USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'de sınır güvenliği ve yasa dışı göçmenler sorunu seçmen için ön sırada yer alıyor

ABD, 2024 Başkanlık Seçimi yolunda "Süper Salı" ile önemli bir dönemeci aşarken, seçmenin en çok dikkate aldığı sorunların başında yasa dışı göçmenler ve sınır güvenliği geliyor.

ABD'de sınır güvenliği ve yasa dışı göçmenler sorunu seçmen için ön sırada yer alıyor
06-03-2024 12:27
Google News
El Paso

AA muhabiri ABD'nin Meksika'ya komşu Texas eyaletine bağlı sınır kenti El Paso'da "Süper Salı" olarak adlandırılan ön seçimlerde Amerikalıların nabzını tuttu.

ABD başkanlık yarışında 15 eyalet "Süper Salı"da sandık başına gidiyorABD başkanlık yarışındaki "Süper Salı"da 15 eyalette ön seçimler için oy kullanma işlemi başladıAnket: ABD'de çoğu seçmen Biden ve Trump'ın başkan adaylığından memnun değilABD başkanlık yarışında Biden ile Trump beklendiği gibi "Süper Salı"yı domine etti

Başkanlık seçimine 8 ay kala, çeşitli anket firmalarının yaptığı araştırmalarda, ekonomi ve yasa dışı göçmenler, seçmenin en çok önemsediği sorunlar arasında yer alıyor.

Cumhuriyetçi aday adayı Donald Trump ve Demokrat aday adayı Joe Biden, göç konusunun önemini bildiği için "Süper Salı" olarak adlandırılan ve 15 büyük eyalette yapılan ön seçimler öncesi Meksika sınırını aynı günde ziyaret etti.

Trump başkan seçilirse yasa dışı geçişleri engelleyeceği ve ülkedeki kaçakları geri göndereceği sözünü verdi, Başkan Biden'ı da açık kapı politikası ile ülkeyi göçmenlerle doldurmakla suçladı.