USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

BM: İsrail'in Gazze'de süren saldırıları nedeniyle durum gittikçe kötüleşiyor

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze'de süren saldırıları nedeniyle durumun gittikçe kötüleştiğini, ölümlerle birlikte sivil konut bölgelerinde büyük yıkımlara da sebep olmaya devam ettiğini belirtti.

BM: İsrail'in Gazze'de süren saldırıları nedeniyle durum gittikçe kötüleşiyor
03-10-2025 21:17
Google News
New York

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında konuştu.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 63 artarak 66 bin 288'e çıktıİsrail'in ablukası nedeniyle kıtlık yaşanan Gazze’de açlıktan ölenlerin sayısı 457’ye yükseldi

Dujarric, sahada bulunan BM insani yardım görevlilerinin, Gazze’nin kuzeyinde durumun gittikçe kötüleştiğini aktardığını belirterek, İsrail’in devam eden ağır bombardımanlarının sivil kayıplarla birlikte konut bölgelerinde büyük yıkımlara neden olduğunu söyledi.

????

Gazze’de İsrail’in saldırıları sonucu birçok sivilin yanı sıra dün hastaneye gitmek için otobüs beklerken 1 yardım çalışanının öldüğünü, 4 yardım çalışanının da ciddi şekilde yaralandığını bildiren Dujarric, 8 Ekim’den bu yana Gazze'de 376’sı BM görevlisi olmak üzere en az 562 yardım çalışanının hayatını kaybettiğini belirtti.

“Yüzbinlerce insan sürekli yerinden edilme nedeniyle bitkin düştü”

Dujarric, İsrail’in Gazze kentine yönelik saldırılarına devam ettiğine işaret ederek, "Ortaklarımız, yüzbinlerce insanın hala kuzeyde mahsur kaldığını, çoğunun yer değiştirmeye imkanı olmadığını veya sürekli yerinden edilme nedeniyle bitkin düştüğünü bildiriyor.” dedi.

Yerinden edilen birçok ailenin de şu anda Şifa Hastanesi otoparkında yaşadığını aktaran Dujarric, aralarında hamile kadınların da bulunduğu çoğu çocuk bu insanların iki haftadan uzun bir süredir hiçbir destek almadan yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti.

Dujarric, "Sağlık görevlileri, personelin çoğunun ya güneye kaçtığını ya da devam eden saldırılar nedeniyle işe gelmekten çok korktuklarını belirtiyor. BM olarak yardım ve acil müdahale ekipleri de dahil olmak üzere sivillerin her zaman korunması ve işgalci güç olan İsrail'in sivillerin ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlama yükümlülüğü olduğunu hatırlatıyoruz." diye konuştu.


Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ