USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bahçeli’den Cumhurbaşkanının teklifine ’evet’

Teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarının derhal kaldırılması gerektiğini ifade eden MHP lideri Bahçeli, bu kişilerin vatandaşlıktan çıkarılması teklifine de destek verdi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki...

Bahçeli’den Cumhurbaşkanının teklifine ’evet’
19-04-2016 14:58
Google News
Teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarının derhal kaldırılması gerektiğini ifade eden MHP lideri Bahçeli, bu kişilerin vatandaşlıktan çıkarılması teklifine de destek verdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Terör evlatlarımıza devamlı kast etmektedir. Türk milletinin kanı hiç durmadan akmaktadır. Saldırıların biri biterken diğeri başlamaktadır. Bir şehadet haberini bir başkası takip etmektedir. Acının uğultusu, terörizmin uğursuzluğu aziz vatanımıza çökmüştür. Sararan yüzler, yaprak gibi titreyen vücutlar, feryattan kilitlenen çeneler, donuklaşan gözler yaşanan dramların adeta özeti olmuştur. Türkiye’miz frensiz şekilde yokuş aşağı gitmektedir. Bölücü terör her değerimizi, her mirasımızı hedef almaktadır. Çile büsbütün artmakta, terör bütünüyle şiddetlenmektedir. Türk milleti iki ateş arasındadır, bir yanda yoksulluk, yolsuzluk ve yozlaşma dalgası sürekli kabarırken, diğer yanda cinayet şebekelerinin yoğun saldırı ve kumpası an be an fazlalaşmaktadır. Sınırlarımızın Suriye yakasından fırlatılan füzeler Kilis ve çevresini kana bulamaktadır. Bu ülkenin IŞİD denetimindeki Bap bölgesinden ateşlenen roketatar mermileri dün 3’ü çocuk 4 Suriye vatandaşının ölümüne, 6 kişinin de yaralanmasına yol açmıştır. Daha önce de Suriye tarafından vatan topraklarına düşen füzelerden dolayı 6 kişi hayatım kaybetmiş, 26 kişi de yaralanmıştır. Bunlar ne ilk ne de son olacaktır. Sınır il ve ilçelerimiz diken üstündedir. AKP’nin dış politikası, terör örgütleriyle gayrimeşru irtibatı füzeye bürünmüş, ölüm olarak dönmüştür" ifadelerini kullandı.

"DURUM KORKUNÇTUR"
"Durum korkunçtur, artık sabır taşımız çatlamıştır" diyen Bahçeli, "Artık dayanacak, katlanacak, sineye çekecek mecalimiz kalmamıştır. Terör bununla da kalmamaktadır. 15 Nisan günü Mardin’in Savur ilçesinde bir zırhlı aracın geçişi esnasında teröristlerin önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneğini patlamaları sonucunda dört kahramanımızı şehit verdik. Bu hain saldırıda biri ağır olmak üzere iki kahramanımız da yaralandı. Yine 15 Nisan günü Şırnak il merkezinde teröristlerin el yapımı bomba ve silahlı saldırısı sonucunda bir kahraman polisimiz şehit, altı kahraman Mehmedimızle birlikte biri ağır üç kahraman polisimiz yaralandı. 16 Nisan günü GATA’da tedavisi süren bir polisimizin yanı sıra, Şırnak’ta zırhlı araca düzenlenen roketatarlı saldırıda bir kahraman polisimiz şehit, ikisi de yaralandı. 17 Nisan günü birisi Mardin Nusaybin, diğeri de Hakkari Yüksekova’da olmak üzere iki kahraman polisimiz şehit oldu. Yine Nusaybin’de bir kahraman Mehmetçiğimiz, Van’da da bir kahraman polisimiz şehit düşmüştür" şeklinde konuştu.

"BİR AVUÇ EŞKIYANIN KOMPLOSU DEYİP GEÇELİM Mİ?”
"Lütfen itiraf ediniz, Türkiye bir felaket kuşağında, bir kan çukurunda, bir ölüm tünelinde değil midir?" diyen Bahçeli, "Bildiğimiz kadarıyla Türkiye herhangi bir savaşa girmemiştir. Türk milleti egemen ve muhasım devletlerle silahlı çatışma halinde de değildir. Ya bu yaşananlar nedir peki? Nasıl yorumlanmalıdır? Bir avuç eşkıyanın komplosu deyip geçelim mi? Üç beş kuduzun, beş on kopuğun hıyanetidir, yakında sular durulur avuntusuyla ibretlik gelişmeleri görmeyelim, duymayalım, konuşmayalım mı? Caniler, sokaklarımıza barikat dikerken hükümet uyumuştur" ifadelerini kullandı.
Bahçeli, konuşmasında şunları kaydetti:
"HDP’li belediyeler teröristlerin at oynatacağı hayalet mahalleler kurarken hükümet uyuşmuştur. Köstebek yuvası gibi il ve ilçelerin altı kazılıp tüneller açılırken Başbakan ve hükümet gaflet ve atalet çarkına yakalarını kaptırmışlardır. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in içine, evlerin duvarlarına, adım başı mesafelere el yapımı bombalar yerleştirilirken hükümet kayıplara karışmıştır."
Küresel güçlerin Türkiye’nin bölünmesi, etnik liflerine ayrılması, insan ve toprak temelli parçalanması amacıyla devrede olduğunu kaydeden Bahçeli, "PKK, sırtını dayadığı efendilerinden aldığı öldürme ve fitne yayma talimatını birer birer uygulamaktadır. Vatanımızda gözü olan alçaklar kuyruktadır. Türklüğü sindirmek, tarihten silmek isteyen mihraklar sıraya girmişlerdir. Hepsinin gayesi birdir. Hepsinin varmak istediği nokta aynıdır. Türksüz millet, bağımlı ve tutsak devlet özlemi çekenler kıpır kıpırdır. Ancak Türk milleti bu kirli oyunu yutmaz, bu zalim ve kokmuş batıl aşı aziz Türk vatanında asla tutmaz. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hafta sonu İstanbul’da düzenlediği programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı konuşma elbette bu çerçevede değerlendirmeye muhtaçtır. Erdoğan, merhum babasına, ’Biz Laz mıyız, Türk müyüz’ diye sorar. Bunun üzerine merhum babasının da dedesine aynı soruyu yönelttiğini öğrenir. Erdoğan’ın büyük dedesi babasının bu sorusuna karşılık şöyle cevap verir; ’Torunum yarın öleceğiz, sana sordukları zaman Elhamdülillah Müslümanım de geç.’ Hamdolsun hepimiz Müslümanız. Bu tartışıma götürmez bir hakikattir. Dünyanın gelip geçiciliğini biliyoruz. Yarın Allah’ın huzurunda hesap vereceğimize de iman ediyoruz" şeklinde konuştu.

DOKUNULMAZLIKLAR
Teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarının derhal kaldırılması gerektiğini kaydeden Bahçeli, "MHP’nin durumu berraktır. Anamuhalefet lideri de AKP’nin teklifine destek vereceklerini açıklamıştır. O zaman hiçbir mazerete sığınmadan dokunulmazlıkları tek kalemde kaldıralım. Ucuz pazarlıklara kapılarak bu fırsatı kaçırmayalım. İşbirlikçileri doğruca adaletin önüne çıkaralım. Suçluların yakasına yapışalım. Hatta bunları vatandaşlıktan çıkaralım" dedi.

Avrupa Birliği ilerleme raporuna sert tepki gösteren Devlet Bahçeli, Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanına hakaret eden Alman komedyene de çıkışarak, "Bir Alman komedyenin aşağılık şekilde saldırması dünün ihmal ve düşüncesizliklerin neticesidir. Özgürlük her kilidi açacaktır. İhanetin özgürlüğü, düşmanlığın özgürlüğü olamaz. Gülmek için hiçbir insan aşağılanamaz, hiçbir millet küçümsenenemez. Hiçbir rakibimizin yabancılar tarafından küçük düşürülmesinin yanında olamayız" diye konuştu.

MUHALİFLERE SERT TEPKİ
MHP lideri, muhaliflerine ve paralel yapıya mesaj göndermeyi de ihmal etmedi. Bahçeli, "Saklayacak bir ilişkimiz yoktur. MHP onun bunun oyuncağı olmayacak, iflasını kimse göremeyecektir. Köşelerini paralel kurşunu gibi kullananlar kullansın biz bildiğimizi okuyacağız. Ne okyanus ötesi elemanları, ne siyasi senaristler şehit yadigarı bu kutlu çatıyı uçuramayacaklardır. Allah’ın izniyle alayına yeteriz, biz başarmaya karar verdik, biz iktidara gelmeye söz verdik. Yolumuza kim çıkarsa ezip geçeriz" ifadelerini kullandı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ