?>

Amasya kar altında ayrı bir güzelliğe büründü

Yalıboyu Evleri, Şehzadeler Gezi Yolu, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Harşena Dağı ile Pontus Kral Kaya Mezarları'nın bulunduğu alanlar ziyaretçilerini beyaz örtüyle karşıladı.

Kültür Sanat - 4 yıl önce

Amasya

Osmanlı şehzadelerinden pek çoğunun ilk eğitimini alıp devlet yönetimini öğrendiği yer olması dolayısıyla "şehzadeler şehri" olarak anılan Amasya'da kar yağışı, özellikle tarihi ve turistik alanlarda güzel görüntüler oluşturdu.

Kültür, termal, doğa ve av turizmiyle öne çıkan ilde kar yağışının ardından Yalıboyu Evleri, Şehzadeler Gezi Yolu, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Harşena Dağı ile Pontus Kral Kaya Mezarları'nın bulunduğu alanlar beyaza büründü.

Yoğun kar yağışına aldırmayan kent sakinleri ve ziyaretçiler, bu alanları gezerek fotoğraf çektirdi.

Amasya Belediyesinin "Kara Merhaba" konseri düzenlediği Şehzadeler Gezi Yolu'nda bazı vatandaşlar da türküler söyleyerek eğlendi.

Belediye Başkanı Mehmet Sarı, AA muhabirine, kentte son 40 yılın en yoğun kar yağışının olduğunu söyledi.

Amasya'da her mevsim ayrı bir güzellik yaşandığını dile getiren Sarı, "Beyaz örtü Amasya'ya çok yakıştı. Gecesi ayrı, gündüzü ayrı güzel oldu. Vatandaşlarımızın bu manzaradan keyif alması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." dedi.

Yaşanan güzelliklerin yanında bir taraftan da karla mücadele çalışması yürütüldüğünü anlatan Sarı, "Yaklaşık 80 kar temizleme aracı ve 300 kişilik ekibimizle yoğun kar yağışıyla meydana gelen ya da gelebilecek tüm olumsuz senaryolara karşı anında müdahale ediyoruz. Buzlanmaya karşı önlem alan ekipler, ana arterler başta olma üzere vatandaşların yoğun olarak kullandığı bölgelerde kar temizleme çalışması yaptı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ankara'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor

2022-01-22 15:25 - Gündem

Kano ile karda 'ekstrem' kayak keyfi yaptı

2022-01-25 11:35 - Çevre-Hayat

Adana'da bir kişi kaza yaptığı otomobilde uyuya kaldı

2022-01-28 09:45 - Gündem

Fenerbahçe'de Mesut Özil ve Mert Hakan Yandaş, Antalya'ya götürülmedi

2022-01-26 15:03 - Spor

Antalya Kaş'ta kar yağışı etkili oluyor

2022-01-24 23:56 - Gündem

Tekirdağ'da bulunan İkiz Göller'de 'kış güzelliği' yaşanıyor

2022-01-25 09:42 - Çevre-Hayat

Türk Kızılay ekipleri karlı yolları aşıp yardım ulaştırıyor

2022-01-25 15:46 - Gündem

Amasya kar altında ayrı bir güzelliğe büründü

2022-01-28 12:06 - Kültür Sanat

İstanbul'da kar etkisini arttırdı

2022-01-24 10:29 - Gündem

Kar yağışı 'Mevlana şehri'ni beyaza bürüdü

2022-01-25 18:45 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

GSK Kültür Sanat Akademisinin 'Evvel Bir Mirasın İzinde' karma sergisi açıldı

17:32 - Kültür Sanat

Türkiye, UNESCO Yürütme Kurulu üyeliğine yeniden seçildi

19:25 - Kültür Sanat

PTT'den 'Mardin İbadethaneleri' konulu anma pulu ve ilk gün zarfı

13:58 - Kültür Sanat

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel 'Hacılar bezi'ni usta eller geleceğe taşıyor

13:48 - Kültür Sanat

Gaziantep lahmacunu AB'den coğrafi işaret tescili aldı

14:37 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Abdülhamid Han sondaj gemisi, Karadeniz görevinde 1 yılını tamamladı

15:53 - Ekonomi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 69 bin 176’ya yükseldi

15:47 - Dünya

Rusya: ABD'nin Alaska'da sağlanan anlaşmaların geçerli olduğunu teyit etmesini bekliyoruz

15:37 - Dünya

İran'ın Meşhed kentinde barajların doluluk oranı yüzde 3’ün altına düştü

15:28 - Dünya

Gazze’de 3 yaş altı çocukların temel aşılarını tamamlaması için yeni bir kampanya başlatıldı

14:47 - Dünya