USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avrupa ülkelerinden, UAD'nin aldığı ihtiyati tedbir kararına farklı tepkiler geldi

UAD'ın İsrail aleyhine açtığı "soykırım" davasındaki ihtiyati tedbir kararına AB ülkelerinden farklı tepkiler gelirken, bazı ülkelerin kararı desteklediği, İngiltere ve Almanya gibi ülkelerin ise karar sebebiyle UAD'yi eleştirdiği görülüyor.

Avrupa ülkelerinden, UAD'nin aldığı ihtiyati tedbir kararına farklı tepkiler geldi
31-01-2024 11:23
Google News
Lahey

Uluslararası Adalet Divanı (UAD) Güney Afrika Cumhuriyeti'nin 1948 tarihli Birleşmiş Milletler (BM) Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi çerçevesinde İsrail'e açtığı davada aldığı ihtiyati tedbir kararlarını 26 Ocak'ta açıkladı.

Uluslararası Adalet Divanı İsrail'in Gazze'de soykırımı önlemek için tüm tedbirleri almasına hükmettiİsrail soykırım davasında yalnız kaldıGüney Afrika: UAD'nin kararı uluslararası hukuk açısından bir zaferİsrail aleyhine açılan “soykırım” davasında alınan ihtiyati tedbir kararlarının nasıl bir etkisi olacak?Uluslararası toplumdan UAD'nin İsrail aleyhindeki kararlarına destek

İsrail'in Gazze'deki uluslararası hukuk ihlalleri sürerken AB ülkelerinden, UAD'nin tedbir kararlarına, farklı yönde açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Başta İspanya ve Belçika olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri, Divan'ın tedbir kararını memnuniyetle karşılarken İngiltere ve Almanya'nın tersi bir tutum aldığı görülüyor.

Öte yandan, Ukrayna'nın Rusya aleyhine UAD'de açtığı soykırım davasına 25 Avrupa ülkesi müdahil olurken, İsrail'in soykırımla suçlandığı davaya henüz müdahillik talebini açıklayan bir ülke olmaması dikkati çekiyor.