SGK müdürlüklerinde EYT'lilerin yoğunluğu sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesine yönelik açıklaması sonrası SGK hizmet birimleri önünde başvuru yoğunluğu ikinci gününde de devam ediyor.

Gündem - 4 yıl önce

Ankara
Kırklareli SGK İl Müdürlüğüne gelenler buradaki görevlilerden EYT kapsamı, pirim sayıları ve çalışma süreleri gibi konularda bilgi aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT düzenlemesini açıkladıSGK, emeklilik için borçlanma videosu hazırladı
Kent sakinlerinden Tuğrul Us, AA muhabirine, EYT düzenlemesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.
Düzenlemeden dolayı ailesinin de sevinç yaşadığını aktaran Us, "Hiç tahmin etmiyordum böyle olacağını. Yıllardır sigorta ödedim, 1996 girişliyim, 6 bin 350 gün primim var. Heyecanlandım, çok heyecanlandım. Hayal bile edemezdik 58-60 yaşı bekliyordum. Herkesten Allah razı olsun. Vatana, millete, herkese hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Edirne ve Tekirdağ

Edirne SGK İl Müdürlüğü önünde de yoğunluk oluştu. Askerlik ve doğum borçlanmasını yapmak isteyenler, kuruma başvuruda bulundu.
SGK İl Müdürlüğü önünde bekleyenlerden Ali Akdemir, EYT düzenlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yeni yılla birlikte emekliliğe ilk adımı atıyoruz. Her şey hayırlı olur inşallah. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." dedi.
Tekirdağ SGK İl Müdürlüğüne gelen vatandaşlar da EYT düzenlemesinde merak ettikleri konular hakkında görevlilerden bilgi aldı, askerlik ve doğum borçlanması için başvuru yaptı.

İzmir

Yaklaşık 2 milyon 250 bin kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesi açıklamasının ardından askerlik ve doğum borçlanması ile prim gün sayısını öğrenmek isteyenler, erken saatlerden itibaren Konak'taki SGK hizmet binaları önüne geldi.
Sıranın kendisine gelmesini bekleyenler, görevlilere borçlanma ve emeklilikle ilgili sorular sordu, bazıları da dilekçe verdi.
Türkan Süngeriçli, AA muhabirine açıklanan karardan çok memnun olduğunu belirterek, "Yılım dolu, yaşım dolu, yaş sorunum yok, çok mutlu oldum, çok sevindim." dedi.
Kasiyer olarak çalışan Nuran Gülseren ise bu kararı yıllardır beklediğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından büyük bir sevinç yaşadığını ifade ederek, eksik gün ödemesi için SGK'ya başvurduğunu söyledi.
Doğum borçlanması için dilekçe veren Halime Çakır da 1995 yılında sigorta girişi olduğunu yaşa takılmadığı için çok sevindiğini söyledi.
Çakır, "Çok memnunuz. Ben de yararlanmak istiyorum. Yaşa da takılmadık. Çok sevindik. Yine çalışmaya devam edeceğim tabii. Bekliyorduk ama yaşa takılmamak büyük bir sürpriz oldu." ifadesini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rus turistler yılbaşı tatilinde yine Türkiye'yi tercih ediyor

2022-12-29 21:03 - Magazin

Ardahan'da kar, Erzurum ve Kars'ta soğuk hava etkili oluyor

2022-12-24 13:57 - Çevre-Hayat

Basketbolda 28. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi kazandı

2022-12-28 21:51 - Spor

Türkiye Curling Federasyonu 2022'de tarihi başarılar yakaladı

2022-12-26 12:04 - Spor

Eski dünya şampiyonu kick boksçu, yeşil pasaport hakkını hukuk mücadelesiyle aldı

2022-12-30 12:23 - Spor

Karadağ Cumhurbaşkanı Dukanovic yarın Türkiye'ye gelecek

2022-12-29 16:57 - Gündem

SGK müdürlüklerinde EYT'lilerin yoğunluğu sürüyor

2022-12-30 13:57 - Gündem

Fransız gazetecinin Müslümanlar hakkındaki ifadesi tepki çekti

2022-12-28 23:09 - Medya

Rusya’nın Murmansk Bölgesi: Türkiye ana ticari ortaklarımızdan

2022-12-23 22:10 - Özel Haber

Büyük Önder Atatürk, Milli Mücadele'nin kalbi Ankara'ya 103 yıl önce adım attı

2022-12-26 12:29 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

18:17 - Gündem

Samsun'da sağanak nedeniyle bazı tarım alanlarını su bastı

18:08 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin çeyrek asırlık yolculuğunu anlattı

18:03 - Gündem

Bakan Fidan Mısır'da temaslarda bulunuyor

17:43 - Gündem

Gökyüzü meraklıları, Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi'nde buluştu

17:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

18:17 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Orta Koridor, Kalkınma Yolu Koridoru ve Hicaz Demir Yolu Avrupa'ya doğru gitmel

18:13 - Ekonomi

Samsun'da sağanak nedeniyle bazı tarım alanlarını su bastı

18:08 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin çeyrek asırlık yolculuğunu anlattı

18:03 - Gündem

"GITEX Ai Türkiye 2026" etkinliği eylülde İstanbul'da düzenlenecek

17:58 - Ekonomi