USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Yılmaz: Birçok terör örgütünün eş zamanlı saldırısıyla karşı karşıyayız!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin birçok terör örgütünün eş zamanlı saldırısıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Bunlar Türkiye’nin istikrarını bozmaya çalışıyorlar. Ülkemizin ve bölgemizin kalkınmasına darbe...

Bakan Yılmaz: Birçok terör örgütünün eş zamanlı saldırısıyla karşı karşıyayız!
24-01-2016 00:45
Google News

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin birçok terör örgütünün eş zamanlı saldırısıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Bunlar Türkiye’nin istikrarını bozmaya çalışıyorlar. Ülkemizin ve bölgemizin kalkınmasına darbe vuruyorlar. Reformlarımızı, gelişmemizi engellemeye çalışıyorlar ama biz bunlara prim vermeyeceğiz” dedi.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, terörden doğan sıkıntıların telafi edileceğini de kaydetti:

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl’e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, partisinin il başkanlığınca düzenlenen yemek programına katıldı. Bir restoranda düzenlenen programa, Kalkınma Bakanı Yardımcısı Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti Bingöl il Başkanı Yılmaz Seven ve parti teşkilatları katıldı.

Programda konuşan Bakan Yılmaz, Türkiye’nin, bölgenin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:
“Bir taraftan zaman dünyada küresel kriz, diğer tarafta bölgemizde Suriye, Irak başta olmak üzere çok ciddi çalkantılar yaşanıyor, çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Diğer tarafta birçok terör örgütünün eş zamanlı saldırısıyla karşı karşıyayız. Birisi dini ve dini kavramları kullanıyor ama dinle alakası yok. Bir başkası bakıyorsunuz mezhep kavramlarını kullanıyor mezheple alakası yok, bir başkası etnik yapıyı kavram olarak kullanıyor ama onunda o yapıyla da bir alakası yok.

Üç değişik türde terör aynı hedefe hizmet ediyorlar ve arkalarında benzer bir akıl var. Bunlar Türkiye’nin istikrarını bozmaya çalışıyorlar. Ülkemizin ve bölgemizin kalkınmasına darbe vuruyorlar. Türkiye’nin Ortadoğu’da olan bitenlerle çok fazla ilgilenmemesi için kendi içine kapanması için uğraşıyorlar. Reformlarımızı, gelişmemizi engellemeye çalışıyorlar ama biz bunlara prim vermeyeceğiz.”

“SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ”

Bölgedeki gelişmeleri değerlendiren Bakan Yılmaz, “Öğrencilerin bulunduğu ortamlara bombalar atılıyor. Sözün bittiği yer denir ya, bu yapılan sözün bir anlamının kalmadığı olaydır. Maalesef bu hadiseleri yaşıyoruz, halkımız onları görüyor ve tepki gösteriyor. Bütün bu çabalara rağmen Doğu’da Güneydoğu’daki halkı ben tebrik ediyorum, bu tuzağa düşmedi halkımız” dedi.

Terör örgütü amacının halkı sokağa dökmek olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, şunları söyledi:
“Kendilerince bir kargaşa çıkarmak, Türkiye’yi bir takım ülkelere benzemektir amaçları. Bu kargaşa ortamında ülkeyi kaosa sürüklemektir. Ama vatandaşlarımız bunlara prim vermedi.”

TERÖRDEN DOĞAN SIKINTILAR TELAFİ EDİLECEK...

Terörden dolayı doğan sıkıntılara dönük çalışmaların yapılacağını ifade eden Bakan Yılmaz, “Terörle mücadele ederken, ister istemez vatandaşlarımız ticari olarak etkileniyor, çevresi etkileniyor, yaşadığı alan etkileniyor. Bütün bu olanlara karşı ilgili bakanlıklarımız çalışıyor genel bir planlama yalıyor.

İnşallah terörle mücadele sonrası sıkıntı doğan yerleri telafi edeceğiz, restore edeceğiz ve vadede nitelikli bir kentsel dönüşümle, ekonomik politikalarla, sosyal politikalarla halkımızın rahat bir ortamda yaşamını devam ettirmesi için her türlü tedbiri alacağız. Çok şükür Türkiye Cumhuriyeti’nin buna gücü yetecek konumda, imkanlarımız var” dedi.

“EKONOMİ YÜZDE 4 BÜYÜDÜ”

Tüm gelişmelere rağmen Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 4 büyüme gösterdiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

“Bu kadar hadiselere rağmen ekonomimiz geçen sene yüzde 4 büyüdü bu sene de inşallah yüzde 4,5 büyüyecek. Ondan sonraki yıllar yüzde 5 bekliyoruz. Biz yolumuza devam edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar burada muhatap halkımızdır. Hiç kimse bu halkın temsilciliğini tek başına ben taşıyorum havasına girmesin. Hiç kimse bütün halk adına konuşmasın, herkes kendi adına konuşsun.

Halkımız içerisinde farklı görüşler olabilir, farklı siyasi eğilimler olabilir, farklı inançlar olabilir biz hepsine saygı duyuyoruz. Hukuka uyduğu sürece, demokratik bir ortam içerisinde hayatını devam ettirdiği sürece bütün hepsine de saygı duyacağız. Bundan sonraki süreçte de bütün halkımızı muhatap alarak, demokratikleşmemize, sorunlarımızın çözümüne devam edeceğiz.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ