?>

Pilotların sarıçam ormanındaki kar sürüşü nefes kesti

Bir otomotiv şirketinin araçlarını kış testinden geçiren sürüş eğitmenleri, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi bölgesinde kar üzerinde ralli yaptı.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Kars

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bazı araçları kış testlerinden geçiren sürüş eğitmenleri, sarıçam ormanları arasında kar üzerinde ralli deneyimi yaşadı.

Otomobillerin tanıtımını yapmak, araçları ve lastikleri kış koşullarında test etmek isteyen bazı otomotiv şirketleri, Kars çevresindeki çeşitli parkurlarda araçlarını deniyor.

Buzla kaplı Çıldır Gölü'ndeki testleri tamamlayıp araçları kar üzerine çıkaran firmalar, testlerin ardından Türkiye'nin dört bir yanından gelecek müşterilerine kar ve buz üzerinde sürüş eğitimi verecek.

Araçlarını Cıbıltepe Kayak Merkezi bölgesindeki sarıçam ormanlarına götüren bir otomotiv şirketi, burada kar üzerinde pilotlarına ralli yaptırdı.

Gösteride 2021 şampiyonu 3 araç yer aldı

Pilotların otomobil sporlarında 2021'de şampiyon olan biri karting olmak üzere 3 araçla çam ormanları arasında karda yaptığı ralli nefes kesti.

Sürüş eğitmeni İbrahim Okyay, AA muhabirine, Sarıkamış'ın muazzam bir yer olduğunu ve 7 yıldır Kars'a gelerek araçları test ettiklerini söyledi.

Sarıkamış'ın dünyanın en önemli kış lokasyonlarından birisi olduğunu ifade eden Okyay, "Biz bir yarış takımıyız, bu sene Türkiye şampiyonalarında pist, off road ile karting olmak üzere 3 şampiyonluk elde ettik ve parkurları domine ettik. Şampiyon 3 otomobilimizle buraya geldik." dedi.

Okyay, kışın araç kullanmanın çok dikkat gerektirdiğini ve sürücülerin bazı teknikleri bilmesi gerektiğini belirterek, "Sürüş eğitimleri veren kurum olduğumuzdan dolayı özellikle kış şartlarında can güvenliği ve otomobil kullanmak çok önemli. Burada bölgenin tanıtımı hem de kış şartlarında can güvenliğimizi sağlayan en önemli etken kış lastikleriyle ilgili çekimler için Sarıkamış'a geldik." diye konuştu.

Sporculardan Murat Nalçakan da ilçenin doğasına hayran kaldıklarını anlatarak, çalışmaları için destek verenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da karla mücadelede 17 bin 894 personel görev aldı

2022-01-26 20:56 - Gündem

Anne adayları ve hemşirelere 'bebek masajı' eğitimi

2022-01-30 11:59 - Çevre-Hayat

Adana'da bir kişi kaza yaptığı otomobilde uyuya kaldı

2022-01-28 09:45 - Gündem

İdlibli Osman evine düşen roketin kalıntısından soba yaptı

2022-01-29 11:47 - Çevre-Hayat

Amasya kar altında ayrı bir güzelliğe büründü

2022-01-28 12:06 - Kültür Sanat

Cezayir'in asma köprüler şehri: Konstantin

2022-01-28 13:03 - Dünya

Oto yıkamacı kız kardeşler işlerini severek yapıyor

2022-02-01 11:45 - Çevre-Hayat

Milli motosikletçi Can Öncü İspanya'da testlere çıkacak

2022-01-26 13:36 - Spor

Pilotların sarıçam ormanındaki kar sürüşü nefes kesti

2022-02-02 13:19 - Çevre-Hayat

Tunus Cumhurbaşkanı Said ülkede 'istisnai durum' oluşturan kararlarını savundu

2022-01-28 07:21 - Dünya

İlgili Haberler

"Umut Treni" lösemili çocuklar için Ankara'dan Kayseri'ye yola çıktı

14:18 - Çevre-Hayat

Ömürlerini verdikleri terzilikte çeyrek asırdır birlikte mesai yapıyorlar

13:18 - Çevre-Hayat

Efteni Kuş Cenneti'nde sonbahar renkleriyle sis ahenk oluşturdu

12:43 - Çevre-Hayat

Devlet desteğiyle köyüne yatırım yapan iş insanı bungalov ev üretiyor

12:13 - Çevre-Hayat

Kars'ta kızıl sincaplar kış uykusu hazırlıklarına başladı

12:07 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Yapılandırmanın vergi uyumunu bozduğu çok net

01:57 - Ekonomi

Fenerbahçe, Viktoria Plzen deplasmanından 1 puanla döndü

01:23 - Spor

BMGK’nin Suriyeli yetkililere yönelik yaptırımları kaldırma kararı memnuniyetle karşılandı

01:18 - Dünya

BMGK, Suriye Cumhurbaşkanı Şara'ya yönelik yaptırımların kaldırılması kararını kabul etti

23:57 - Dünya

BM: İsrail, Gazze'de yürürlüğe giren ateşkesten beri 107 insani yardım girişi talebini reddetti

23:23 - Dünya