?>

A Milli Kadın Futbol Takımı'nda Kosova maçları öncesi medya günü düzenlendi

A Milli Kadın Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi play-out mücadelesinde 24 Ekim Cuma günü deplasmanda, 28 Ekim Salı günü de İzmir'de Kosova ile yapacağı maçlar öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Spor - 8 saat önce

İstanbul

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen medya gününe, A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ile milli oyuncular katıldı.

????

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Necla Güngör Kıragası, milli takım kampının 17 Ekim'de başladığını belirterek, "İki periyot halinde kampımızı düzenledik. İlk periyotta uluslararası arenada oynadığımız maçların ritmi, şiddeti ve yüksek enerjili sekanslarını ligimizde yakalayamadığımız için özel antrenmanlar planladık. İlk etap bitti. İkinci periyodu taktiksel antrenmanlarla devam ettiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Rakipleri Kosova'ya değinen Kıragası, "Çok önemli maçlara çıkacağız. Kosova, UEFA Uluslar C Ligi'ne düşmüştü. B Ligi'ne çıkmak için çok yoğun mesai harcadılar. Rakibimize saygı duyuyoruz. Kadın futbolundaki gelişimi bütün ülkeye göstermek için çabalıyorlar. Biz de C Ligi'nde 6'da 6 yaptık. B Ligi'ne çıktığımızda da ilk senede play-off oynadık. A Ligi'ne çıkmak için mücadele etmek istiyoruz. İki maçta da elimizden gelenin en iyisini yapıp, 29 Ekim'den önce bayramı ülkemizle kutlamak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Biz en iyi oyuncularla karşılaşmak istiyoruz"

UEFA Uluslar B Ligi'nde mücadele etmenin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Necla Güngör Kıragası, şunları kaydetti:

"B Ligi'ndeki performans çok farklı. Biz, B Ligi'nde oynadığımız her maçta geçiş oyunu oynayabildik. B Ligi'nde kendi futbolumuzu da geliştirebildik. Bu yüzden B Ligi bizim için çok kıymetli. B Ligi'nde olunca A Ligi'ne bir adım daha yaklaşıyoruz. Kadın futbolunu en üst seviyede temsil etmek de bizim için çok kıymetli. Ayrıca oyuncularıma C Ligi seviyesi yetmiyor. Biz en iyi oyuncularla karşılaşmak istiyoruz. Ülkemizde erkek futbolu, 1923 senesinde başlamış. Aramızda 72 senelik bir fark var. Biz bu farka rağmen son 5 senede çok ciddi bir emek sarf ettik. Oyuncularımın çoğu öğretmen. Çift işte çalışıyorlar. Bunun yanında bireysel idmanlarını yapıyorlar. Çok önemli kulüpleri temsil ediyorlar. Ayrıca milli takımı da en üst seviyede temsil etmeye çalışıyorlar."

Takım olarak iyi savunma yaptıklarını belirten Kıragası, "Kosova maçında ise hücumdan savunmaya iyi geçmemiz gerekiyor. Topu kazandıktan sonra da tekrar hücum etmemiz gerekecek. Topu kaptırdıktan sonra göstermemiz gereken reaksiyonu çalıştık. Sakatlık olmadan, çok keyifli bir şekilde antrenmanları bitirdik." şeklinde konuştu.

Kosova ile ikinci maçı İzmir'de yapacak olmanın çok özel olduğunu aktaran Kıragası, "İzmir'i çok seviyoruz. Gürsel Aksel Stadı, bizim için çok özel. Göztepe taraftarı da bizim için çok özel. Onların desteğini yanımızda hissedeceğimizden eminim. Maçtan bir gün sonra da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı var. Umarım bizler orada İzmir taraftarının desteğiyle bayramı kutlarız." dedi.

Kosova'nın 7 futbolcusunun Türkiye'de oynadığını hatırlatan Kıragası, "Bu bizim için avantaj. Bütün maçlarını takip ettik. Onlar bizi tanıyor. Biz de onları iyi tanıyoruz. Kosova çıktığı günden itibaren analizlerini yaptık. Önlemlerimizi aldık. Kendi oyunumuzu oynamak için sahaya çıkacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Toprak Razgatlıoğlu ve Kenan Sofuoğlu, basın mensuplarıyla buluştu

2025-10-21 14:44 - Spor

Süper Lig'de yarın oynanacak erteleme maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

2025-10-21 13:33 - Spor

CNN, Trump ve Putin görüşmesinin ertelenebileceğini öne sürdü

2025-10-21 08:53 - Medya

Bayern Münih'te teknik direktör Vincent Kompany'nin sözleşmesi uzatıldı

2025-10-21 13:28 - Spor

Türk bilim insanı sivrisinekle mücadelede ekolojik dengeye zarar vermeyen cihaz geliştirdi

2025-10-21 12:13 - Teknoloji

Bahçelievler'de kadınlara "güvenli ulaşım" desteği

2025-10-21 12:12 - Gündem

Türkiye, enerji verimliliği ve kaynak aramasına 2026 için 49 milyar liralık bütçe ayırdı

2025-10-21 11:48 - Ekonomi

İLBANK deprem bölgesinde 19,4 milyar lira değerinde 152 projeyi tamamladı

2025-10-21 14:17 - Gündem

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 13 artarak 68 bin 229'a çıktı

2025-10-21 14:28 - Dünya

Ardahan'da tepeler beyaza büründü

2025-10-21 15:22 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Şampiyonlar Ligi'nin üçüncü haftası 9 maçla başladı

00:23 - Spor

2025 Voleybol Erkekler AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası'nı Ziraat Bankkart kazandı

19:52 - Spor

Çin'de şampiyon olan Kung Fu Milli Takımı yurda döndü

19:38 - Spor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'nu ziyaret etti

17:23 - Spor

NBA'in "kralı" LeBron James "standartları" yeniden belirliyor

16:44 - Spor

Günün Manşetleri

Dünya Bankası: Suriye'nin yeniden inşa maliyetinin 216 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor

00:53 - Dünya

Almanya'da "askerlik hizmetinin modernizasyonu" tartışılıyor

00:48 - Dünya

Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresi 3 yıl daha uzatıldı

00:33 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Putin ile görüşme konusunu değerlendirdi: Boşuna bir görüşme yapmak istemiyorum

00:28 - Dünya

Şampiyonlar Ligi'nin üçüncü haftası 9 maçla başladı

00:23 - Spor