USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

15 Temmuz'da köprüdeki direnişin öncülerinden olan gazi, o anları anlattı

Darbeci askerlerin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne çıktığını duyar duymaz gittiği köprüde direnişin öncülerinden olan gazi Safiye Bayat, o kanlı gecede yaşadıklarını anlattı.

15 Temmuz'da köprüdeki direnişin öncülerinden olan gazi, o anları anlattı
15-07-2022 19:53
Google News
İstanbul

​​​​​​​Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, darbeci askerlerin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne çıktığı haberini alır almaz köprüye giderek onların karşısında duran 3 çocuk annesi Safiye Bayat (40), karanlık gecede yaşadıklarını AA muhabiriyle paylaştı.

Tarihi direnişin üzerinden 6 yıl geçti

Televizyonda haberleri görünce, yürüyerek köprüye gittiğini söyleyen Bayat, üzerine ateş açıldığını ve hainlerin kendisinden gitmesini istediğini ancak ısrarla onlarla konuştuğunu ifade etti.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında en fazla can kaybının yaşandığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki askerlerin başında yer alan eski Binbaşı Ahmet Taştan'la konuştuğunu dile getiren Bayat, "Duygusal bir konuşma yaptım, 'Bakın yaptığınız yanlış, arkadaki askerleri lütfen etkilemeyin, onların sonu olacaksınız.' dedim. Sonra beni kendine çekti, yanağımın üzerinden atış gerçekleştirdi. 'Beni korkutmuyorsun. Beni ne sen, ne arkandakiler, elindeki silah korkutmuyor. Ama beni vurmak istiyorsan arkamı döneyim vur.' dedim. Ben o gece çift batarya sahibi biri olarak hiçbir şekilde, hiçbir şeyi çekemedim. Çünkü, öncelikle onlarla konuşmayı amaç edindim. Sonra anladım karanlık yüzlerini görünce, bunların çok kanlı bir eyleme dakikalar sonra hazırlandıklarını. Anlıyorsunuz konuşmalarından dolayı." diye konuştu.