USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Batı Afrika'nın krizlere müdahale ordusu: ECOWAS İhtiyat Kuvvetleri

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), krizlere müdahale için kurduğu İhtiyat Kuvvetlerini, bu kez Nijer krizini çözmek için konuşlandıracak.

Batı Afrika'nın krizlere müdahale ordusu: ECOWAS İhtiyat Kuvvetleri
11-08-2023 11:37
Google News
Dakar

Afrika'nın batısındaki krizlere müdahale için kurulan ve merkezi Nijerya'nın başkenti Abuja'da bulunan ECOWAS İhtiyat Kuvvetleri (ESF), 26 Temmuz'da askerin yönetime en koyduğu Nijer'de anayasal düzenin yeniden tesisi için sahaya inmeye hazırlanıyor.

Nijer'de neler oluyor?Nijer'de bağımsızlıktan bu yana 5 kez askeri darbe yapıldıECOWAS, Nijer'deki darbenin seyrini değiştirmek için asker konuşlandıracak

Nijerya'da düzenlenen ECOWAS Zirvesi'nde, üye ülkelere ihtiyat kuvvetlerini hazırlama ve konuşlandırma talimatı verilmesi, ESF'nin kuruluşu ve bugüne kadarki görevlendirmelerini yeniden gündeme getirdi.

2003'te Fildişi Sahili ve Liberya, 2012'de Gine Bissau ve 2013'te Mali'ye barış gücü olarak giren ve istikrarı sağlamaya çalışan ECOWAS'ın ihtiyat kuvvetleri, kriz zamanlarında üye ülkelerin gönderdiği askerlerden oluşuyor.

ESF, Liberya'da iç savaş sonrası barışı korumak üzere oluşturulan ECOWAS Ateşkes İzleme Grubu'nun (ECOMOG) halefi olarak biliniyor.