USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Avcı’dan toplu iğneli balon deneyi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 4. yılını tamamlayan "Okul Sütü Programı"na yönelik Çankaya İlkokulu’nda "Sağlık için süt için" sloganıyla düzenlenen okul sütü dağıtım törenine katıldı. Bakan Avcı, burada minik öğrencilere uygulamalı olarak "balona toplu i

Avcı’dan toplu iğneli balon deneyi
09-02-2015 14:43
Google News

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 4. yılını tamamlayan "Okul Sütü Programı"na yönelik Çankaya İlkokulu’nda "Sağlık için süt için" sloganıyla düzenlenen okul sütü dağıtım törenine katıldı. Bakan Avcı, burada minik öğrencilere uygulamalı olarak "balona toplu iğne batırıp patlatmama tekniğini" öğretti.
4. yılını tamamlayan "Okul Sütü Programı"na yönelik Çankaya İlkokulu’nda "Sağlık için süt için" sloganıyla düzenlenen okul sütü dağıtım törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Yusuf Tekin, Sağlık Bakanı Yardımcısı Erkan Kandemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törenin açılışında sahneye çıkan "Kuzeyin Uşakları Halkoyunları Grubu"ndan Mesut Özgan ve Batuhan Altındal’ın yetiştirdiği Saray İlkokulu Halk Oyunları Ekibi izleyenleri büyüledi. Karadeniz Bölgesi’ne özgü yöresel kıyafetleriyle kemençe eşliğinde horon tepen miniklerin gösterisine Bakan Avcı, alkışlayarak tempo tuttu.
Programın açılış konuşmasını yapan Bakan Avcı, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısının hayırlı, uğurlu olmasını, bugün göreve başlayan 15 bin yeni öğretmene de başarı diledi. Okul Sütü Programı’nın 4 yıldır uygulandığını hatırlatan Avcı, "Bu programa ilişkin ayrıntılı bilgiler var ama bu bilgileri çok da dinlemek istediğinizi zannetmiyorum. Dolayısıyla aslında sizin ilginizi çekecek mesela bu balonları patlatmadan nasıl iğne batırabiliriz bunu biliyorum. Onu burada anlatmam. Bazı öğretmenlerimize söyleyeceğim, onlar size anlatacaklar ’bir balonu patlatmadan nasıl iğne batırabiliriz’ diye" ifadelerini kullandı.

BAKAN AVCI’DAN SERVİS GÖREVLİLERİNE UYARI
"2015 yılında 6 milyon öğrenci bu programdan yararlanacak" diyen Avcı, şunları kaydetti:
"Birçoğunuz ’peki Başbakan açıkladı, kuru üzümler nerede’ diye merak ediyorsunuzdur. Onunla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. İnşallah Mart ayı sonu gibi o programı da yürürlüğe koyabileceğimizi ümit ediyorum. İkinci yarıyılda bütün öğretmen ve öğrencilerimize sağlık, başarı diliyorum. Velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Servis görevlilerimize bu yarıyılda da daha dikkatli olmalarını, öğrencilerimizi kural dışı indirip bindirmemelerini, indirdikleri öğrencilerimizin annelerine, babalarına, yakınlarına sağlık içinde ulaşabileceklerine dikkat etmelerini özellikle rica ediyorum. Biz bu yarıyıl tatilinde eğitime aldık ve bunları kendilerine tekrar hatırlattık, bir kez daha hatırlatıyorum. Öğretmenlerimizden de rica ediyorum, öğrencileri servislerine bindirirken servis görevlisi arkadaşlarımızı bu konuda onlar da tekrar tekrar uyarsınlar."

BAKAN AVCI’DAN ÖĞRENCİLERE UYGULAMALI BALON DENEYİ
Programın ardından Çankaya İlkokulu 2-B sınıfına giren Bakan Avcı, minik öğrencilere uygulamalı olarak "balona toplu iğne batırıp patlatmama tekniğini" öğretti. Öğrencilere bu deneyi uygularken uyarılarda da bulunan Avcı, "Balon deneyini olur olmaz yapmayın, bazen küçük çocukların yanında yaparsınız, patlayıverir, korkarlar. İğneyi de sıkı tutun, patlarsa iğneyi atmayın" dedi.
İkinci yarıyılın başlaması münasebetiyle bazı yayın organlarında, televizyonlarda "yarıyıl tatili bitti, sınav maratonu başladı" şeklinde haberler çıktığını belirten Avcı, "Sınav maratonu falan yok. Biz Seviye Belirleme Sınavı’nı (SBS) kaldırdık, çocuklar normal yazılılarına girecekler, çocuklarımızı telaşlandırmayalım, maraton gibi laflarla çocuklarımızı strese sokmayalım. Onlar normal yazılılarına sınıflarında giriyorlar, girecekler. Onun için çok dramatik ifadelerle böyle ’sınavlar başladı, geliyor’ gibi şeylerle çocuklarımızı strese sokmayalım. Güzel bir yarıyıl geçireceksiniz" açıklamasında bulundu.

"HER KAR YAĞDIĞINDA OKULLARI TATİL ETMEYECEĞİZ"
Öğrencilere "Belki arada çok kar yağacak, kar yağınca ne yapacağız?" diye soran Bakan Avcı, miniklerden "Oynayacağız", "Kardan adam yapacağız", "Kayacağız", "Tatil yapacağız" şeklinde yanıtlar aldı. Avcı, "Çok çok kar yağarsa o zaman okulları tatil edebiliriz ama her kar yağdığında da tatil etmeyeceğiz" dedi.
Bakan Avcı, daha sonra öğrencilere süt dağıttı. Dağıttığı sütlerden içmeyi de ihmal etmeyen Bakan Avcı, miniklere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan içinde şapka, tişört, boyama kitabı ve boyama kalemi olan paketlerden hediye etti.
Bakan Avcı, daha sonra 40 yıllık sınıf öğretmeni Melike Belkıs Güney’e kalem hediye etti. Güney, "Elinizden almak daha büyük şerefti. Teşekkür ederim" dedi.

"SÜT-YOĞURT TÜKETİMİ DÜNYA VE AVRUPA ORTALAMASININ ALTINDA"
Sağlık Bakanı Yardımcısı Erkan Kandemir ise, "Okul Sütü Programı"nın önemine dikkat çekerek, "Süt, tüm yaş grubu ama özellikle çocuklar için vazgeçilmez bir besin kaynağı. Ama maalesef ülkemiz kişi başına düşen süt, yoğurt tüketimi 106 gram. Dünya ve Avrupa ortalamasının altında. Arzu ediyoruz ki bu tür programlarla süt tüketimini artırmış oluruz" şeklinde konuştu.
Sağlıklı beslenmeyi yaşam kültürü haline getirmek gerektiğini belirten Kandemir, "Bu program, önümüzdeki 10 yıl içerisinde daha sıklıkla konuşacağımız, hareketli yaşam ve sağlık beslenme konseptinin önemli ayaklarından bir tanesi. Haftanın 3 günü verilecek süt, gelecek nesillerin çok daha sağlıklı olmasına katkı sağlar" dedi.

"2015 YILINDA 6 MİLYON ÖĞRENCİYE OKUL SÜTÜ DAĞITACAĞIZ"
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Yardımcısı Kutbettin Arzu da, "Hükümetimizin desteğiyle uygulanan programda 2015 yılında 6 milyon yaklaşık 34 bin okulda, 278 bin litre, 2 bin 278 milyon kutu okul sütünü haftanın 3 günü dağıtacağız" dedi.
Dünyada yaşayan 7 milyar nüfusun yaklaşık 1.5 milyarının kilolu, 500 bininin ise obez olduğunu belirten Arzu, şöyle devam etti:
"Ayrıca dünyada 800 milyon insan da açlık sınırında ve her yıl yaklaşık 10 milyon çocuk yetersiz beslenmeden hayatını kaybediyor. Böyle bir dünyada sağlıklı yaşam için süt çok önemli bir proje. Hükümetimizin 4 yıldır uyguladığı bu projeyle süt içme alışkanlığımız 10 yıl öncesinden 12 litreden bugün 24 litreye çıkmış. Süt üretimimiz de bakanlığımızın almış olduğu tedbirlerle 10 yılda 8 milyon tondan 18 milyon tona çıkmış. Dolayısıyla süt üretimimizdeki bu artış ve süt tüketim alışkanlığımız artıyor ama bunu daha fazla artırmamız lazım. Bakanlığımız bu üretimin yanından çiftlikten sofraya hijyen şartlarının geliştirilmesi, gıda güvenliğiyle ilgili başta yasal tedbirler olmak üzere, laboratuvar tedbirleri ve denetimlerle ilgili gerekli çalışmaları yapıyor. Yine Milli Eğitim Bakanlığımızla kantinlerin denetlenmesi konusunda ciddi bir proje başlattık."
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ