?>

Sivas olaylarında ölenler anıldı

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda yaşamını yitirenler, kentte düzenlenen programda anıldı.

Gündem - 8 yıl önce

SİVAS

Sivas olaylarında hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları ile bazı milletvekilleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar, Seyrantepe Mahallesi'nde toplandı.

Grup, buradan sloganlar atarak, Mevlana Caddesi güzergahından eski Madımak Oteli'nin bulunduğu sokağın girişine kadar yürüdü.

2 Temmuz'da yaşamını yitirenlerin aileleri ile milletvekilleri, anma programı tertip komitesi üyelerinin Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli'ne geçişine izin verildi.

Saygı duruşunda bulunulduğu programda, Sivas olaylarında hayatını kaybedenlerin isimleri okundu ve kalabalık "Burada" diye bağırdı.

Anma programında konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, 25 yıldır Sivas'ın ışığını söndürmeyenlere teşekkür etti.

Madımak Oteli yangınının hala içlerinde devam ettiğini vurgulayan Kaplan, olayların aydınlatılması gerektiğini söyledi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül ise grup adına ortak basın bildirisini okudu.

Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat da yapılması gerekenler yapılmadığı için 25 yıldır aynı şeyleri söylediklerini belirtti.

Eski Madımak Oteli'nin müze olmasını, Alevi ve Alevi dostlarının istediğini aktaran Mat, "Vicdan sahibi olan herkes burası 'utanç müzesi' olsun istiyor ama hala burası utanç müzesi olmuyor. Sonuna kadar, burası utanç müzesi olana kadar biz buradan ayrılmayacağız ve burası utanç müzesi olacak." dedi.

Olayda kızı Handan Metin'i kaybeden Sadık Metin de her yıl anmaya katılanlara teşekkür ederek, "Biz her zaman ayaktayız, her zaman varız." ifadesini kullandı.

Notlar

Anma programına, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanı sıra CHP'li ve HDP'li milletvekilleri, Beşiktaş Çarşı Taraftar Grubu üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Anma programı için kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. Çevre iller başta olmak üzere, başka şehirlerden takviye polis ekipleri, kente geldi. Sivas ve başka illerden yaklaşık 2 bin 600 polisin görev yaptığı anma etkinlikleri süresince polis helikopteri tedbir amacıyla, kent merkezi üzerinde uçuş yaptı.

Eski Madımak Oteli'nin bulunduğu sokak ile yürüyüşün yapıldığı güzergah, araç trafiğine kapatıldı.

Güzergahtaki çöp konteynerleri ve park halindeki araçlar güvenlik amacıyla kaldırıldı.

Bilim ve Kültür Merkezi'nde ve yürüyüş güzergahındaki bazı noktalarda dedektörler ve köpeklerle arama yapıldı.

Anma programında bir grup semah döndü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cuma mesajları! En yeni ve güzel cuma mesajları... (29 Haziran 2018 cuma mesajları)

2018-06-29 01:27 - Gündem

Kamyon minibüse çarptı 10 yaralı

2018-07-02 06:02 - Asayiş

Kepsut şeftalisi üreticisinin yüzünü güldürdü

2018-06-29 18:02 - Ekonomi

OHAL kanunlarına ilişkin iptal başvurularına ret

2018-06-29 15:32 - Gündem

Dünya liderlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçim tebrikleri sürüyor

2018-06-26 22:02 - Gündem

Ev hanımıydı devlet desteğiyle besici oldu

2018-06-30 15:32 - Çevre-Hayat

İmam hatipli Rus vatandaşı Andalib LGS'de ailesinin gururu

2018-06-30 20:32 - Çevre-Hayat

Beykoz Yalıköy'de Diriliş Ertuğrul dizisinin çekildiği fabrikada yangın çıktı

2018-06-29 20:02 - Asayiş

Van Gölü'nün cennet koyları keşfedilmeyi bekliyor

2018-07-01 20:02 - Çevre-Hayat

İki kız arasındaki 'neden bakıyorsun' tartışması kanlı bitti

2018-06-27 00:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Akdeniz'de 5 büyüklüğünde deprem

02:08 - Gündem

"Yüzyılın Konut Projesi" kapsamında Kırıkkale'de yapılacak konutların kurası çekildi

14:09 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'nun koruması gözaltına alındı

14:05 - Gündem

Meteorolojiden Doğu Karadeniz ve Batı Akdeniz'in batısı için fırtına uyarısı

14:04 - Gündem

Yargıtay, İzmir depreminde yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı davasında bazı sanıkların cezasını bozdu

11:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Washington Post'un yayıncısı Will Lewis, toplu işten çıkarmaların ardından istifa etti

06:09 - Medya

Japonya, erken genel seçim için sandık başına gitti

04:38 - Dünya

Akdeniz'de 5 büyüklüğünde deprem

02:08 - Gündem

Şiddetli yağışlar nedeniyle İdlib kırsalında 10 mülteci kampı sular altında kaldı

00:39 - Dünya

İsrail yanlısı lobi AIPAC, ABD ara seçimleri öncesi 95 milyon dolarlık fon topladı

23:36 - Dünya