?>

Yüzlerce Filistinli cuma namazını Han el-Ahmer'de kıldı

Yüzlerce Filistinli cuma namazını, işgal altındaki Kudüs'ün doğusunda bulunan ve İsrail askerlerinin defalarca yıkım gerçekleştirdiği Han el-Ahmer'de kıldı.

Dünya - 7 yıl önce

RAMALLAH

Cuma namazını ede etmek için Han el-Ahmer'e gelen Filistinliler, İsrail mahkemesi yıkım kararını tümüyle iptal edinceye kadar mücadelelerini ve eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Yerleşim Birimleri ve Ayrım Duvarına Direniş Heyeti Başkanı Velid Assaf, cuma namazı öncesi yaptığı açıklamada, Han el-Ahmer mücadelesinin henüz bitmediğini, yıkımın tamamen engellenmesi için sivil direnişin yanı sıra siyasi, yasal ve diplomatik çabaların devam etmesi gerektiğini söyledi.

İsrail'in yıkım ve zorla göç ettirme planına karşı halkın yanında yer almak için 18 günden bu yana burada olduklarını aktaran Assaf, İsrail yönetiminin "Yüzyılın Anlaşması" adı verilen planı uygulamanın zamanı geldiğine ve Filistinlileri kabule zorlamak için baskı yapılması gerektiğine inandığı için tehdidin sadece Han el-Ahmer ile sınırlı kalmadığını ve 46 yerleşim yerine daha uzandığını vurguladı.

İsrail Yüksek Mahkemesi, dün, Kudüs'ün doğusundaki Han el-Ahmer bölgesindeki yıkımların geçici olarak durdurulması için ihtiyati tedbir kararı almıştı.

Yerleşim Birimleri ve Ayrım Duvarına Direniş Heyeti Başkanı Assaf, gece geç saatlerde yaptığı açıklamada, heyete bağlı avukatların mahkemeden yıkımların 11 Temmuz'a kadar durdurulması yönünde ihtiyati tedbir kararı aldırmayı başardığını söylemişti.

İsrail Yüksek Mahkemesi, mayıs ayında yaklaşık 190 Filistinlinin yaşadığı derme çatma barakalar ile bölgedeki başka yerlerden gelen 170 öğrencinin eğitim gördüğü bir okulun yıkılmasına karar vermişti.

Söz konusu bölgede, İsrail tarafından 1953'te Necef Çölü (Negev) bölgesinden zorla göç ettirilen kişiler yaşıyor.

Han el-Ahmer, İsrail'in Doğu Kudüs'ten Ölü Deniz'e kadar uzanan yaklaşık 12 bin dönümlük arazinin "Filistinlilerden çıkarılmasını öngören" E1 projesi kapsamındaki topraklarda yer alıyor.

Filistinli taraflar, İsrail'in bu yıkımlarla bölgedeki bedevileri göç ettirerek, Doğu Kudüs, Azariya ve Lut Gölü'ndeki (Ölü Deniz) Yahudi yerleşim yerlerini birbirine bağlamaya çalıştığını ifade ediyor.Muhabir: Qays Abu Samra, Ali Semerci

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

BM Güvenlik Konseyi perşembe günü Suriye için toplanacak

2018-07-04 08:02 - Dünya

Kerkük'te oyların elle sayımında fark yarı yarıya

2018-07-04 03:02 - Dünya

'Taraftar, arkamızdaki en büyük itici güç olacak'

2018-06-30 15:32 - Spor

Tur rehberi kanyonda kayboldu

2018-07-02 08:02 - Asayiş

İki şehir arası 41,2 kilometre kısalıyor

2018-07-05 09:42 - Gündem

Kiraz üreticileri 'ayı' nöbetinde

2018-07-05 15:32 - Çevre-Hayat

Makedonya'nın NATO üyeliği bölgesel istikrara katkı sağlayacak

2018-07-03 14:32 - Dünya

'Özel' çocuklara 'GAPS' diyeti tavsiyesi

2018-07-03 20:02 - Sağlık

Sivas olaylarında ölenler anıldı

2018-07-02 17:32 - Gündem

Kayıp Yusuf her yerde aranıyor

2018-07-04 03:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Kassam Tugayları: İsrailli 2 esirin daha cesedini bu akşam teslim edeceğiz

18:02 - Dünya

Çin'den AUKUS'un nükleer silahların yayılması riski taşıdığı uyarısı

17:33 - Dünya

Bir Avuç İnsani Yardım Derneği, Nijerya’da iki yetimhaneyi hizmete açtı

17:27 - Dünya

İsrail ordusu, Batı Şeria'da Filistinlilere baskı ve saldırılarını sürdürdü

16:32 - Dünya

UAD, UNRWA'nın yasaklanması hakkındaki danışma görüşünü yarın açıklayacak

15:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Kassam Tugayları: İsrailli 2 esirin daha cesedini bu akşam teslim edeceğiz

18:02 - Dünya

Kabine üyelerinden Yeşil Vatan Seferberliği'ne destek

17:42 - Siyaset

Çin'den AUKUS'un nükleer silahların yayılması riski taşıdığı uyarısı

17:33 - Dünya

Bir Avuç İnsani Yardım Derneği, Nijerya’da iki yetimhaneyi hizmete açtı

17:27 - Dünya

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'nu ziyaret etti

17:23 - Spor