?>

Rapor: Fransa'da Macron döneminde evsizlerin sayısı arttı, yoksullar unutuldu

Fransa'da yayımlanan raporda, ülkede evsizlerin ve kötü barınma şartlarına maruz kalanların sayısının arttığı, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dönemindeki politikaların yetersiz kaldığı belirtildi.

Dünya - 4 yıl önce

Paris

Abbe Pierre Vakfı, Fransa'da her yıl barınma şartlarıyla ilgili yayımladığı raporunda, Macron hükümetinin konut politikalarının yetersizliğini ifade etti.

Ülkedeki evsizlerin sayısında 2012'den bu yana "patlama" yaşandığına dikkati çekilen raporda, Fransa genelinde 4,1 milyon kişinin kötü barınma koşullarında hayatını sürdürmeye çalıştığı kaydedildi.

Raporda, Macron'un 2017 seçim vaatlerinde "Artık sokakta evsiz kadın ve erkek görmek istemiyorum." ifadesini kullandığı hatırlatılarak, ülkede halihazırda 300 bin evsiz bulunduğu bildirildi.

Fransa'da yaklaşık 14,7 milyon kişinin barınma konusunda sıkıntı çektiği, Mayıs 2021'den bu yana gecekondu tarzı yaşam alanlarında 5 bin 965'i reşit olmayan çocuk olmak üzere toplam 22 bin 189 kişinin yaşadığı kaydedildi.

Vakıf Başkanı Laurent Desmard'ın 2017'den bu yana hükümetin bütçe ve finans seçimlerini "eşit olmayan şekilde" belirlediğine ilişkin sözlerine yer verilen raporda, bu durumun toplumdan dışlanmalara ve yoksullaşmaya neden olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Ülkenin en yoksulları, Macron döneminin "unutulanları" olmaya devam ediyor

Sarı Yelekliler ve Kovid-19 krizlerinin, hükümete dar gelirli haneleri desteklemek ve daha fazla acil barınma yeri sağlamak için fırsat oluşturduğu ancak bunun göz ardı edildiğine işaret edilen raporda, "En yoksullar bu dönemin unutulanları olmaya devam ediyor." ifadesine yer verildi.

Fransa'da 2022'de kira yardımları bütçesinden 4,2 milyar avro kadar kesinti yapıldığının altının çizildiği raporda, hükümetin işsizlik sigortası gibi yapısal reformlarının düşük gelirli kişileri cezalandırdığına işaret edildi.

Raporda, Macron döneminde 2020'de inşa edilen sosyal konut sayısının son 15 yılın en düşük seviyesinde olduğu belirtildi.

En fazla 18-25 yaş grubundaki gençlerin sorunlarla karşılaştığı ifade edilen raporda, düşük gelir ve maaşlar nedeniyle çok sayıdaki gencin barınmakta zorluk çektiğine dikkati çekildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Johnson and Johnson ve distribütörleri opioid davasında Kızılderililere 665 milyon dolar ödeyecek

2022-02-02 09:29 - Dünya

Samsun'da Ladik Gölü'nün yüzeyi buzla kaplandı

2022-01-30 11:30 - Çevre-Hayat

Burdur Gölü kıyısında köpüklenme oluştu

2022-01-28 12:04 - Gündem

Rapor: Fransa'da Macron döneminde evsizlerin sayısı arttı, yoksullar unutuldu

2022-02-03 11:55 - Dünya

Emre Belözoğlu, Başakşehir'de oyun ve skorla zirveyi hedefliyor

2022-01-31 19:05 - Spor

Dışişleri Bakanlığından Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesinin Kavala kararına tepki

2022-02-02 17:17 - Gündem

Amasya kar altında ayrı bir güzelliğe büründü

2022-01-28 12:06 - Kültür Sanat

Usta oyuncu Fatma Girik, Bodrum'da son yolculuğuna uğurlandı

2022-01-28 17:00 - Gündem

İsrail ordusu Batı Şeria'da 3 Filistinlinin evini yıktı

2022-02-01 20:53 - Dünya

AB, nükleer enerji ve gazı "yeşil yatırım" olarak tanımladı

2022-02-02 17:35 - Ekonomi

İlgili Haberler

Hamas Müzakere Heyeti Başkanı: Arabulucular ve ABD'den Gazze’deki savaşın sona erdiğine dair garanti aldık

22:47 - Dünya

İsrail'in katlettiği 18 binden fazla Filistinli çocuk, Oslo'da tek tek isimleri okunarak anıldı

22:25 - Dünya

İsrail hükümeti, ABD Başkanı Trump'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasını onayladı

02:32 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Gazze'den kimsenin zorla çıkarılmayacağını söyledi

23:37 - Dünya

İsrail devlet televizyonu KAN, basına sızan ateşkes taslağını paylaştı

23:23 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail hükümeti, ABD Başkanı Trump'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasını onayladı

02:32 - Dünya

Galatasaray, Başakşehir ve Samsunspor, Avrupa Futbol Kulüpleri Birliğine katıldı

00:52 - Spor

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 7. hafta heyecanı başladı

00:08 - Spor

Özgürlük Filosu'nda alıkonulan 3 Türk milletvekili yurda döndü

23:58 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Gazze'den kimsenin zorla çıkarılmayacağını söyledi

23:37 - Dünya