USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Boston Üniversitesi Hukuk Profesörü Akram, UAD kararına uymayan İsrail'i eleştirdi

Boston Üniversitesi Hukuk Profesörü Akram, "Eldeki tüm kanıtlar, İsrail'in UAD’nin kararlarına uymadığını, Gazze'de ölen ve yaralanan Filistinli sivillerin sayısının arttığını gösteriyor." ifadesini kullandı.

Boston Üniversitesi Hukuk Profesörü Akram, UAD kararına uymayan İsrail'i eleştirdi
13-03-2024 11:32
Google News
Ankara

Boston Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Uygulamalı Uluslararası İnsan Hakları Programı Direktörü Prof. Dr. Susan Akram, "İsrail, insani yardımların Gazze'ye girişini kasıtlı olarak engelleyerek giderek çaresizleşen ve açlık çeken bir nüfusu gıda, su, yakıt, ilaç, barınak ve diğer hayati ihtiyaçlardan mahrum bırakıyor." dedi.​​​​​​​

Uluslararası Adalet Divanı İsrail'in Gazze'de soykırımı önlemek için tüm tedbirleri almasına hükmettiCumhurbaşkanı Erdoğan: UAD'nin ihtiyati tedbir kararını değerli buluyor, memnuniyetle karşılıyorumİsrail soykırım davasında yalnız kaldıGüney Afrika: UAD'nin kararı uluslararası hukuk açısından bir zaferTürkiye, UAD'nin İsrail'in Filistin halkına saldırılarına ilişkin açıkladığı tedbir kararının uygulanmasını bekliyorİsrail aleyhine açılan “soykırım” davasında alınan ihtiyati tedbir kararlarının nasıl bir etkisi olacak?Soykırım davasında İsrail'le ilgili karar dünya basınında geniş yankı bulduBelçika, UAD'de İsrail aleyhindeki soykırım davasına müdahil olacağını duyurdu

AA muhabirinin sorularına yazılı yanıt veren Akram, İsrail'in, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) ihtiyati tedbir kararlarına uyduğunu savunduğu raporu 26 Şubat'ta teslim ettiğini ancak BM mahkemesini bu konuda ikna etmesinin düşük bir ihtimal olduğunu belirtti.

İsrail'in ihtiyati tedbir kararının ardından Filistinlilere yönelik şiddeti artırdığını vurgulayan Akram, "Eldeki tüm kanıtlar, İsrail'in UAD’nin kararlarına uymadığını, Gazze'de ölen ve yaralanan Filistinli sivillerin sayısının arttığını gösteriyor. İsrail, Gazze'de mahsur kalan nüfusun kasıtlı olarak acı çekmesine neden oluyor." ifadesini kullandı.