?>

Milli kadın güreşçilerin hedefi önce Avrupa sonra olimpiyat şampiyonluğu

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçiler Buse Tosun Çavuşoğlu ve Evin Demirhan Yavuz, Avrupa şampiyonası ve 2024 Paris Olimpiyatları'nda zirvede yer almak istiyor.

Spor - 2 yıl önce

Bolu

Kadın Güreş Milli Takımı ile Bolu Gençlik ve Spor Müdürlüğü Aladağ Kamp Eğitim Merkezi'nde kamp yapan 28 yaşındaki Çavuşoğlu ile aynı yaştaki Yavuz, günde çift antrenman yaparak Romanya'nın başkenti Bükreş 12-18 Şubat'ta gerçekleştirilecek Avrupa şampiyonası için güç depoladı.

Kamp çalışmalarını tamamlayarak Avrupa şampiyonluğunu tekrarlamak hedefiyle Romanya'ya gitmeye hazırlanan Çavuşoğlu ve Yavuz, ardından olimpiyatlarda altın madalya kazanmaya odaklanacak.

Çavuşoğlu: "Tarih yazmak istiyoruz"

Buse Tosun Çavuşoğlu, zor bir spor branşı olduğunu belirttiği güreşi 17 yıldır yaptığını söyledi.

Çavuşoğlu, kadın sporcular olarak zorluklara göğüs gerebilecek güçte olduklarını vurgulayarak, 2024'ün güreş için başarılı bir yıl olacağına inandığını kaydetti.

Avrupa Şampiyonasına sayılı günler kaldığını aktaran Çavuşoğlu, takım halinde büyük başarılara imza atarak yurda döneceklerini düşündüklerini dile getirdi.

Çavuşoğlu, 2022 yılında takım halinde Avrupa şampiyonu olduklarını hatırlatarak, "Zirvenin en üst basamağındaydık. Bunun devamını sürdürmek, tarih yazmak istiyoruz. Bütün sıkletlerde iddialıyız. Takım halinde Avrupa şampiyonluğu ve bireysel şampiyonluklar ümit ediyorum." diye konuştu.

Olimpiyatların her sporcunun hayali olduğuna değinen Çavuşoğlu, "Artık zaman daraldı. Olimpiyatlar için çok heyecanlanıyorum. Kendimi kürsünün en üst basamağında, olimpiyat şampiyonu olarak hayal ediyorum. Adımı altın harflerle tarihe geçirmek itiyorum. Bütün gayem bu yönde." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, kota alacak sporcuların olduğunu, olimpiyatlarda 6 sıkletin hepsine katılacaklarına inandığını belirterek, azimli gördüğü sporcu arkadaşlarına güvendiğini, olimpiyatlarda hem takım hem de bireysel olarak zirveyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yavuz: "Her yıl üzerine koyarak tarihi başarılara imza attık"

Evin Demirhan Yavuz da Avrupa şampiyonasının son hazırlık kampını Bolu Gençlik ve Spor Müdürlüğü Aladağ Kamp Eğitim Merkezi'nde yaptıklarını söyledi.

Yavuz, 2008 yılında güreşe başladığını belirterek, "Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonalarında ülkemi temsil ettim. Avrupa ve dünya şampiyonu oldum." dedi.

İyi bir takım olduklarını dile getiren Yavuz, "Her yıl üzerine koyarak tarihi başarılara imza attık. Bugün 2024 Avrupa kadrosunda da her sıklette iddialı isimlerimiz var. Bu takım 2020 yılında Avrupa Şampiyonu olmuş bir takım. Şimdi de yoğun bir tempoyla hazırladık." diye konuştu.

Bu yılın olimpiyat yılı olduğunu hatırlatan Yavuz, "O yüzden çok daha iyi bir konsantrasyonla hazırlanıyoruz. Herkes çok iyi durumda. İnşallah Avrupa şampiyonasında tarihe imza atarak ikinci kez takım halinde şampiyonluğu getireceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Asrın Afetinin 1. Yılında Afet İletişimi Sempozyumu

2024-02-06 15:52 - Medya

Uzmanlara göre, ABD'nin Irak'taki saldırıları ters etki yapıyor

2024-02-07 11:38 - Dünya

Uşaklı girişimci, devlet desteğiyle küçükbaş besihanesi kurdu

2024-02-07 14:48 - Çevre-Hayat

Enerji şirketi bp'nin karı 2023'te yüzde 50 azaldı

2024-02-06 11:12 - Ekonomi

Trabzonspor, Onuachu'yu arıyor

2024-02-06 11:23 - Spor

Depremlerde 27 yakınını kaybetti, sağlık hizmetlerinin aksamaması için görevinin başına koştu

2024-02-03 12:17 - Gündem

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı Dünya'ya döndü

2024-02-09 17:47 - Teknoloji

Beşiktaş'ın yeni transferi Ernest Muci, İstanbul'a geldi

2024-02-09 18:38 - Spor

Kırsal kalkınmada 21 yılda 120 milyar lira hibe ödemesi yapıldı

2024-02-05 19:22 - Ekonomi

Milli eskrimciler, 5 ülkede madalya mücadelesi verecek

2024-02-08 16:22 - Spor

İlgili Haberler

2025 Voleybol Erkekler AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası'nı Ziraat Bankkart kazandı

19:52 - Spor

Çin'de şampiyon olan Kung Fu Milli Takımı yurda döndü

19:38 - Spor

A Milli Kadın Futbol Takımı'nda Kosova maçları öncesi medya günü düzenlendi

18:53 - Spor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'nu ziyaret etti

17:23 - Spor

NBA'in "kralı" LeBron James "standartları" yeniden belirliyor

16:44 - Spor

Günün Manşetleri

Mehmetçikten Katar askerlerine bilgi ve tecrübe paylaşımı

21:12 - Dünya

Kahramanmaraş'ta yıkım sırasında devrilen bina yoldan geçen otomobile zarar verdi

21:03 - Gündem

Bakan Fidan ve MİT Başkanı Kalın, Doha'da Hamas heyetiyle görüştü

20:58 - Siyaset

Türk askerinin Lübnan'daki görev süresi 2 yıl daha uzatıldı

20:48 - Gündem

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen: Avrupa, Gazze'nin yeniden inşasında rol oynamalı

20:42 - Dünya