Muş'ta lise öğrencileri okuldaki fırında günde 4 bin ekmek üretiyor

Muş Nusret Salman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okulda kurulan fırında günde 4 bin ekmek üreterek kentteki pansiyonlu okulların ihtiyacını karşılıyor.

Çevre-Hayat - 9 ay önce

Muş
Okulun Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen "Okullarımız Üretiyor Projesi" kapsamında okulda kurulan fırında ekmek üretiyor.
????
Ekmek yapımının her aşaması hakkında öğretmenlerinden ve usta öğreticilerden aldıkları bilgilerle becerilerini geliştiren öğrencilerin ürettiği ekmekler il merkezindeki pansiyonlu okullara dağıtılıyor.

Okul müdürü Zakir Adanur, mesleki eğitim anlamında Uygulama Oteli ve birçok üretim alanları bulunan okulda, Milli Eğitim Bakanlığının projesi kapsamında fırın kurduklarını söyledi.
Okulda "Konaklama ve Seyahat Hizmetleri" ile "Yiyecek ve İçecek Hizmetleri" bölümlerinde 490 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Adanur, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Açtığımız fırında günlük 4 bin ekmek ve talep üzerine simit, poğaça, açma, pide ve diğer unlu mamulleri üretiyoruz. Kent merkezindeki pansiyonlu okulların çoğunluğunun ekmek ihtiyacını karşılıyoruz. Üretime katkı sunan öğrencilerimiz mesleği de iş başında öğreniyor. Staj yapan öğrencilerimiz var. Okul döneminde normal derslerini burada yapan öğrencilerimiz oluyor. Mesleği öğrenmeleri ve kendilerini yetiştirebilmeleri hatta ileride girişimci ve çevreci bir üretici olmaları, fırıncılık sektörüne eleman yetiştirebilmeleri için öğrencilerimiz usta öğretici ve öğretmenlerimizin nezaretinde eğitim alıyor."

Öğrencilerin mezun olduktan sonra özel sektör ile kamuda çok rahat iş bulabileceğini anlatan Adanur, öğrencilerin bir kısmının yurt dışına da gidebileceğini belirterek, turizm ve yiyecek alanının dünyanın en gelişen sektörlerinden olduğunu kaydetti.
Adanur, "Öğrencilerimiz 6 ay okulda eğitim aldıktan sonra 5 ay da il dışındaki otellerde ve diğer tesislerde staj görüyor. Öğrencilerimizi kalifiye eleman olarak yetiştirmekteyiz." dedi.

Fırında görev yapan usta öğretici Ömer Polat ise okulun 9. ve 12. sınıf öğrencilerini, uygulamalı olarak hamurun yoğrulması, kesilmesi, kabarması ve şekil verilmesi konusunda bilgilendirdiklerini belirtti.
Öğrencilerden Nisa Nur Yıldız da "Öğrendiğimiz bilgiler ileride işimize çok yarayacak. Restoran veya otellerde mutfak alanlarında staj yaptığımızda çok avantajlı oluyor." diye konuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çorum'da eskiyen kıyafetler ebru desenleriyle yenileniyor

2025-11-26 13:12 - Çevre-Hayat

Gümüşhane Üniversitesi'nde bir idari personel, mesai arkadaşını silahla rehin aldı

2025-11-26 14:28 - Asayiş

Beşiktaş, Fatih Karagümrük deplasmanından 3 puanla döndü

2025-11-30 22:37 - Spor

Sosyal medyada 'buluşma tuzağı' kuran dolandırıcılık çetesi çökertildi

2025-11-26 12:28 - Asayiş

Trabzon'un 2 bin rakımlı yaylasında yarım asırdır bakkal kültürünü sürdürüyor

2025-11-29 12:08 - Çevre-Hayat

Ardahan'ın meraları tuz çalısı bitkisiyle zenginleştiriliyor

2025-11-29 12:28 - Çevre-Hayat

TDK "2025 Yılının Kelimesi/Kavramı"nı belirlemek için öneri sürecini başlattı

2025-11-25 18:57 - Gündem

'İsmail Sarıkaya Sarı Kırmızı Kareler' fotoğraf yarışmasının ödül töreni yapıldı

2025-11-27 23:47 - Kültür Sanat

Saatçi Yakup usta Fethiye'de 54 yıldır saatlere ayar veriyor

2025-11-30 15:02 - Kültür Sanat

İsrailli emekli Tümgeneral Brik: Ordu tarihinin en ciddi insan kaynakları kriziyle karşı karşıya

2025-12-01 00:52 - Dünya

İlgili Haberler

Dağcıların rotasındaki Ağrı Dağı yılın en yoğun dönemini yaşıyor

13:07 - Çevre-Hayat

Doğu Anadolu'da 655 bin hektarlık ormanda 'alev nöbeti'

12:58 - Çevre-Hayat

"Nemrut Kalderası Milli Parkı" ilan edildi

10:17 - Çevre-Hayat

Manavgat Şelalesi serinlemek isteyen yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor

01:37 - Çevre-Hayat

'Çevre dostu' tekne 4 ilin güzelliklerini keşfe çıkarıyor

01:33 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Üsküdar'da düzenlenen etkinlikte Gazze'ye destek çağrısı

23:13 - Gündem

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Bilgelik, onur ve çıkarları göz önünde bulundurarak müzakere edeceğiz

23:07 - Dünya

Fed tutanakları, enflasyonun düşmemesi halinde faiz artışının gündeme gelebileceğini gösterdi

22:38 - Ekonomi

BM: Guterres, işgal altındaki Batı Şeria'dan gelen haberlerden derin endişe duyuyor

22:32 - Dünya

DMM: "Güvenpark'ta eylem yapan er gazilerin Bilkent Gazi Uyum Evi'ne alınmadığı" iddiası yalan

21:03 - Gündem