ULAK Haberleşme, teknoloji dünyasının önemli etkinliklerinden GITEX Dubai'ye katılıyor

Türkiye'nin yerli ve milli baz istasyonu üreticisi ULAK Haberleşme, teknoloji dünyasının en önemli etkinliklerinden olan GITEX Dubai'ye katılıyor.

Teknoloji - 2 yıl önce

Ankara
AA muhabirinin, ULAK Haberleşme AŞ'den aldığı bilgiye göre, teknoloji dünyasının en önemli etkinliklerinden olan GITEX Dubai, her yıl dünyanın dört bir yanından teknoloji liderlerini, yatırımcıları ve yenilikçi girişimleri bir araya getirerek dijital dönüşüm ve ileri teknolojilerin sergilenmesine ev sahipliği yapıyor.
Dubai World Trade Centre'da 14-18 Ekim'de düzenlenecek fuara, Türkiye'nin yerli ve milli baz istasyonu üreticisi ULAK Haberleşme de katılacak.
Yerli ve milli teknolojilerle geliştirdiği yenilikçi haberleşme çözümlerini uluslararası platformda sergileyecek olan şirket, özellikle 5G teknolojileri, kritik iletişim altyapıları, savunma ve güvenlik çözümleri alanlarındaki çözümlerini görücüye çıkaracak.
Fuar süresince inovasyon odaklı projelerini özellikle savunma sanayi ve sivil haberleşme çözümleri alanındaki ürünlerini tanıtarak, yeni iş ortaklıkları için adımlar atmayı hedefliyor.
Küresel işbirliklerine kapı arayacak olan GITEX Dubai'de, dünyanın dört bir yanından gelen teknoloji firmaları ve kamu temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirilecek. Böylece ULAK Haberleşme'nin, milli ürünlerle küresel pazarda da konumunu güçlendirmesin amaçlanıyor.

"ULAK, Türkiye'nin 5G'ye geçişince kritik rol üsteniyor"

ULAK Haberleşme Genel Müdürü Ruşen Kömürcü, GITEX gibi uluslararası etkinliklerin, yerli ve milli çözümlerin dünyaya tanıtılmasında önemli rol oynadığına dikkati çekerek, "Türkiye'nin teknoloji ihracatını artırmak için büyük fırsatlar sunan GITEX gibi platformlar, hem globalde rekabet gücümüzü artırmak hem de ülkemizin teknoloji vizyonuna katkı sağlayarak Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimize ulaşmamız için önemli adımlar atmamıza olanak tanıyor." ifadesini kullandı.
Kömürcü, hem kamu hem de özel sektör için stratejik öneme sahip çözümlere ilişkin uluslararası pazarda işbirliği ve teknoloji transferi fırsatlarının da değerlendirileceği fuarda, yerli ve milli 5G çalışmaları ve geniş ölçekli 4,5G haberleşme altyapılarının tanıtılacağını bildirdi.
Türkiye'nin 5G'ye geçiş sürecinde kritik bir rol üstlendiğini anlatan Kömürcü, hem askeri hem de sivil alandaki iletişim ihtiyaçlarını karşılayan çözümler üzerine yoğun çalışmalar sürdürdüklerini kaydetti.
Kömürcü, GITEX Dubai'de sergilenecek teknolojilerin, ULAK'ın yerli üretim gücünü ve Türkiye'nin teknoloji bağımsızlığına verdiği önemi bir kez daha gözler önüne sereceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail Lübnan'da hastaneleri ve sağlık personellerini de hedef alıyor

2024-10-07 13:28 - Dünya

Yakınları, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü soykırımın kurbanlarından AA kameramanı MuntasırI anlattı

2024-10-06 16:27 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Sağlık Bakanlığı, e-Nabız'ın Katar'a satıldığı iddialarını yalanladı

2024-10-11 18:58 - Sağlık

Üniversitelilerin mini tarım aracı, yabani otları temizleyip noktasal ilaçlama yapıyor

2024-10-06 12:08 - Teknoloji

ULAK Haberleşme, teknoloji dünyasının önemli etkinliklerinden GITEX Dubai'ye katılıyor

2024-10-13 11:08 - Teknoloji

AK Parti Sözcüsü Çelik, AA'nın TEKNOFEST Adana'daki standını ziyaret etti

2024-10-06 19:12 - Gündem

"Gravyer peyniri"nin coğrafi işaret alması Karslıları sevindirdi

2024-10-09 13:13 - Çevre-Hayat

Van'da kaybolan üniversite öğrencisi 217 personelle aranıyor

2024-10-12 13:58 - Asayiş

Bakan Göktaş'tan, Dünya Kız Çocukları Günü'nde devlet himayesindeki kız çocuklarına mektup

2024-10-11 10:47 - Siyaset

Türk Telekom, BKT Avrupa Kupası'nda doludizgin

2024-10-09 16:46 - Spor

İlgili Haberler

Kandilli Rasathanesi 1947'den bu yana güneşi "el" ile gözlemliyor

11:38 - Teknoloji

Türkiye Ay aracını 2027'nin ilk aylarında uzaya fırlatacak

10:48 - Teknoloji

Bakan Kacır: TÜBİTAK tarafından yeni çağrı açılıyor

23:13 - Teknoloji

ASELSAN'ın ASELBUOY sistemleri İHA'lara denizaltı savunmasında yetenek kazandırıyor

12:47 - Teknoloji

Vietnam, 2030'a kadar 10 bin yapay zeka uzmanı yetiştirmeyi hedefliyor

12:27 - Teknoloji

Günün Manşetleri

TCMB Başkanı Karahan: 2026 yıl sonu enflasyon tahminimizi yüzde 28 olarak yukarı yönlü güncelledik

11:42 - Ekonomi

Fransa'da rekor seviyedeki sıcaklar nedeniyle 50 vilayette turuncu alarma geçildi

11:38 - Dünya

Demir yolu taşımacılığına yönelik yılın ilk yarısında 91 denetim yapıldı

11:33 - Ekonomi

ABD Savunma Bakanı Hegseth "Küba'ya yönelik askeri operasyon" mesajı verdi

11:28 - Dünya

ABD'li senatörler, USS Abraham Lincoln gemisindeki koşulların incelenmesini istedi

11:22 - Dünya