USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

"CHP demokrasinin kargasıdır"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti’ye kapatma davası açıldığında CHP neredeydi. Tam siper AK Parti kapatılsın da benim önüm açılsın diye bekliyordu" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, "Dün gece demokrasi tarihi

10-03-2015 15:23
Google News
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti’ye kapatma davası açıldığında CHP neredeydi. Tam siper AK Parti kapatılsın da benim önüm açılsın diye bekliyordu" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, "Dün gece demokrasi tarihimiz açısından tarihi bir girişim diyeceğimiz adım, dün gece AK Parti Grup Başkanvekilleri 228 milletvekillimizle birlikte parti kapatılmasını imkansızlaştıracak bir kanun teklifini meclisimize sunduk. Bu tarihi bir girişim, çünkü parti kapatılması demokrasiler için kara lekeydi. Türk demokrasisi birçok partinin kapatılmasına şahit oldu. Toplum kesimlerinin sesini kısmak anlamına geliyordu şimdi biz parti kapatılmasını ebediyen tarihe gömecek olan bir girişimi başlatıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’ye karşı bir parti kapatma davası açılacağını ve AK Parti’nin bunu destekleyeceğini açıkladı. Tam bir vehim siyasetidir. O vehimlerle uğraşırken biz vizyonla uğraşıyoruz. İşte, hodri meydan. Eğer, gerçekten parti kapatılmasına karşıysalar işte gün bugündür, demokrasi günü bugündür. 2010 anayasa reformunu AK Parti adına Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlattığımızda CHP o özgürlükçü anayasa reformuna karşı çıkmıştı. Meydan meydan dolaşıp ’hayır’ deme konusunda milleti sandığa davet etmişti. Parti kapatılmasını imkansızlaştıracak bir anayasa değişikliğine de mecliste 3 parti karşı çıkmışlardı. O zaman AK Parti grubu olarak parti kapatılmasını imkansızlaştıracak şekilde, eğer böyle bir teklif olursa Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının teklifinin öncelikle TBMM’ye gelmesi, Meclis’te grubu bulunan partilerin katılımıyla çoğunlukla geçmesi teklifinde bulunmuştuk. Bu, fiilen parti kapatılmasını imkansızlaştırıyordu. CHP de MHP ve o zaman BDP de buna karşı çıkmıştı. Bu teklif maalesef referanduma sunulacak, anayasa paketi içinde yer almayacak. Neden karşı çıkacak CHP biliyor musunuz? Mağduriyet edebiyatı yapan CHP aslında bütün parti kapatma girişimlerinin arkasındaki bir partidir. Demokrat Parti’yi sadece askeri darbeciler kapatmadı, o darbeye sessiz kalan CHP de Demokrat Parti’nin kapatılmasına ve Genel Başkanı merhum Başbakanımız Adnan Menderes’in idam edilmesinin önünü açacak o kara bölüme imza atmıştır. Ey Kılıçdaroğlu, CHP’nin parti kapatma tarihi var" ifadelerini kullandı.

"CHP, DEMOKRASİNİN KARGASIDIR"

"28 Şubat’ta iktidar partisi kapatılırken CHP neredeydi" diye soran Davutoğlu, "Brifinglerdeydi. Darbecilerin verdiği brifinglerdeydiler. AK Parti’ye kapatma davası açıldığında CHP neredeydi. Tam siper AK Parti kapatılsın da benim önüm açılsın diye bekliyordu. CHP, parti kapatılmasının yasaklanması konusunda hiçbir zaman samimi olmadı. Bugün de samimi değil. Kılıçdaroğlu’nun bütün meselesi, seçim yaklaşırken acaba bir mağduriyet edebiyatı yaparak halkın dikkatini çekebilir miyim’ kaygısı içinde. 23. dönemde demokrasiye sahip çıkmamışsınız, 24. dönem de size bir şans veriyoruz. Eğer gerçekten parti kapatılmasını ebediyen tarihe gömmek istiyorsanız işte hodri meydan, işte TBMM. Kılıçdaroğlu’nun zihniyetini gösteren ifadeler, ’demokrasi medya özgürlüğü entelektüellerin ilgi alanında vatandaşların ilgisini çekmiyor’. Ey Kılıçdaroğlu, demokrasi senin ağzına yakışmıyor ki vatandaşın dikkatini çeksin. İddia ediyorum. Allah aşkına kargaya bülbül sesi yakışır mı? CHP, demokrasinin kargasıdır. Demokrasi türküleri söyleyen bülbül sesleri de bu AK Parti grubundan çıkar. Senin ağzına demokrasi yakışmaz, medya özgürlüğü hiç yakışmaz. daha 10 gün önce CHP Genel Sekreteri, ’biz iktidara geldiğimizde gazetelere el koyacağız’ dedi. Biz, iktidarımız döneminde şimdi de demokrasiye katkıda bulunma imkanı varsa AK Parti demokrasinin önünde demokrasinin bekçisi olur. Bir gece demokrasi Fırat operasyonu ile herkesi sınava sokuyoruz gelin. Buyurun sınav burada, gelin" şeklinde konuştu. Davutoğlu, "Bizim parti kapatma davasında bizim var olan anayasa çerçevesinde korkumuz yok, korkun yok da günlerdir neden ağlıyorsun? Kılıçdaroğlu böyle der de Demirtaş durur mu. Biri Arap biri Türk Baası. AK Parti’yi demokrasiyle tehdit ediyoruz diye ey Demirtaş iki kelime varsa birbirine yakışmayan o da demokrasi ve tehdittir. Sizin de tehdit diliyle Diyarbakır sokaklarında 6-7 ekim olaylarında olduğu gibi demokrasiye darbe vurma peşindesiniz. İşte bir karga daha. sizin dışınızda düşünenlere hiçbir fırsat vermediniz. Sizin gibi düşünmeyen gençleri apartman katlarından attınız. Demokrasinin geleceğinin garantörü de sadece AK Parti’dir. Herkes demokrasi sınavında ne not alacağını milletle görecek" dedi. 10 Mart’ın iki açıdan önemli olduğunu belirten Davutoğlu, "10 Mart’ta iki acı demokrasi hatırası. 10 Mart 1972’dedeniz gezmiş ve arkadaşlarının idam cezası onandı. Necmettin Erbakan’ı bir yıl hapse mahkum etti. Biz, bu topraklarda bir daha genç fidanların bu toprağa düşmemesi için muhabbet fikrini, karşılıklı demokrasi fikrinin dünyaya ve ülkemize egemen kılacağız. inşallah Türkiye demokrasisi bu tür şeylerle anılmayacak" dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ