarının askıya alınacağı gündeme gelmiş, bunun üzerine CHP’nin Büyükşehir adayının yakın çevresi başta olmak üzere bazı partililerin, Akdeniz adayı Sabit Yelkovan’a çalışmalarını yavaşlatması yönünde çeşitli baskılarda bulunduğu dile getirilmişti.

CHP ADAYI ÇEKİLECEĞİNİ AÇIKLAYINCA...

CHP yönetiminin, “HDP'li aday karşısında düşük profilli aday” öngörüsüyle Mersin Büyükşehir’de verilecek HDP desteğine karşı, Akdeniz ilçesinde HDP’li adayın kazandırılması taktiği ile aday gösterdiği Sabit Yelkovan ise seçimi kazanmaması yönündeki çeşitli baskılar devam ettiği takdirde mevcut şartlarda adaylıktan çekileceğini dile getirdi.

Mersin Akdeniz İlçesi CHP adayı Sabit Yelkovan’ın adaylıktan çekileceğini beyan etmesinin ardından, CHP Genel merkezindeki bazı yetkililerin, Akdeniz adayının adaylıktan çekilmesinin CHP tabanında infial yaratacağını, bu çekilmenin HDP lehine olacağının alenen ortaya çıkmasının tüm Türkiye’de CHP yönetimine karşı tepkilerle karşılanacağını öngördükleri ve bu işin sessizce halledilmesi yönünde uyarılarda bulunduğu da gelen bilgiler arasında.

Bu arada, Mersin’deki İYİ Parti tabanının da mevcut durumdan rahatsızlık duyduğu, bu şekilde devam edildiği takdirde, CHP ile olan ittifakın böylesi şartlarda devam etmesinin mümkün olmayacağı da ayrıca dile getiriliyor.

CHP ADAYININ GENEL MERKEZ BASKISINA MARUZ KALDIĞI AÇIKÇA ORTAYA ÇIKARSA!.. 

Mersin ve Akdeniz İlçesinde bulunan vatansever CHP’li vatandaşların, HDP’li adayın karşısındaki, CHP adayı Sabit Yelkovan’ın çalışmalarını seçime sayılı günler kala daha yakından takip edecekleri, herhangi bir şekilde CHP adayının maruz kaldığı baskı sonucu çalışmalarını yavaşlatması veya durdurması halinde, konuyu tüm Türkiye’nin gündemine taşıyıp, CHP yönetiminin Akdeniz ilçesini HDP’ye nasıl peşkeş çekmeye çalıştığını duyuracakları da verilen bilgiler arasında.

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ