?>

Türkiye Curling Federasyonu 2022'de tarihi başarılar yakaladı

Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, 2022 yılının kendileri için oldukça başarılı geçtiğini söyledi.

Spor - 3 yıl önce

Erzurum

Kenan Şebin, AA muhabirine, federasyonun 2022 yılındaki çalışmaları ve 2023 hedeflerini anlattı.

Curling branşında başarılı olan ülkelerle rekabet ettiklerini belirten Şebin, "Avrupa'da ilk 6, ilk 7'ye girmemiz lazım. Karışık çiftlerde dünyada ilk 13'e girmemiz lazım. Aynı şekilde dünyanın en iyi 13 ülkesi Dünya Curling Şampiyonası'nda yarışabiliyor. Dolayısıyla biz 6 yıllık federasyonuz ama yüzyıllardır bu işi yapan ülkelerle şu an başa baş mücadele etme noktasına geldik." dedi.

Şebin, gelecek yıl Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecekleri için mutlu olduklarını belirterek, federasyon olarak büyük hedefler koyduklarını dile getirdi.

Sporcuların Erzurum'da hazırlıklarına devam ettiğini kaydeden başkan Şebin, "2022 yılı dediğimizde pandemiden çıkış sürecinden bahsetmeden olmaz. Biz dünyanın tamamen sıkıntılı olduğu, tüm faaliyetlerin durduğu zaman, pandeminin ilk gününden son gününe kadar faaliyetlerimize hiç ara vermedik. Gerekli tedbirleri alıp bugüne geldik. Sadece 2021 Süper Lig müsabakalarını ötelemiştik, bu da pandemiden değil salonumuzdaki teknik aksaklıklardan dolayı. Onu da bu sene yaptık." diye konuştu.

"2022'de hedeflerimizin de üzerine çıktık"

Şebin, 2022 yılı müsabakalarını tamamladıklarını anımsatarak, oldukça verimli bir yılı geride bıraktıklarını anlattı.

Bu kapsamda gelecek yılki şampiyonalara hazırlandıklarını ifade eden Şebin, "Tarihimizin en parlak yılını geçirdik. Büyük kadınlar, büyük erkekler, karışık çiftler ve genç erkeklerde tarihimizde ilk kez Dünya Şampiyonası'nda yarışma hakkı elde etti. Bu çok zor bir şey. 2022 sonunda hem Avrupa hem de dünya şampiyonaları bitti. Hem ulusal hem de uluslararası müsabakalar çok verimli geçti. Hedeflerimizin de üzerine çıktık." ifadelerini kullandı.

Önlerinde Dünya Şampiyonası olduğunu anımsatan Şebin, "Dünya Şampiyonası, 2023'ün başında düzenlenecek. Önümüzdeki yıldan itibaren bu seviyede kalıcı olmak istiyoruz. Çünkü olimpiyat kota elemeleri mücadelemiz de başlayacak." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Aras Vadisi'ni sis kapladı

2022-12-20 11:10 - Gündem

ABD'de konut başlangıçları düşüşünü sürdürdü

2022-12-20 17:10 - Ekonomi

Savunmadaki yetenekler Türkiye'nin doğal gaz aramalarına destek veriyor

2022-12-25 12:51 - Teknoloji

Galatasaray evinde 3 puanı aldı

2022-12-25 21:23 - Spor

"Birinci Dergicilik Kongresi" düzenlendi

2022-12-20 21:18 - Kültür Sanat

Devlet desteğiyle evinde istihdamı sağlandı

2022-12-19 15:08 - Çevre-Hayat

Çorap modası sektörün büyümesine katkı sağlıyor

2022-12-24 11:32 - Ekonomi

Sinop'ta kuru yük gemisinde yangın

2022-12-20 23:03 - Gündem

Ege'de çiftçinin kuraklık endişesi yağmurla umuda döndü

2022-12-19 21:39 - Ekonomi

Kilisli bocceci, yeni şampiyonluklar peşinde

2022-12-25 11:51 - Spor

İlgili Haberler

Samsunspor, Kocaelispor'u mağlup etti

21:38 - Spor

Gençlerbirliği başkanı Sungur'un "Süper Lig" planı

17:12 - Spor

'MXGP Of Türkiye' etabı, motokros tutkunlarını Afyonkarahisar'da buluşturacak

15:43 - Spor

İmaj Altyapı Vanspor'da hedef 2 hafta 6 puana ulaşmak

15:23 - Spor

GKRY'deki aşırı sağcı ELAM üyesi Hamboullas, Fenerbahçe'yi UEFA'ya şikayet etti

15:02 - Spor

Günün Manşetleri

Samsunspor, Kocaelispor'u mağlup etti

21:38 - Spor

Trump’ın Zelenskiy’den "Donbas’ın tamamını Rusya’ya bırakmasını" istediği iddia edildi

20:27 - Dünya

Manisa'da Sultani çekirdeksiz üzümde hasat ve kurutma mesaisi başladı

20:08 - Ekonomi

Eve dönüş -Sezgin Onaran, Mariupol/Ukrayna'dan yazdı-

20:02 - En Son Yazılar

Putin, Trump ile Alaska’daki görüşmenin sonuçlarına ilişkin olarak Rus yetkililerle toplantı yaptı

19:48 - Dünya