?>

Sağlık Bakanlığı, e-Nabız'ın Katar'a satıldığı iddialarını yalanladı

Sağlık Bakanlığı, e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi'nin Katar'a satıldığı yönündeki iddiaların gerçek olmadığını bildirdi.

Sağlık - 1 yıl önce

Ankara

Bakanlığın internet sitesinden bazı basın yayın organlarında yer alan e-Nabız'ın Katar'a satıldığını iddia eden haberler hakkında yazılı açıklama yapıldı.

e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi'nin Sağlık Bakanlığının amaç ve hedefleri doğrultusunda tasarlanarak geliştirildiği ve tüm unsurlarıyla Bakanlığa ait olduğu belirtilen açıklamada, e-Nabız'ın aktif kullanıcı sayısının 70 milyon olduğu, 39 farklı merkezi sistemle entegre 30 binden fazla sağlık tesisiyle güvenli ortamda haberleşen devasa bilgi sistemleri bütünü haline geldiği kaydedildi.

"e-Nabız sistemi hiçbir ülkeye satılmadığı gibi Sağlık Bakanlığından izin almadan hiçbir ülkeye satılamaz ve Bakanlığımızdan izinsiz kullanılamaz. e-Nabız ve benzeri milli projeler ülkemizi sağlık bilişimi alanında dünya ölçeğinde gıpta ile izlenen bir noktaya getirmiştir." ifadesi kullanılan açıklamada, sağlık bilişimi alanında oluşmuş bu başarılı atmosferin, çok sayıda Türk şirketinin Türkiye'de edindikleri kıymetli tecrübeleri kullanarak yurt dışında sağlık bilişimi alanında hizmet sunmasına da katkı verdiği bildirildi.

- "Tüm hakları Bakanlığımıza aittir"

Hiçbir şekilde vatan vatandaşların kişisel sağlık verilerinin satılması veya üçüncü kişilere açılması mümkün olmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşlarımızın kişisel sağlık verileri, başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca en yüksek idari ve teknik tedbirler alınarak korunmaktadır. e-Nabız ülkemizin ihtiyaçlarına göre geliştirilmiş, barındırdığı verilerin gizlilik ve güvenlik ihtiyacına binaen Bakanlığımızın Kritik Varlıklar listesine dahil edilmiştir. e-Nabız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin medarıiftiharıdır ve tüm hakları Bakanlığımıza aittir."

e-Nabız'ın, teşhis ve tedavi sürecinde aldığı rolle sağlık sisteminin ana unsuru haline geldiği belirtilen açıklamada, vatandaşın kendi sağlığını yönetmede kullandığı bu sisteme karşı yalan haberlerle güven kaybı oluşmasına müsaade edilmeyeceği vurgulandı.

Açıklamada, "Çirkin ve gerçeğe aykırı sözde haberleri üreten ve yayanlara karşı tüm yasal yollara başvuracağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz." ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TCMB'nin TL depo alım ihalesine 5 milyar 483 milyon liralık teklif geldi

2024-10-11 15:02 - Ekonomi

BM: Gazetecilerin öldürülmesini kınıyoruz

2024-10-11 00:13 - Dünya

MSB'den "Dünya Uzay Haftası" paylaşımı

2024-10-09 16:02 - Gündem

PepsiCo'nun geliri yılın üçüncü çeyreğinde azaldı

2024-10-08 17:53 - Dünya

Bankacılık sektörünün kredi hacmi geçen hafta yaklaşık 15 trilyon lira oldu

2024-10-10 14:58 - Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, gıda güvenliğine ilişkin denetimleri açıkladı

2024-10-10 15:22 - Ekonomi

Gezeravcı, İtalya'da hem tecrübelerini paylaşacak hem de uzay sektörünü inceleyecek

2024-10-09 12:17 - Teknoloji

Çocuklar "Dünya Çocuk Barışı Yürüyüşü Çağrısı"nda bulundu

2024-10-07 21:27 - Gündem

Muş Ovası'nda ayçiçeği hasat ediliyor

2024-10-09 15:43 - Çevre-Hayat

Erzurum'un tescilli Hınıs fasulyesinin hasadına başlandı

2024-10-09 15:53 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Uzmanından sarsılmış bebek sendromu için "erken müdahale" uyarısı

15:58 - Sağlık

Akciğer kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor

12:57 - Sağlık

Göz tansiyonu ve katarakt, şeker hastalarında daha fazla görülüyor

15:18 - Sağlık

Mardinli genç kız kadavradan böbrek nakliyle diyalizden kurtuldu

12:52 - Sağlık

Kırgızistanlı aplastik anemi hastası çocuk, annesinden alınan kök hücreyle sağlığına kavuştu

12:12 - Sağlık

Günün Manşetleri

Sudan Devlet Bakanı Abdurrahim yeniden inşa sürecinde Türkiye'nin önemine işaret etti

12:17 - Siyaset

KKTC'nin kuruluş yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne KKTC bayrağı asıldı

12:12 - Gündem

Edirne'de son dönemdeki yağışlar kanola üreticisini sevindirdi

12:08 - Ekonomi

KKTC'nin kuruluşunun 42. yılına kutlamalar

12:01 - Gündem

Çiçek sektörü ihracatta rekora koşuyor

11:58 - Ekonomi